Varga Judit szerint "elfogadhatatlan a kettős mérce".

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, elkaszálta a Lex CEU-t az Európai Bíróság. A Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított a CEU miatt Magyarország ellen, amiről hamarosan döntenek.

Elfogadhatatlannak tartjuk a kettős mércét, a jogszabályokat minden egyetemnek egyformán be kell tartania Magyarországon. Nem lehet olyan törvényt alkotni, amely a Soros-egyetemet előnyösebb helyzetbe hozza a magyar egyetemeknél

- mondta el az MTI-nek Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Unió Bíróságának a magyar felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos, kedden nyilvánosságra hozott ítélete után.

A miniszter hozzátette:

az Európai Bíróság ítéletét – mint mindig – Magyarország a magyar emberek érdekének megfelelően végre fogja hajtani.

Kiemelte: a magyar szabályozás révén biztosítható, hogy az adott intézmény hallgatói valóban olyan végzettséghez jutnak majd, mint amilyen diploma megszerzését várták. A vonatkozó magyar törvény tucatnyi, Magyarországon működő külföldi felsőoktatási intézményt érint, de legtöbbjüknek nem jelentett gondot megfelelni ennek a jogszabálynak – fűzte hozzá.

"A felsőoktatási intézmények megfelelő működése végső soron egy ország oktatási rendszerébe vetett bizalom, a felsőoktatási rendszer jó hírnevének a záloga, az annak eredményeként kiállított oklevél pedig ennek a megtestesítője. Nem postaláda egyetemekre van szükség" – hangsúlyozta a miniszter.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Libuska, te értetted amit az ítéletben írtak??? Tartok tőle, hogy még azt sem, amit összezagyválsz!!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Libuska, te értetted amit az ítéletben írtak??? Tartok tőle, hogy még azt sem, amit összezagyválsz!!! =))
Clavigo
@Shikari: A magad nevében hálálkodjál , pávián.
Maxipocak
@Shikari: a tények azok, hogy egy hazaáruló, a törvényekre is magasan tevő köztörvényes bűnszövetkezet visítozik.
justhpeter
@sgl: Én is a páviánra szavazok, mint erre a nemzeti-keresztény háziszárnyasra.
Gazella
Egyszerűen nem birjátok a kritikát!! Nagyon fáj nektek, hogy leáldozóban van a semmi nevetrk julicska!
Gazella
@Qqberci: de uram :D micsoda becézés :D
tudode
Megszólalt őfélesége lábtengós visszhangja is!
.
rokker33
Savanyú a szőlő ugye?? Mondjuk Magyarországon már nem divat a szőlő,inkább a rohadt narancs a befutó,de egyre rohadtabb és büdösebb lesz!! Várjunk 2022 ig lehet nagy meglepetés lesz ,ha csak nem lesz csalás ami egyre valószínűbb!!! Orbán kapja a sallereket rendesen!
SystemError
Szaros nyelv, tudd átbaszni a saját anyádat és ha fogalmad sincs, hogy miről van szó, akkor is tudj csípőből hazudni és máris jó fideszes leszel! :)
Eladott Ország
A magyar emberek érdeke az, hogy ez a bűnöző, diktatórikus fidesz csürhe minél hamarabb takarodjon a történelem szemétdombjára, illetve az arra érdemesek a börtönbe!
Eladott Ország
Kis kornyika' meg dekázás és feledve van, hogy szinte zéró jogi gyakorlat lett belőle igazságügyi miniszter Aligha lehetne két annyira ellentétes szellemiséget találni, ami Deák Ferencnek ill. Varga Juditnak a lényege. Az előbbi személyében a "haza bölcse", az első a haza - amiről tudjuk, hogy nem lehet ellenzékben - kisajátítója, és mint ilyen megrontó …A haza mindenek előtt ! Deák Ferenc és Varga Judit ? - mocskolódás, szidás, hazudozás ! - mindenek előtt !
Judit a Justitia : EU és Orbán a mérlegen
azonnali.hu/attachment/0032/31770_copy_1_vargaj3.jpg
Proszit a 7-es cikkelyre
alfahir.hu/sites/default/files/styles/riport_image/public/2019-09/orb%C3%A1nvarga.jpg?itok=yDc68nn9
A dekázó Judit
fuhu.hu/wp-content/uploads/2019/06/varga-judit-foci-jo.png
szaporodjunk asszonynak szülni kötelesség
scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/119592361_178219793773656_8859504027930536890_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=pVgGoKxWrlAAX-it71a&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=1227f771a865fece02987650029bea97&oe=5F9B2C94
A bálában dugva...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119786168_3608225412530557_3884348451614395321_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=-5bKFq8UX6MAX_1F814&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=6af0db416c9103509abf2df26a4e829d&oe=5F9D089E
solidedge
Ennek a nőnek fogalma sincs hogyan kell viselkedni Európában. A civilizáció még idegen a sztyeppei mentalitással rendelkező hölgynek.
kokopelli
"Elfogadhatatlan kettős mérce..!"...Te anyucija minden degeneráltnak! Ne fogadd el,vagy kérdezd meg orvosodat
ill. gyógyszerészedet!...eccerű! (;-)
kereső
Hááááát (sic!), kedves judit- lófax neked, meg esti fény. Itten mostan nem "jogászkodni" kéne, hanem jogtudósnak lenni. az meg nem megy, csak az alpári szöveg, és a hazudozás- csúsztatás, a jog megerőszakolása.
Tiisztában vagyunk vele, hogy ezt a tv.-t egy nagyon komoly jogtudós hozta össze- Trócsányi prof.(szégyen reá, hogy a nevét adta ehhez a galádsához)- de azért neked kéne lenni egy kis szakmai hiúságnak, hogy ezt azért már mégse, védeni a védhetetlent, ilyen nem jogászhoz illő módon.
A CEU-t ez már nem hozza vissza, az ország veszitett- de ti nyertetek-e vajon?, a hatalmon és a pénzen kivül bármit? Úgy gondolom igen. A világ demokratikus felének megvetését, lesajnálását. Ilyet sem rákosi, sem kádár nem tett, hogy egy egyetemet bezárat, elüldöz. Rosszabbak vagytok náluk is!Szégyeld magad, Te nő!
kissé felnőttem
a füle müle per jutott eszembe kinek is dalolt a madárka? Igazság ja az meg odaát van, igy a szólás.
Kettős mérce ezt itthon éppen sűrün kisaszonykáék gyakorolják.
Gyütt Mönt
Csak a refrén maradt meg szegénynek: Soros, migránsok, Brüsszel. Nagyon rohad a narancs.
rokker33
@Pegero: Csak az a baj hogy az EU is felébredt és rájött, hogy amit orbánék csinálnak 10 éve az sehová sem vezet! Túlárazott EU pályázatok eltűnt milliárdok, veszteséges kis vasutak, üres stadionok ,Mészáros Lőrinc, Tiborz , fideszes média hazugság stb stb! Lassan betelik a pohár és remélem, hogy a magyarok is felébrednek ebből a rémálomból és elzavarják a Te szeretett vezéredet, mert ami Magyarországon folyik az nem normális! Gazdaságilag még Szlovákia is jobban teljesített a magyar gazdaság csak az EU tól kapott pénzből működik és ha az nem lesz na akkor fog megbukni a kormány!!A diktátorok előbb utóbb buknak és a történelem ismétli önmagát!
rokker33
@Pegero: Tipikus fidesz maszlag! Nem tudsz semmit ostoba birka vagy, de nem vártam tőled többet :)
rokker33
@Pegero: legalább most már tudom hogy miért nem vitatkozik veled senki mert egy értelmes választ nem tudsz leírni! BOLDOG KARÁCSONYT FASZ SZOPÓ XD XD
creativehun
@fideszes gyökér: Nem ..simán csak fideszes hülye...igaz legalább képes leírni egy értelmes mondatot...tehát nem jutott még el a seggnyalás azon szintjére..mint durbincs...aki a tömény szarszagtól már olyan fokú agysorvadást kapott,hogy képtelen egy értelmes mondat leírására!
kereső
Az állampárt is kiadta közleményét a birósági itélettel kapcsolatban. Meglepődik valaki rajta??

"A bevándorláspárti baloldal továbbra is Soros érdekeit védi. A Soros-hálózat és a hazai baloldal minden fórumot, minden eszközt felhasznál hazánk ellen, nincs ez másként a Soros-egyetem kapcsán sem. Számos Európán kívüli egyetem magyarországi működéséről sikerült megállapodni a felsőoktatási törvénynek megfelelően, érdekes módon csak a Soros-egyetem és a Gyurcsány vezette baloldal kelt hisztériát az ügyben. Annak ellenére, hogy a Soros-egyetem működésének feltételei ma is biztosítva vannak Budapesten, változatlanul itt is működik. A baloldal, ahogy a bevándorlás kérdésében, úgy most is Soros György érdekei mellett áll ki.”
verőce21
Ez egy tipikus aljas liberális sunyiság a 2017-es törvényt Lex-CEU-nak nevezni.
Ugyanis a Lex-CEU az a 2004/61-es törvény, így a 2017-es az már csak a Lex-CEU II. lehet.
És miért aljas liberális sunyiság az ha lehagyják azt hogy "II."?
Azért, mert ha tisztességesen odaírnák hogy "II.", akkor az egyszeri proli elkezdené vakarni a fejét hogy mi az hogy "II.", akkor ezek szerint volt "I." is?
Mikor volt az "I."? És akkor az egyszeri proli eljut oda hogy az "I." az 2004-ben volt.
Kik voltak hatalmon 2004-ben? A demokraták (MSZP-SZDSZ).
Na várjunk csak, gondolja az egyszeri proli, a demokraták személyre szabott törvényt hoztak?!
Dehát azt hallottuk a libsiktől hogy a személyre szabott törvény hozása az csúnya dolog..."
simmering73
@Pegero: Gratulálunk Uram, Őn nyert egy világítós Orbán Viktort (elem mellékelve).
Aki Én
@verőce21: Te egyszeri proli, te. Látom te eljutottál a felismerésig. ...jobb későn, mint soha
Egész pontosan mi kivetni való van a 2004-es törvényben, amiben lehetővé teszik egy egyetem működését? Kit vagy mit érintett ez hátrányosan (és itt most nehogy a te hátrányos helyzetedet kezd el taglalni)? Azét, melyben több fideszes is tanult.
kereső
A CEU alapitó okiratát Andrásfalvi Bertalan az Antall kormány oktatási minisztere irta alá.
SystemError
@Pegero: 20:20 "Varga Judit kisujjában több van" Akkor nézzük mi kell a fideszben ehhez a pozicióhoz:

Varga Judit:

2009-ig bírósági fogalmazó volt a Fővárosi és Pesti Központi Kerületi Bíróságon

2009-től kilenc évig dolgozott az Európai Parlamentben politikai tanácsadóként

2018. május 22-én Orbán Viktor javaslatára Áder János köztársasági elnök Európai Uniós kapcsolatokért felelős államtitkárrá nevezte ki

2019. július 11-én Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök a negyedik Orbán-kormány igazságügyi miniszterének nevezte ki

Varga Judit most 40 éves. Nagyjából zéró szakmai múlttal és élettapasztalattal lett kinevezve egy ilyen szintű megbízásra.
Persze mint tudjuk a fidessben nem a szakértelem vagy a rátermettség számít, csak jól kell hazudni csípőből és köcsögnek kell lenni. Persze Jucinál a kommunista papa kommunistasága és más oldalról az elbaszott apakép is okozta, hogy egy ilyen jó seggnyaló pincsije lett Orbánnak.

Szóval "Varga Judit kisujjában több van" kijelentés kicsit erős, mert a fentiek alapján egy bármilyen gyakoroló ügyvéd többet látott, tapasztalt és dolgozott. Eleve 15 éves szakmai múlttal kinevezni... Ez persze nem az ő hibája, hanem a rendszeré, akinek nem szakember kell, hanem hűséges csicskák.
Eladott Ország
@Pegero: fidesz geci éjszakás nővére! Készítsél elő vazelint! Bárándy Péter a fideszről...
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/02/84593641_1521510068012613_5291810432099549184_o.png
Maxipocak
@Shikari: én pedig a felcsúti Donparmezán által kialakított fideszgecikre. Ezek szerint te másik mozit nézel. De ne légy szerény! Nem te gondoltad, hanem a gazdáid.
Aki Én
@Shikari az apja szeretője: Szinte látom, ahogy egy penészes sarokban, a földre görnyedve, rángatózva írod beteg gondolataidat, folyamatosan oldalra és hátra pislogva, idegesen, rettegve, hogy mikor jönnek az ápolók, és veszik el becsempészett tableted.
kokopelli
@Aki Én:Elfogadhatalan neki? Ne fogadja el!A luvnya is csak azt fogad el.amit ő ill. a bandája hamisít!
Régi komcsi szokás! Azt a főnöke is, a saját gyakorlatából ismeri! (;-))
namihami
@SystemError: A kisujjában valóban több lehet! A gondot az jelenti, hogy egy (akármilyen)miniszternek nem a kisujja az, ahol a szakmai tudásának lennie kell. És a Jucussal éppen itt jön elő a gebasz. Ahogy a Petinkkel is ugyanez a legnagyobb baj. A trükkjei már eltörpülnek az alkalmatlansága mellett. Pedig lopni se ""középiskolás fokon"".
És ez a teljes adminisztrációra igaz...
kereső
Meghallgatnék egy vitát a "kisujjábban több van " judit és Katarina Barley között ( Európai jogból Phd), a CEU-ról, meg úgy általában a jogállamról.
Lepényleső
Itt ahol még sosem láttak kettős mércét,és egy - egy keresztgyereknek soha át nem írták kedvére a törvényt,
esetleg barátnőnek,hogy jogos tulajdonosa lehessen egy államtitkári széknek? S a nevünkben is beszélnek?
verőce21
@Aki Én: (09:25) Nem kellene bejárnod, egy-két helyzetgyakorlatra ha már indulatkezelési terápiára pszichológushoz nem mégy el...?
Aki Én
@verőce21: Attól te még hülye maradnál. Korrekt válasz persze most sem érkezett, ahogy azt szoktad, mert a buta hazugságaidat magad sem tudod védeni. Ennyi...
verőce21
@Aki Én: Te eleve az vagy!

Az olvasatlanságod és idegi gondjaid nem az én problémáim...
Aki Én
@verőce IQ 21: ,,olvasatlanságod" :) Szép kifejezés. Nem vagyok eléggé olvasva?
De ettől te ugyan az a faragatlan, tájékozatlan, terelő lúzer maradsz, aki vagy. Aki még a saját faszságait sem képes megvédeni.
verőce21
@Aki Én: (08:22) Nyugszik a beteg... !
Aki Én
@verőce21: De ettől te ugyan az a faragatlan, tájékozatlan, terelő lúzer maradsz, aki vagy.
verőce21
Talán nem sokakat lep meg (legfeljebb azokat, akik oktalan „sorosozásnak” tartják, ha valaki a gengszter bűnlajstromát sorolja), de ez az ember már úgy viselkedik, mint egy egyszemélyes világbirodalom.

 "Fölszólította” a világ egyik legnagyobb hatalmú szövetségét… Ő, a milliárdos szélhámos, spekuláns... Akinek pénzügyi machinációi, a font elleni támadása miatt már régóta börtönben kéne aszalódnia.
Ehelyett Európa vezetői ott hajbókolnak előtte, s pontokba szedve végrehajtják a "nem létező Soros-tervet”. Migránskvóta, határok lebontása, hitelfelvétel, genderpropaganda óvodásoknak… !
advocat
Kedves Juditka! Ezért a pénzért talán én is hajlandó lennék hülyeséget beszélni. Mert a jogalkotással van gond! Tudod kedves, nem lehetne egy kétharmados "zsidótörvényt" sem elfogadni. Európában legalább is. Ennyit erről. Pedig ezt azért oktatták az egyetemen! Is.
advocat
@verőce21: Azért Soros csinált Viktorból és társaiból valakit! Most már bánhatja! Viktornál még két ember van a bögyében: Donáth és egykori nagy barátja Simicska! Látjuk a sorsukat. Pedig Simicska nélkül ma már nem lenne Fidesz! Szerintem. Ennyit erről az emberről. És nem szégyenli magát!
advocat
És még egy üzenet! A kormányban van azért néhány CEU-n végzett. Pl:Kovács a túlképzett szócső. Szijjártó Petike, Deutsch, Köteles Laci, Áder, bár ők nem kormánytagok, stb. De azért...
teuton
En ugy gondolom, hogy alkinek van allitolag egy jogi vegzettsege, annak tudnia kellene, hogy az EuB itelete ellen nincs helye fellebbezesnek, a birosag iteletet el KELL fogfadni. De ezek meg csak köpködnek. Orban is elmegy a birosagra, aztan ha az egy neki nem tetszö iteletet hoz, akkor elkezd sorosozni... Ennyi esszel meg zugügyved sem lehetne!
verőce21
Arra a szabadkereskedelmi egyezményre hivatkoztak, amely oktatásban más esetekben hidegen hagyja őket.  Az senkit nem zavar, hogy a szabadkereskedelmi megállapodás nem oktatásra vonatkozik?

Pl. senkit nem marasztalhat el munkaügyi bíróság, mert nem fizet tartásdíjat...
advocat
Juditka! Lépjünk ki. Ahol a kétharmad (48 %) "magyarokat" ennyire cseszegetik! Persze a pénz jól jön. Azt pedig ezek a libernyákok (Viktor is '94-ig) az volt, fizetik! Adóban! Inkább szégyelni kellene ezért magunkat! Persze ezért a pénzért? Már amit ö kap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.