A Demokratikus Koalíció szerint még mindig nincs elegendő védőfelszerelés a kórházakban, egy orvosi egyetem egyik szervezeti egységének vezetője ugyanis tudomásuk szerint azt kérte kollégáitól: többször is használják az egyébként egyszer használatos FFP2-es típusú maszkokat.

Az eldobható maszkok többszöri használatára buzdítják a kórházi dolgozókat? Megszólalt a Koronavírus Sajtóközpont
Fotó: Facebook/Kálmán Olga

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja pénteki online sajtótájékoztatóján egy birtokukba jutott levélre hivatkozott, amelyet az eseményen be is mutattak, de az író és a szervezeti egység nevét kitakarták.

Kálmán Olga a szövegből azt a részt idézte, amelyben

annak szerzője megjegyzi, hogy tapasztalataik szerint a sebészi maszk fegyelmezett használata sem védi meg a kórházi dolgozókat a fertőzéstől, ezért kéri az FFP2-es maszkok hordását.

Utóbbiból azonban továbbra sincsen elegendő, ezért a vezető azt is kérte, hogy aki nem vesz magának, az ne dobja el az intézménytől kapott maszkot, hanem cserélgesse, mert két nap "pihentetés" után újra használhatja – mondta a politikus.

Felhívta a figyelmet, hogy ezek a maszkok még egy napig sem nyújtanak védelmet, legfeljebb négy órán keresztül.

A DK írásbeli kérdést intéz Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, és azonnali magyarázatot vár arra a kormánytól, hogy miért nincs még mindig elegendő védőfelszerelés a kórházakban – közölte Kálmán Olga.

A Koronavírus Sajtóközpont szerint Kálmán Olga nem mond igazat

A Demokratikus Koalíció, ahogyan azt már megszokhattuk, most sem mond igazat – reagált a Koronavírus Sajtóközpont Kálmán Olgának, a párt elnökségi tagjának pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint még mindig nincs elegendő maszk a kórházi dolgozóknak.

Az ellenzéki politikus egy birtokukba jutott levélre hivatkozott, amely alapján, egy orvosi egyetem egyik szervezeti egységének vezetője ugyanis – tudomásuk szerint – azt kérte kollégáitól: többször is használják az egyébként egyszer használatos FFP2-es típusú maszkokat.

A Koronavírus Sajóközpont erre úgy reagált: a

"Demokratikus Koalíció – ahogyan azt már megszokhattuk – most sem mond igazat". A mai napon FFP2-FFP3 maszkból több, mint 25 millió darab van a raktárakban

- közölték, hozzátéve: arra kérik a baloldalt, hogy ha a védekezést nem is segítik, legalább álhíreket ne terjesszenek.

(MTI)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"A mai napon FFP2-FFP3 maszkból több, mint 25 millió darab van a raktárakban"
Hát ez a baj b+, h a raktárakban van és nem ott, ahol kellene.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország:Akkor ezért gyanús a "bolsi tehetség"?! Pedig hazudozásban (lásd Athina Híradó), lopásban, aljasságban igazán egészen "kimagasló"! A "szépségeiről" meg már szó se essék!
ómió
@Eladott Ország: Előbb talán interjuvold meg (poszthumusz) a "világtörténelemben" a tetves efftársaid által legyilkolt 100 millió áldozatot! Aztán jöhet az Athina Híradó "válasza"!
ómió
@Eladott Ország: Látom, az Athina Híradó "válasza" már itt van. És az interjú, az efftársi "megkövetés"? Elmaradt, mint a marxi kommunizmus?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.