Két ellenzéki képviselő ismét megpróbálkozott egy átfogó szociális törvényjavaslattal, amelyben egyebek közt a magasabb nyugdíjemelést, a rendkívüli nyugdíj-kiegészítést, valamint a családi pótlék és a GYES azonnali megduplázását terjesztik az országgyűlés elé. A folyamatban lévő javaslatot - miként azt az elmúlt években megszokhattuk - a parlamenti többség várhatóan lesöpri majd az asztalról.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy igazán szívfájdító hír,

azonban az érdekességén túl külön pikantériája, hogy mi maradt ki

A derék napi.hu „Extra nyugdíjemelés, a 150 ezer alatti nyugdíjakra rendkívüli bónusz - parlament előtt a javaslat” címmel közöl cikket. Már az összefoglaló is jelzi, hogy bilibe lóg a keze.
Sőt – bár egy odavetett megjegyzéssel utal rá, hogy nem kis pénzekről van szó – a dolog finanszírozásáról egy kukkot sem!
Pedig csak el kellett volna olvasniuk az MTI-OS közleményt, amit Párbeszéd Sajtó adott ki:
„A finanszírozás első pillére a felesleges és pazarló állami beruházások és működési kiadások megszüntetése, csökkentése; ez 1432,655 milliárd forint megtakarítást jelent.
A második pillér a közbeszerzési túlárazások megállításából adódik; ez 710,45 milliárd forintot hoz.
A harmadik forrás a progresszív gazdaságpolitika nyomán keletkező megtakarítás (221,25 milliárd forint),
a negyedik a jövedelemkiáramlás miatti megemelkedő adó- és járulékbevételek összessége (1838,296 milliárd Ft.). ”!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.