A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom akciójának célja, hogy felhívja a "jóhiszemű vásárlók figyelmét" a "káros kiadványra". A kötetet Dúró Dóra is támadta előzőleg, és nyilvánosan le is darálta a mesekönyvet.

A Diétás Magyar Múzsa egyik olvasója szúrta ki, hogy felmatricázták egy, a Meseország mindenkié című kötetet árusító bolt kirakatát. A plakáton az a szöveg áll, hogy

FIGYELEM! Ebben a könyvesboltban GYERMEKEKRE VESZÉLYES homoszexuális propagandakiadványt forgalmaznak.

A Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal ezzel a szöveggel osztotta meg a képet:

Berlin 1938? Nein. Budapest, 2020

Berlin 1938? Nein. Budapest, 2020. (olvasónk fotója)

Közzétette: Diétás Magyar Múzsa – 2020. október 6., kedd

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom logójával ellátott plakát egy olyan könyvesboltra került ki, ahol kapható a Meseország mindenkié című mesekönyv.

A plakátokat a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistái rakták ki, a Szent Korona Rádió honlapjára felkerült képek tanúsága szerint országszerte több kirakatba is – írja a HVG.

A cikkben megszólal Kónyi-Kiss Botond, a HVIM alelnöke is, aki szerint: “A plakátok arra hivatottak, hogy felhívják a jóhiszemű vásárlók figyelmét arra, hogy róka került a tyúkudvarba, vagyis az értékes, nevelő célzatú mesekönyvek közé egy provokatív, a hagyományos értékrenddel összeegyeztethetetlen és az egészséges lelki fejlődésre káros kiadványt helyeztek.”

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, hatalmas port kavart, hogy Dúró Dóra egy sajtótájékoztatóján homoszexuális propagandának nevezte és bedarálta a könyvet. A kötetben leírt mesék szereplői a magyar társadalom egy-egy kisebbségi helyzetére hívják fel a figyelmet, mint a meleg Hamupipőke, a roma Pöttöm Panna, de megjelenik a mélyszegénység, a családon belüli erőszak és az örökbefogadás kérdése is – teszi hozzá a 24.hu.

A mesekönyv amúgy a sikerlisták élére került a darálás után, amiről ITT írtunk, és korábban több celeb is elítélte a könyvdarálást, például Fluor Tomi is.

Forrás: 24.hu, HVG

Címlapkép (illusztráció): Pixabay cco

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TollerBela
Ez a mai neofasz Magyarországonbvmég csak nem is szabálysértés. De löttyints egy csepp vörös vízfestéket az ÁSZ falára ...vagy nyomd meg a dudát a Clark Ádám téren ...vagy akár dobj el egy füstcsíkota a rendőrök orra előtt ...jön a pintérség !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TollerBela
Ez a mai neofasz Magyarországonbvmég csak nem is szabálysértés. De löttyints egy csepp vörös vízfestéket az ÁSZ falára ...vagy nyomd meg a dudát a Clark Ádám téren ...vagy akár dobj el egy füstcsíkota a rendőrök orra előtt ...jön a pintérség !
justhpeter
Ime az igazolás, vannak nácik Magyarországon és a kormány védelme alatt állnak.
balos
A nyilas csicska leszármazottak túrják az orrukat unalmukban!Egy jó kis Dunába lövöldőzésre viszont újra vevők!
Nessy
Nagyon ráérnek az "ifjak"! Nincs is semmi más problémájuk, csak ez! Van rá egy fogadásom, hogy talán ezt az egy mesét ha elolvasták, de még az sem biztos! Vagy a többivel sem értenek egyet???
Nyírfa
Amikor a szélsőjobb kinyilatkoztat az egészséges lelki fejlődésről...és nem csak voltak, s lám, vannak, de lesznek is ilyen emberek, még ha az emberré válás kezdeti stádiumában leledzve is.
Orbán bizakodhat, a pártfogoltjai bármikor képesek lesznek a legelvetemültebb pogromokra.
De: ne legyenek kétségei, ha mi, a békeszerető magyar polgárok nem is képezzük át magunkat utcai harcossá, a vesztes csak ő és szövetségesei lehetnek. Orbán Viktorra nem a megdicsőülés, hanem a teljes megszégyenülés vár.
Clavigo
@Shikari: A purdédnak meg fogadd fel Kaletát,,pesztrának. Biztos like- olná a job-ot.
Jozefina
@Nessy: ezek az "emberek" a mesét csak hírből ismerik. Anyuci sosem mondott nekik mesét és nem dúdolt a fülükbe gyermekdalokat!!! Csak a mocskolódásra vők, mert tudják, hogy orbán mögöttük van!!!
Nessy
@Jozefina: Egyik másik kommentet olvasva azt hiszem mesekönyv helyett pájinkásüveg esett a fejükre a polcról. Legalább is a mimóza lelküket tükröző alpári szöveg erre enged következtetni.
Namely
"A legsötétebb időket idéző plakátot ragasztottak egy budapesti könyvesbolt ajtajára – fotó"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Látom megint erősen fogott a tolla egy hivatásos rettegőnek. Gondolom nem véletlen, abba a fajtába tartozhat, aki ezt 7/24 műveli hivatásszerűen.

@Nessy: érdekes, de ez a "nagyon ráér" nem konzekvensen van alkalmazva a két oldallal kapcsolatban. Ha az szfe/index/pride aktivistái "érnek rá nagyon" nem kerül elő ez az érv.
Ami a mesét illeti, hála Istennek régen nem volt ilyen mese, így őket ez nem érintette.

@Nyírfa: látom azért személyedben ismét előjött a hivatásos rettegő, aki egy kiragasztás miatt már azonnal pogromokat lát.
:D de valahogyan nem lát ilyet akkor, amikor a cigányok késeltek a Deákon. Hát igen, a libsi szelekció. A cigányért, buziért, niggerért kár, a fehérért, heteroért annyira nem.

@balos: nyilasoktól nem kell rettegni, de ha a balosok megtehetik, akkor simán kilövetik az ellenfeleik szemét is, ahogyan tették 2006-ban. Erre nem jár 1-2 botlatókő?

@justhpeter: a fogalomzavaros petike: nem azt jelenti a náci, hogy nem szeretne homokospropagandát a gyerekkönyvekben. Ajánlanám szívesen a homoszexuális Douglas Murray: The madness of Crowds (gender, race, identity) könyvét, de sajnos a kommented alapján túl sötét vagy a megértéséhez.
Nessy
Azért nem bánnám, ha Leonardo műveit nem száműznék a múzeumokból, és az "eltévelyedett" tudósok felfedezései is megmaradnának, a nagy zeneszerzők műveivel egyetemben! Egyébként felőlem a hithű jobbosok Orbán beszédeket is olvashatnak esti mese gyanánt. Akkora cirkuszt rendeztek egy meséből, mintha kötelező olvasmány lenne, amiről másnap röpdolgozatot kell írni a gyerekeknek!
Nessy
@Namely: Lenne egy kérdésem a tiltakozókhoz.A többi mese tanulsága is ördögtől való? Hogy ne gúnyolják, ne alázzák meg a testi hibás ( pl. féllábú), a kicsit dadogó, vagy autista társaikat? Hogy tiszteljék az időseket? Mert ha igen, akkor tényleg nincs miről beszélni tovább!
creativehun
@durbincs: @Shikari ...ne féljetek rátok nem jelentenek veszélyt a homosexuálisok...szellemileg visszamaradtottakkal nem foglalkoznak! Mellesleg...nem tudom tudtátok-e de..az buzizik a leghangosabban aki látens bi vagy homosexuális...Persze..tudom tudom...nektek Jung vagy a Freud szavak semmit nem jelentenek,...az Orbán néven kívül mást nem ismertek.
Pipás
@Namely: Stílusod, a mondanivalód pont olyan, mint a politika Magyarországon => megosztó, hazug és gyűlöletkeltő. Nehéz lehet így reggel a tükörbe nézni.
Namely
@Nessy: Erről már beszéltünk. A tiltakozás a homokos propaganda ellene van, nem más miatt.
Ha ebbe a könyvbe beleillesztették volna 2 mese közé, hogy "a királyfi nem ok nélkül gyűlölte a piszkos zsidókat " gondolom világos lenne, hogy miért propaganda, és mi a gond vele.
@Pipás: bla, bla bla, bla... ellenérveid nincsenek? Ha nincsenek, akkor inkább pipázz tovább.
Namely
@Nessy: "Azért nem bánnám, ha Leonardo műveit nem száműznék a múzeumokból, és az "eltévelyedett" tudósok "
Oscar Wilde ellen volt ez? Nem. Talán Almásy gróf? Az sem. Akkor kicsit mellélőttél.
"Orbán "
Tudom, hogy mind szerelmesek vagytok belé, de ehhez mi köze Orbánnak?
Yoda69
Magyarázza el valaki, aki ismeri az említett mesekönyvet, hogy lehet az homoszexuális propaganda?
ómió
A valóság, efftársak, nem "náci időket" idéz, hanem itt beteg poszkomcsi "irányzatot" mutat!
tudode
Duró Dóra többgyermekes anyaként hogy engedheti meg magának azt, hogy felidézze azt a kort, amikor a nemzetieskedésnek világégés lett a vége, beletaposva a gyermekek mesevilágába, mivel ez a mesekönyv a hátrányos gyermekek egymás iránti elfogadásáról van szó, amely azok életéből kimaradt, akik napok óta ezen a mesekönyvön csámcsognak!!!
.
„A kötet történeteiben ismert mesék újraírt változatait alkották meg a szerzők olyan hősökkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Kilenc jól ismert szerző és nyolc új alkotó meséje került a gyűjteménybe, melyben többek között roma Pöttöm Pannával, meleg Hamupipőkével, sárkányölő pincérlánnyal, háromfülű nyúllal, mélyszegénységből, bántalmazó családból érkező és örökbefogadott gyerekhősökkel találkozhatunk. A tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai azokat is megszólítják, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, de ha megérkezünk, a kapu mindannyiunk előtt nyitva áll.”
----------------------------------
.
!!!
Nessy
Miközben itt egy mesén pörög a vita, van egy kézzel fogható, mai élő veszély, ami valóban a gyerekeket teszi tönkre, esetleg egy életre. A pedofília! Én ezt komolyabb veszélynek tartom, mint az ominózus mesét!
És nem csak a tevőleges aktust elkövetőket kellene büntetni, hanem a képek készítőit és nézegetőit is. Azt hiszem hatásos lenne a delikvens péniszét egy kis tömény hypóba beáztatni félórára.
Ha ez is komcsi, libsi nyavalygás, vállalom!
Yoda69
@Nessy: Egyetértek. A fideSSes trollok pofaznak itt, miközben a partjuk tele van pedofillal, asszony verővel, kurvapecerrel es korrupt buzi politikusokkal.
namihami
A könyvmáglya helyén még folyik a vita a Lendvayban. De, a fiúk szorgalmasan dolgoznak rajta.
Ha meglesz, a hülyéket ugrasztják---és azok ugranak. Most még csak a ragacsbrigád dolgozik.
Lepényleső
Miért veszik el az "érdemet" a náciktól ez ügyben,- pusztán sötétnek titulálva azt?
Nessy
Pártunk és kormányunk szerint ez belefér a szabad vélemény nyilvánításba! De azért egyetlen ellenzékinek se jusson eszébe fideszes intézmény, iroda ajtajára tacepaot ragasztani, mert az jó esetben egy milla bünti, rosszabb esetben rabosítják!
Addig adják alájuk a lovat, míg nagyobb balhét nem csinálnak!
Nessy
@durbincs: A lemélyebb tisztelettel! Eredj a pokolba a baromságaiddal! Szórakoztasd vele a veled egyszinten lévőket! A bányalovakat kiméld, mert azok értelmesebbek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.