A magyar kormány fizetné ki a BKV-nak a hármas metró kocsijait leszállító orosz cégtől, a Metrowagonmashtól követelt csaknem 7 milliárdos kötbért - írja a Népszava. A kabinet megkötése a főváros felé ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a BKV kizárólag elektromos buszokat vásárolhatna a pénzből. A BKV még 2019 februárjában perelte be az orosz céget és 6,8 milliárd forint kötbért követel. A cikk szerint a követelést az Innovációs és Technológiai Minisztériumra (ITM) engedményezné a BKV, a tárca pedig ezt követően kiszállna a perből, illetve kiegyezne az orosz céggel. A lap úgy tudja, a kötbér átruházásáról a tárgyalások nem sokkal a választások után kezdődhettek az Orbán- és a Karácsony-kabinet között. A Népszava forrásai szerint mindhárom félnek jól jönne ez a megoldás: a főváros pénzhez jutna, a Metrowagonmash referenciaként tudná használni a metrókocsikat, a kormány pedig jó pontot szerezhetne a magyar-orosz diplomáciai kapcsolatokban. A 3-as metró kocsijai körül 2013 óta...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az szép lesz, ha már az oroszok büntetését is a magyar adófizetők fizetik ki.
Mint ahogy a Farkas Flóri által felügyel és eltűnt 1,6 milliárdot is mi fizettük ki.
MInt ahogy az Elios EU támogatását is mi fizettük kvázi vissza.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@sgl: Azt ne felejtsd el, hogy politikus nincsen szavazó nélkül. A kpl. társadalom felelőssége nem hárítható át sem pártra, sem politikusra: együtt hat.
vitriol
Nagy disznóság lehet a háttérben, ha el akarja kerülni a kormány a fővárosiak visszamenőleges korrupciógyanús vizsgálatait!
Clavigo
@vitriol: Minden esetre,,több mint érdekes.,.Lehet,,már a " rassenok " is ismerik a zalkotmányos köccsségek számlaszámát ?
Béla333
Hogy a magyar adófizetők fizessék ki egy bűnös szerződés kotbérét az oroszok helyett?
Ezt hogy hívják? Hazaárulásnak?
Karácsony meg nehogy elfogadja ezt a pénzt a maffiától, hiszen a Főváros az oroszokkal áll szerződéses viszonyban, nem a maffiával!
Eladott Ország
Ezért kellett Tarlóst Tahó Pityut külön megjutalmazni! Nagy hiba volt! A hármas metró szerelvényeit Tarlós szerezte be, ő döntött arról, hogy klimatizált, új szerelvények helyett csak egy kicsivel olcsóbb felújítottakat vásárol, klíma nélkül. Aztán szaladgált a kockával sajtótájékoztatókra, amikor nem nyílt a metróajtó. A klíma hiányára azt mondta, lehet akarni mindenfélét, akár büfékocsit is. Tarlós "nemkesztyűbáb" Pityu hálás kutyu, a csúti gazdi nem dobta ki, adott neki, jutalomfalatot, mint tanácsadó havi kitudja hány millióért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.