Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament.

Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.

A Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által benyújtott, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt egyhangúlag, 165 igen szavazattal fogadta el a parlament.

A jogszabály létrehozza az egészségügyi szolgálati jogviszonyt; a jövőben állami vagy önkormányzati egészségügyi szolgáltatónál csak ilyen jogviszony keretében lehet dolgozni.

A béremelés 2021. január 1-jén kezdődik és 2023-ig tart, érinti az orvosokat, szakorvosokat, fogorvosokat, szakfogorvosokat, gyógyszerészeket, szakgyógyszerészeket, továbbá a kormányrendeletben meghatározott munkakörben foglalkoztatott, egyéb, nem egészségügyi végzettséggel egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottakat.

A törvény büntethetővé tette a hálapénzt.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TollerBela
A demagógiában az a baj, hogy a kevéssé bátor emberek nem mernek ellene fellépni ! Hát még a fülüket-farkukat behúzó ellenzékiek ! Behívták az egész orvosbrancsot, vegyétek már észre ! Az orvospereket a katonai bíróságon tartják majd meg ? A tartós átvezénylés elutasítása a foglalkozástól való eltiltással jár majd ? Vagy fővesztéssel (golyó csak a tényleges katonáknak) ? Az orvosok kapnak katonai rangot, legalább a megszólíthatóság érdekében, vagy marad a kutya1, kutya2, hé maga ott, tetű, ótvarkám, stb. megszólítás ? A magánpraxist nem lenne egyszerűbb betiltani ?
balos
Tőbb lépcsős út a vérpadig?Hát már átmentek a falon!
Eladott Ország
@TollerBela: ma, 15:39 ☻ Mert lopni csak a fidesznek törvényes! Ezek sem értem lopnak, hanem tőlem.
"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis."
(József Attila: Két hexameter)
Magyarország egy szűk csoport gátlástalan meggazdagodási vágyának kiszolgáltatva, készül rálépni a sötét középkorba vezető útra. Sokadszorra derül ki, hogy a legnagyobb probléma mégiscsak azokkal van, akik ennek a nyomorult politikai elitnek négyévente esélyt adnak. Pedig már csak a vakhit óvhat meg itt bárkit a felismeréstől – bármennyire elcsépeltnek is tűnik -, hogy ezek bizony ugyanazok. Valahogy így lesz ez itt – az utolsó szögig feltárt visszaélések helyett – az utolsó szögig széthordott (elb@szott)ország.
Gizi néni volt a tanáruk? Így már értem, hogy a tanítványok felülmúlják a mesterüket. Szép karrier csak az a baj, hogy a rácsos akadémiát még nem járták ki, sajnos!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/120652067_3414999861948681_6713654060391541924_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=825194&_nc_ohc=ZwPwJLke6H8AX-6CWh5&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=056e57184a0ca3c3b2f125d46b351887&oe=5F9DE00D
jesz
Egyhangúlag 165 szavazattal hozta meg...és? a többi a büfében? vagy csak simán sunnyogott?...
Pokróc
Én nem tudom ,most hogy adom oda a lovét ? 5leteket kérek :-)
Pokróc
Eddig is lexartak hogy fizettél sox levegőnek néznek ,most mi lex igy ? Kivéncsi vagyok mégjobban lexarnak .nem baj ,lehet jobban járok :-) Oda sem megyek ,bexoptátok gecik hogy baxátok + a hálapénz függő orvosmaffia k anyátokat ,azt !!!
Pokróc
Game Over Van ! Adtam de sosem xívesen gecik !!!
Pokróc
1 megveszekedett forint nincsen mától ,elixom gecik az egészségetekre !!! Xemét Orvosmaffia !!!
Pokróc
Amikor nem csináltatok semmit akkor is kaptatok70 évig hogy rohadjatok + :-(((((((((( Ennek vége !!!
Pokróc
Apósomat 10 éve kialakult hasnyálmirigyrákkal elkűdtétek fürödni a Széchenyibe több alkalomra . Gratulálok ! Nem él az öreg ! A kurva anyátokat azt ! 1 forintot ne érdemeltek +!!!
Pokróc
Én felőlem éhen is dögölhettél volna túlokos toronyagyú diplomás gecik :-(((((((((((((((((((((( Még is kaptatok mert ez volt a xokás . Ennek vége ! Game Over ,Mercit le lehet cserélni BKV ra . +érdemlitek ! Pénzéhesek voltatok nem kicsit !!!
Pokróc
Eddig is ritkán láttuk őket ,most hogy fognak bújdokolni az osztályon azt figyeljétek + . Ez komoly !!!
Pokróc
De utálom ezeket bakker ,ezek nem hősök 1xű nagyképű köcsögök ,tisztelet a kivételnek . Ahogy xólni merx valamiért azonnal ellenségessé válik a paraszt diplomás senkiházi .Ez van .akármennyivel tápláltad meg az évek alatt a gecit !
Pokróc
Ébredés Magyar !!! Kapjatok az agyatokhoz , fentről xórakoznak veled mert ki vagy xolgáltatva . 1 re roxabb ,én is azt hittem jobb lesz ,de nem ,1 re xarabb az egész ,a elvárt közelben sincsen a valósághoz ! Ébresztő Magyar !!!
Jozefina
Lesz ebből még cirkusz, mert az orvosi kamarának mást ígért orbán!!! Ennyit ér az ígérete!!!
Pokróc
Eddig is ritkán láttuk őket ,most hogy fognak bujdokolni az osztályon azt figyeljétek + ,még volt miért kijönni az irodából és a tartózkodó pihenőből (a boríték varázs hajtotta őket ) de most nem lesz .annyi lesz a pénz ha ott marad ha kijön . Xar ügy :-)
Pokróc
Én nekik 1 forintot nem adok nincsen kedvem sitten rohadni ,eddig adtam és nem xivesen . Lehet vissza is kérem mind az összeset ,az sem kizárt . +látjuk hogy viselkednek a nagyarcú gecik.
Pokróc
Nekem 1 es cukrorb -m van .13 éve Ment a paráztatás : Le fogják vágni a lábaidat ,meg fox vakulni . Jelentem mind két lábam rendben ,látásom mint a sasé . cukrom azóta is xar . enyit erről .
tudode
Ha 2010 óta nem volt sürgős az orvosok bértáblájának módosítása, vajon milyen hunutság indokolta, a szombati könyökpacsi után, mindenféle ágazati, szakszervezeti, érdekvédelmi szervek egyeztetése nélkül elfogadtatni az orvosi bértáblát benyújtani a parlamentnek amiatt, aki az ET-ben bármilyen EU-s döntést MEGVÉTÓZHAT, mint pl. többek között az afrikai csúcsot, és egyebeket, az egész EU életét befolyásoló javaslatokat, hazájába az összeeszkábált 2/3-ával-
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+megv%C3%A9t%C3%B3zta+az+afrikai+cs%C3%BAcsot&oq=Orb%C3%A1n+megv%C3%A9t%C3%B3zta+az+afrikai+cs%C3%BAcsot&aqs=chrome..69i57.11034j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Szokás szerint adva a közjogilag érvénytelen parlamentiségnek egy bazi nagy fülest!
.

.
justhpeter
@Jozefina: Hol él az orvosi kamara 10 éve, hogy még mindig elhiszi amit O1G megígér ?
Pokróc
Volt 1 xivinfim de azt ki tudja mikor még régen hordtam ki lábon ,konkrétan fogalma sem volt senkinek róla ,nekem sem ,megodották felesleges paráztató duma mellett . Azóta csapdájukban ragadtam ,de +oldom ,1 forintot nem kapnak az tuti :-(
Majd a puhos fizet . A karácsony nélkül mert az nem csinál jogtalan össznépi pénzbehajtást mint a Tarlós elődje .Valahogy +oldja amíg ott van ahol van , nem sokáig van ott remélhetően .
Pokróc
@justhpeter: Nagyon rábaxnak erre de nem baj +érdemlik elhiheted . Én 1 forintot nem adok tiltott . és bekap6ja mindenki a faxomat . Meg sem jelenek sehol kovid 19 miatt . hót gáz az egész már nagyon sok év óta :-((((((((((((((
Pokróc
Hol van 1 köcsög orvos innen aki hozzá mer xólni ? Hol ? Ez jó nekik vagy nem jó ? Nekem jó !1 forintot nem kaptok Viktor fizet innentől mindent !!! őxinte réxvétem !
simmering73
Ezt a szerencsétlent is írjátok orbán számlájára. Az ipse most kezdi felfalni önmagát.
vacsi
Idióta firkász! Nem a hálapénzt tette büntethetővé, hanem azt akarják büntetni, aki hálapénzt ad. Alapvetően igazuk van, a mondás is azt tartja, hogy "könnyű Katit táncba vinni", de kérdem én, hogy amikor egy beteg gyerek orvosa a műtét előtt pénzt kér, a szülő nem ész nélkül ad?! És ilyenkor a szülőt akarják büntetni?! Minden esetben az orvost kell büntetni, aki elfogadja, sőt, sok esetben kiköveteli!
ómió
És még az efftársi pártok is megszavazták? Mi történt, efftársak?
Yoda69
Gyurcsány levele vágatlanul:
Érdemes végigolvasni!

Kedves Barátom!

A kormány az elmúlt 10 évben mindent elkövetett azért, hogy tönkretegye a magyar egészségügyet. Nem fejlesztették a kórházainkat, sőt minden évben hagyták őket eladósodni, nem emelték a béreket, tétlenül végignézve, ahogy a magyar orvosok és ápolók ezrével vándoroltak ki külföldre. Most, hogy a nyakunkon a járvány második hulláma, az egészségügyön pedig megállíthatatlanul nő a terhelés, a kormányon elhatalmasodott a pánik: ennek az egyik jele, hogy béremelésbe kezdtek az egészségügyben.
Persze talán nem is az Orbán-kormányról lenne szó, ha mindezt sikerült volna igazságosan megtenni. Természetesen nem sikerült: a béremelésből kimaradtak az ápolók és a teljes kórházi személyzet, valamint kimaradtak a szociális intézmények dolgozói is. Márpedig ha ők nem lennének, akkor a magyar egészségügyi és szociális ellátás nem holnap vagy holnap után omlana össze, hanem még ma, perceken belül. De az orvosok sem egyből kapják meg az emelést, hanem elnyújtva 3 évre.
A Demokratikus Koalíció mindent megtett, hogy a béremelésről szóló törvényből kikerüljenek az igazságtalanságok. Öt módosítást is benyújtottunk, ezekben azt kértük, hogy 1. 100%-os béremelés, tehát duplázás legyen, 2. azonnal hajtsák végre, ne évek alatt, 3. járjon visszamenőlegesen, már júliustól, 4. járjon orvosnak, háziorvosnak, ápolónak és a teljes kórházi személyzetnek, 5. ugyanezt kapják meg a szociális dolgozók, beleértve az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóit is. A Fidesz mindezt olyannyira nem akarta, hogy már a Törvényalkotási Bizottságban lesöpörték a javaslatainkat, hogy a parlament ne is tudjon szavazni róluk.
Ettől még persze minden egészségügyi béremelés támogatandó, hiszen gyalázatos 10 éven vagyunk túl az egészségügy szempontjából is. De az igazságtalanságok maradtak, és mindaddig maradni is fognak, amíg a béremelés nem folytatódik azokkal, akiket most kihagytak. Tudjuk a dolgunk, és tesszük a dolgunk, ahogy...
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:59 ♦ Magyarország Európa koldusháza lett, a fidesz 10 éve tartó kleptokratikus oligarchikus diktatúrája alatt. A magyar vásárlóerő Európa ánuszrózsája alatt...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104431007_2901074489941088_2571413425616782630_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=DeS5_MeMrbMAX-7Q2BT&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=b52a19129f0fbdbf2476bc32bc890905&oe=5F9961D3
Az Orbán kormány szarul teljesít. Orbán király rabló király töpreng fakó agyán, nézzük meg úgymond hogy is áll e parlag tartomány? Hoztam – e rontást eleget? Elégtelen munkabért, adónemek százait mit nyöghet majd a nép! Igaz uram! Uralkodásod szenvedi szép Hungária...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104132816_2900833663298504_4087078465138245866_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zfW43nB0nGgAX8_HZnM&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=6dde0ceabb3ec1aef9436df1ddbb0523&oe=5F978685
namihami
""A törvény büntethetővé tette a hálapénzt.""
...BÜNTETHETŐVÉ... Juliska, mint miniszternek, ismét sikerült egy gumiparagrafust alkotnotok.
Lepényleső
Vélhetően olyan hatékony lesz a béremelés mint a hálapénz intézményének felszámolása?
ómió
@Eladott Ország: Nem semmi "koldusház" az, tetüfi, ahol 65 év (1945-2010.) átlagbére 10 év alatt (2010-2020. között) megduplázódik! Szóval, "javítsatok" az "Athina szonátáitok" színvonalán, mert már a zombitársaid se hisznek bennük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.