Vera Jourová visszautasította a magyar bírálatokat.

Visszautasította azokat a magyar bírálatokat, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke pénteken, amelyek szerint a testület jogállamisági jelentésének Magyarországot érintő részét csak a magyar ellenzéki szervezetek információi alapján állították össze.

A bizottság elsősorban a hivatalnokoktól, köztük a belügyi és az igazságügyi minisztériumtó, valamint az Alkotmánybíróságtól kapott információkból és adatokból indult ki

- jelentette ki Vera Jourová a Hospodárské Noviny című cseh lapban megjelent interjúban.

Arra a kérdésre, igaz-e, hogy elsősorban a magyar ellenzékkel tárgyalt, közölte: az ellenzékkel nem egyeztetett, közvetlen kontaktusa csak az újságírók szakszervezetével volt.

Vera Jourová elutasította azt a magyar bírálatot is, miszerint szoros kapcsolatban áll Soros Györggyel.

"Ezt teljes mértékben elutasítom. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok" – szögezte le az alelnök. Jourová kijelentette, hogy nincs kapcsolatban Soros Györggyel, akivel egyszer, 2016-ban valóban találkozott, amikor az üzletember az ukrán jogrendszer reformja iránt érdeklődött nála.

"Határozottan visszautasítom, hogy valamiféle szövetségről vagy hasonló elméletekről lenne szó" – folytatta Jourová.

Az EB-alelnök nem ért egyet Varga Judit igazságügyi miniszter azon értékelésével sem, hogy a jogállamisági jelentés magyar része nem objektív és a Magyarország-ellenes szervezetek anyagai alapján készült.

"Ilyen szigorú értékeléssel nem értek egyet. Transzparensek vagyunk, és egy sor olyan, Magyarországon működő szervezetet szólítottunk meg, amelyeknek tekintélyük van és ismerik a helyzetre. Továbbá mind Magyarországon, mind más országokban is, legfőbb partnereink a minisztériumok, az ügyészségek és az állami szervek voltak" – fejtette ki.

"Személyesen és igen szigorúan felügyeltem azt, hogy az értékeléseknél ne jelenjenek meg a néhány állammal, mint például Magyarország, szembeni előítéletek" – szögezte le Jourová.

Elmondta: januárban olyan tárgyalást szeretett volna kezdeményezni a magyar kormánnyal, mint amilyet Varsóban sikerült megtartani, de a koronavírus-járvány miatt már nem jöhetett létre.

Magyarországon sok a probléma, és ezeket asztalnál kellene megtárgyalni. Varsóban ez sikerült, de Magyarországon ez valóban hiányzik

- fejtette ki Vera Jourová.

Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: Én rájöttem miért esz itt téged a fene egész nap, még hétvégén is. Nm csak azért, mert a kutya sem kíváncsi rád a való életben, nem is azért, mert büdös és rühes vagy és a közeledbe nem megy senki, hanem mert ahogy mindent, úgy ezt is félreérted.
Te azt hiszed, hogy mert itt hozzád szólnak többen is, biztos kedvelnek.
Hát nem :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
@Shikari: Oly valószínűtlen amiket mond, hogy külső szemlélőknek a határon túlról mint te, hihetetlennek hangzik. Pedig bizony igaz, de szerencséd, hogy téged nem érintenek a magyar belügyek.
justhpeter
@Shikari: Testvér ! Te már nem az önkorlátozásnál tartasz, Te már lenulláztad magad. Mássz rá Viktor testvéred valamely részére, hogy érintőlegesen feltöltődjél. Nagy szükséged van rá !
Aki Én
@Shikaratyi a buta meleg: Köszönöm kérdésed, semmi bajom. Sajnálattal látom, hogy te nem mondhatod el ugyanezt magadról.
De nem, nem én vagyok az álruhába bújt Kaleta. Ha kívánod, máshol keresd. Valami játszótér közelében.
Aki Én
@Shikari: ...még annyit, hogy azért mert egy kisgyermek szellemi szintjén vagy, és testi adottságaid sem különbek egy ötévesénél, még nem biztos, hogy bejössz neki.
Aki Én
@Shikaratyi a buta meleg: Köszönöm kérdésed, semmi bajom. Sajnálattal látom, hogy te nem mondhatod el ugyanezt magadról.
De nem, nem én vagyok az álruhába bújt Kaleta. Ha kívánod, máshol keresd. Valami játszótér közelében.
...még annyit, hogy azért mert egy kisgyermek szellemi szintjén vagy, és testi adottságaid sem különbek egy ötévesénél, még nem biztos, hogy bejössz neki.
csak úgy....
@Shikari: a langyos dedós a fidesz büszkesége!:)
ómió
Ez olyan "liberálisan" hazudik, mint Gyuri gazdája!
Aki Én
@Shikari: Én rájöttem miért esz itt téged a fene egész nap, még hétvégén is. Nm csak azért, mert a kutya sem kíváncsi rád a való életben, nem is azért, mert büdös és rühes vagy és a közeledbe nem megy senki, hanem mert ahogy mindent, úgy ezt is félreérted.
Te azt hiszed, hogy mert itt hozzád szólnak többen is, biztos kedvelnek.
Hát nem :)
csak úgy....
@ómió: vidd el a buksidat az óráshoz és pucoltasd ki , vagy tetess bele másik elemet..
már úgy nyekeregsz mint egy ócska gramofon, -vagy inkább, mint egy fideszes,ósdi verkli!?
bencemacska
Valahol, valaki nagyon félre siklott.
Tudtommal :
1. A V4-ek tagja a tajga törpe és cseh miniszterelnök is. Tudtommal még nem vesztek össze.
2. Vera Jourovát - mellesleg Andrej Babiš párttársa - a cseh állampolgárok szavazták be az EU parlamentbe. A sértegetését vajon miért nem utasítja vissza O1G? Mert ő csak egy nő? De hát a dekázó varga is az! Kettős mérce!!!
3. Mikor mondja azt Babis, hogy ELÉG?! És mennyibe fáj ez nekünk, hogy hallgat?
ómió
@csak úgy...: Az ilyet nektek, bolsiknak így "javallja" Lenin efftárs? De ez csak rátok érvényes! Ne nekem ajánld!
dr. prédikátor
@Shikari: cerkóf! voltak neked szüleid??? vagy csak valamelyik kurva a Rákóczi téren a falhoz baszott geci korodban és a Nap keltett ki hogy ilyen hülye vagy???!!!
rokker33
@Shikari: Kapod rendesen az oltást!!! Vagy már megszoktad,hogy mindenki köpköd??A fideszes gondolkodásmód az itt nem nyerő!
rokker33
Bár az elég feltűnő,hogy ha nincs köze Gyuri bácsihoz, akkor miért tagadja annyira vagy miért próbálja annyira meggyőzni az embereket,hogy semmi köze hozzá!! Mondjuk ha engem pénzelne egy dollármilliárdos üzletember,akkor én sem árulnám el, de mindegy csak kicsit fura hogy ennyire tagad!!!
tudode
Nincs könnyű helyzetben Vera Jourová amiatt, mert kimondta a tutit őfélesége zavaró berepüléseivel kapcsolatban+
.
Hasonlóan a Sargentini jelentéshez, amikor mr. mikrofonállvány Magyarországra hivatkozva felolvasta védőbeszédét
.
---- Orbán Viktor viszontválasza a Sargentini-jelentés vitájában
www.youtube.com/watch?v=ln1xwnV3akU
----------------------------------
.
És az őt körülvevő un. feltörekvő ifjúság nem süllyedt el szégyenében amiatt, hogy kit szolgálnak!
Gyütt Mönt
Már az egész EU látja, hogy a király meztelen. Baj lesz ebből more!
csak úgy....
@rokker33: kurva gazdagnak köll lenni valakinek,hogy lefizesse a komplett eu.-t !
az öreg,lassan (vagyonilag) eltörpül a 10 es listán lölö mögött,aki okos és szorgalmas.
csak úgy....
@ómió: nem szívesen sértelek meg,de! bolsi az a jó kurva édesanyád,aki szovejet katonákkal rubelért dugott! az a cccp ringyó ...
remélem éresz magyarul!
rokker33
@csak úgy...: Hát azért pont fordítva gondolom! Mészáros vagyona egy kupac tyúkszar Soros vagyonához képest! Sőt neki nincs is vagyona mert az mind Orbán Viktor és Tiborz/Ráhel pénze!!Soros megtudja venni dekára az egész korrupt EU politikusokat ha akarja hidd el még bőven benne van a 10 leggazdagabb ember listáján!
Pálinkás Pál
Semmiféle magyar bírálat nem volt!!! csak a fideszcsürhe acsarog...,akik számomra már rég nem magyarok...
ómió
@csak úgy...:Már megint összetéveszted a magadéval, bolsi szarkupac? Jobban figyelj!
Lepényleső
Csakhogy a bírálat nem magyar volt,hanem azoké akik állítólag itt kormányoznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.