Összeegyeztethetetlen az uniós joggal a magyar felsőoktatási törvény módosítása – állapította meg az Európai Unió Bírósága kedden. A CEU kiüldözése azonban sokba kerülhet, mert a magyar állam anyagi felelősséggel tartozik az intézmény minden pénzügyi veszteségéért.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szijjártó Péter berendelő- és toporzékolóművész Pozsonyban járt a GLOBSEC konferencián. Ez egy nemzetközi biztonságpolitikai fórum, mégpedig az egyik legjelentősebb. A külügyminiszter elszavalta a kötelezőt a baromira felhatalmazott fideszről és a megvédésről, amikor a közönség soraiból is lehetett kérdéseket feltenni. Miután a fórumot nem Kiskunhalason tartották válogatott híveknek, így fordulhatott elő, hogy a nézőtéren ott ült Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem professzora is. Miután a mi Petikénk szépen elmagyarázta, hogy a CEU-t senki nem üldözte el, hanem nem akart az egyetem eleget tenni a magyar törvényeknek, a professzor azonban az elvárt bólogatás helyett azt találta mondani: „Amit ön a CEU-ról mondott, egyszerűen nem igaz. A teremben tartózkodó személyek legnagyobb része tudja, a CEU-t arra kényszerítették, hogy elhagyja Magyarországot” – mondta a professzor." Valójában a CEU már 2018 tavaszán kialakította oktatási helyszíneit a New York állambeli Bard College falain belül. A CEU amerikai kampuszát akkor magas rangú magyar tisztviselők is szemrevételezték, úgy mint Palkovics László akkori oktatási államtitkár, Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár és Kumin Ferenc New York-i főkonzul.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Javasolnám, hogy az anyagi felelősség a tv.-t megalkotókat, és megszavazókat terhelje. Ha a dolgozó mun kavégzés közben anyagi/erkölcsi kárt okoz, azért anyagi felelősséggel tartozik. No , rajta- urak,hölgyek- lehet késziteni a bukszákat, mert ez munkavégzés közben okozott kár a munkáltatónak- azaz az ország lakóinak. És igaz ez az összes ilyen jellegű tételre- az elios lámpáktól kezdve mindenre.
SystemError
Kár hogy a szopást és a szopatást is mi fizetjük..
Nyírfa
@Eladott Ország: Palkovics nyilatkozott is róla: lekezelően. Éppen hogy istállónak nem nevezte.
Nyírfa
@Eladott Ország: Ez a tény nem érdekli a kormányt. Nem érdekli a tudomány, a művészet, a jog, az igazság, a környezet, a nép, a haza, a család, és a legkevésbé sem érdekli Isten.
A pénz, amihez azonnal hozzá tud jutni, az igen. A pénz, amivel hatalmat vásárol. Semmi más.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.