A Demokratikus Koalíció szerint még mindig nincs elegendő védőfelszerelés a kórházakban, egy orvosi egyetem egyik szervezeti egységének vezetője ugyanis tudomásuk szerint azt kérte kollégáitól: többször is használják az egyébként egyszer használatos FFP2-es típusú maszkokat.

Az eldobható maszkok többszöri használatára buzdítják a kórházi dolgozókat? Megszólalt a Koronavírus Sajtóközpont
Fotó: Facebook/Kálmán Olga

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja pénteki online sajtótájékoztatóján egy birtokukba jutott levélre hivatkozott, amelyet az eseményen be is mutattak, de az író és a szervezeti egység nevét kitakarták.

Kálmán Olga a szövegből azt a részt idézte, amelyben

annak szerzője megjegyzi, hogy tapasztalataik szerint a sebészi maszk fegyelmezett használata sem védi meg a kórházi dolgozókat a fertőzéstől, ezért kéri az FFP2-es maszkok hordását.

Utóbbiból azonban továbbra sincsen elegendő, ezért a vezető azt is kérte, hogy aki nem vesz magának, az ne dobja el az intézménytől kapott maszkot, hanem cserélgesse, mert két nap "pihentetés" után újra használhatja – mondta a politikus.

Felhívta a figyelmet, hogy ezek a maszkok még egy napig sem nyújtanak védelmet, legfeljebb négy órán keresztül.

A DK írásbeli kérdést intéz Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, és azonnali magyarázatot vár arra a kormánytól, hogy miért nincs még mindig elegendő védőfelszerelés a kórházakban – közölte Kálmán Olga.

A Koronavírus Sajtóközpont szerint Kálmán Olga nem mond igazat

A Demokratikus Koalíció, ahogyan azt már megszokhattuk, most sem mond igazat – reagált a Koronavírus Sajtóközpont Kálmán Olgának, a párt elnökségi tagjának pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint még mindig nincs elegendő maszk a kórházi dolgozóknak.

Az ellenzéki politikus egy birtokukba jutott levélre hivatkozott, amely alapján, egy orvosi egyetem egyik szervezeti egységének vezetője ugyanis – tudomásuk szerint – azt kérte kollégáitól: többször is használják az egyébként egyszer használatos FFP2-es típusú maszkokat.

A Koronavírus Sajóközpont erre úgy reagált: a

"Demokratikus Koalíció – ahogyan azt már megszokhattuk – most sem mond igazat". A mai napon FFP2-FFP3 maszkból több, mint 25 millió darab van a raktárakban

- közölték, hozzátéve: arra kérik a baloldalt, hogy ha a védekezést nem is segítik, legalább álhíreket ne terjesszenek.

(MTI)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"A mai napon FFP2-FFP3 maszkból több, mint 25 millió darab van a raktárakban"
Hát ez a baj b+, h a raktárakban van és nem ott, ahol kellene.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
"A mai napon FFP2-FFP3 maszkból több, mint 25 millió darab van a raktárakban"
Hát ez a baj b+, h a raktárakban van és nem ott, ahol kellene.
Nyírfa
Én ezt már nem hiszem el. Ez nem a hazám, ezek nem emberek, biztosan álmodom, amelyben démonok uralnak egy sötét, gonosz világot. Fel akarok ébredni!
Nessy
Itt mindenki hazudik, aki a tényekkel próbálja szembesíteni a kormányt! A maszkot nem a raktárban szokták tartani, amikor szükség van rá!
Ez is olyan, hogy "van elég szakképzett dolgozó"! Igen, ha innen, onnan elveszik, és a kijelölt kórházakba vezénylik! Ahonnan elvezénylik, ott abban a pillanatban hiány lép fel!
justhpeter
@lampa laz: Mennyi van a kereskedelemben ? Milyen áron ?
Nessy
Itt mindenki hazudik, aki a tényekkel próbálja szembesíteni a kormányt! A maszkot nem a raktárban szokták tartani, amikor szükség van rá!
Ez is olyan, hogy "van elég szakképzett dolgozó"! Igen, ha innen, onnan elveszik, és a kijelölt kórházakba vezénylik! Ahonnan elvezénylik, ott abban a pillanatban hiány lép fel!
Pálinkás Pál
"hogy tapasztalataik szerint a sebészi maszk fegyelmezett használata sem védi meg a kórházi dolgozókat a fertőzéstől"
de azért te szenvedj vele,igaz?
Eladott Ország
Hogy is van a védőfelszereléssel? A János Kórházi "nagyívű" látogatáskor a főorvosnak egy egyszerű maszk jutott, olyan, amiben én bevásárolni járok 9-12 óra között? Míg nemzetünk fényes csillagát úgy beöltöztették, mintha jelmezbálba menne. A kínai maszkok csak akkor biztonságosak, ha a bálák oldalára felnyalták a "Hajrá Magyarország" védjegyet. Remélem, azokat küldték a határom túlra is. Örülni fognak nekik.
ruszkik vissza
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119440147_3561129627277747_725746402273600291_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=vD7adUa-DL4AX9wwcMa&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=98283bbe35ad9698cda66fbfea61dc42&oe=5F85015D
én vagyok a leggecibb maszk
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119811022_2663564313896644_6291232219836491512_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=D0HVRCHKSSUAX9-b6b1&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=e1d650720a960e9935df00881fa32381&oe=5F8F1D89
korrupt, tolvaj maszk
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119587548_2743724152538400_3169827713513742026_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=dots_btJjOkAX9aMti9&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=796a2329801c2596d1fd0ec1563c4b72&oe=5F8F38C2
Gazella
Stop!! Idáig is az volt és van most hogy az egyszeri eldobhatö maszkot tóbb héten át hordtuk-hordjuk!!! Ugyanis egy osztály se kapott sokáig maszkot!!! Ne most ugassatok bakker!!!
Gazella
Az igatast a kormányra értem meg az itteni seggeseire! Dubrincs hókupszók, málna meg pegregero vagy ki a tök és atöbbi!!
tudode
Nem azért, csak azért EU-s raktárbázis épül Magyarországon, és tényleg
.
---- Raktár épül a lélegeztetőgépeknek
infostart.hu/belfold/2020/09/17/raktar-epul-a-lelegeztetogepeknek
.
""""" A kormány 2,5 milliárd forintot szán a feladatra.
.
A kormány júniusban jelentette be, hogy támogatja, az európai uniós forrásból beszerzett lélegeztetőgép-készletnek legyen raktárbázisa Magyarországon.
A Kormány egyetért a COVID-19 világjárvánnyal összefüggő lélegeztetőgép-készlet magyarországi raktárbázisának rescEU pályázat keretében történő kialakításával kapcsolatos önrész finanszírozásával és a költségek részbeni megelőlegezésével – olvasható a kormányhatározat a Magyar Közlönyben, amelyet az Mfor.hu vett észre.""" (...)
-------------------------------------------
.
Különben az eddig összebugázott védőfelszerelések a taralyos gőte munkahelyén raktároz:
.
-----Orbán: Az a biztos, amikor bedugják a falba és jön a levegő
24.hu/kozelet/2020/04/10/koronavirus-lelegeztetogep-orban-viktor-kulugyminiszterium/
.
"""Nem csak a Szent Imre Kórházba látogatott el pénteken Orbán Viktor, hanem egy, Szijjártó Péter Facebook-oldalára feltöltött videó szerint a külügyminisztériumba is, ahol megtekintette a Covid-19 központot is.
.
A CNN-től jöttem, jó napot, tiszteletem!""" (...)
----------------------------------
.
Sőt! Lehet, hogy már épül a konténer, EU-s bázisraktár?
.
---- Raktár épül a lélegeztetőgépeknek
infostart.hu/belfold/2020/09/17/raktar-epul-a-lelegeztetogepeknek
.
""""A kormány 2,5 milliárd forintot szán a feladatra.
.
A kormány júniusban jelentette be, hogy támogatja, az európai uniós forrásból beszerzett lélegeztetőgép-készletnek legyen raktárbázisa Magyarországon.
A Kormány egyetért a COVID-19 világjárvánnyal összefüggő lélegeztetőgép-készlet magyarországi raktárbázisának rescEU pályázat keretében történő kialakításával kapcsolatos önrész finanszírozásával és a költségek részbeni megelőlegezésével – olvasható a kormányhatározat a...
Nessy
Ebben van gyakorlatuk az intézményeknek! Az egyszerhasználatos eszközök többszöri felhasználása után jön a 4 óránként eldobandó egyszer használatos maszk két napi "karantén" utáni újbóli felhasználása.
Gazella
@Nyírfa: Sajna arra várnod kell, hogy felébredj!
emerencia
@Gazella: Ma:17:44 A legjobban azok járnak, akik ostobaságukban nem ismerik fel a veszélyt. Ők elvannak a szájukról, orrukról lehúzott maszkkal egész nap akár még egy hosszú műszak alatt is. Lesz ami lesz, legfeljebb megfertőzik azokat akiknek nagyobb a kockázatuk a megbetegedésre. A cégek sebészmaszkot adnak azoknak a dolgozóiknak is, akik testközelben kénytelenek idegenekkel és kollégáikkal egy légtérben tartózkodni úgy, hogy nincs köztük semmi. Aki többre vágyik mert.pl. tanultabb vagy veszélyes csoportba tartozik, rendel magának a neten méregdrága szelepes ffp2-ket és otthon fertőtlenítve megpróbálja kihúzni ameddig végleg szét nem esik. Leginkább a kisebb fizetésűek kényszerülnek ilyesmire, ezzel gazdagítva az eddig sem szegény, mások kiszolgáltatottságából meggazdagodó járványüzéreket.
lampa laz
@justhpeter: most már beszerezhető, de nem a veszélyeztetett korosztály pénztárcájához állapították meg az árakat. Az 1x használatosból meg több tucatot összelehetne gyűjteni az utcán pár óra alatt, mert a jó "környezetvédők" ezzel hintik meg az utcákat. Félő, h valaki majd felismeri benn az üzleti megoldást és újra hasznosítja, vagy már meg is tette...
Gazella
@Nessy: nálunk raktáron tárolják amig egy narancsos el nem szállitatja.
Gazella
@emerencia: látom nem tudod, hogy milyen maszkok forognak a kórházakban. Jobb ha kussolsz!
Gazella
@emerencia: blablabla.. add egy tök mindegy a maszknak, ha össze tapogattad a koszos kezeddel ( amit nem mosod meg két percenként) onnantól nem véd. Add kettő az állandó maszk hordás megbetegit.. tudod azt azívod vissza amit kifújtál.. elhasznált levegő. Add három a sima ( sebész maszk) 3 óráig hat, persze ha nincs tapogatva! Add néggy az ffp2 vagy ffp3 maszknak is van ható ideje cirka 4 óra... bleeeeee ádd öt! ĶINJAI MASZKOK VANNAK!! Ja hozzá tezem a dokik tisztában vannak azzal, hogy a sok órás maszk használat árt! Add hat a PCR tesztelés nem ér semmit... bllllleeeeeeee. A fertőzésről nem beszélek.
Utolsóként senki nem tudja bebizonyítani , hogy aki most halt meg mi volt a betegsége.. Amúgy lehet menni a pathológiára.. sok érdekességet tudsz meg ..
Nessy
@Gazella: A kórházakban sebészeti maszkok vannak. A covid osztályokon esetleg ffp2 vagy 3. De ott sem igazán dobják a veszélyes hulladék gyűjtőbe 4 órás használat után. Rendelőkbe sebészi maszk.
Gazella
Az ffp3 maszkból kaptunk kettőt, aztán vagyunk hatan. Nos??? Még valaki??
Gazella
@Szeparepa2: amig el nem találja egy golyó a fejét.
Gazella
@Nessy: sebészi maszk egy sima semmi maszk. Annyi mint a kutyának a tápszer.
Nessy
@Gazella: ma már nem. Anno elég sokat! Sőt, mi még pár évtizeddel ezelőtt éterrel altattuk a kedves beteget. A harmadik műtét után én hamarabb elaludtam állva, mint a paciens fekve. Anno a sebészi maszk anyagból volt, és sterilizálni lehetett autklávba. De később a rendelőbe is az volt. Az ázsiai influenzát átvészeltem benne. Bár nagyon nem szerettem. Pláne akkor egész nap.
Madácsi Pali
@lampa laz: ha tudnák a "zenberek", hogy 4 órat lehet használni az FFP2-est, úgy ez az óriási készlet másfél napra lenne elég.
Pálinkás Pál
@emerencia: nos...hogy felvilágosítsalak...az ffp2 nem véd fizikálisan a vírusoktól...szűrőképessége okán...ahhoz legalább ffp3-as kell...csak ezt nem nagyon propagálják, amikor a raktárak tele vannak semmit nem érő maszkokkal!!
Eladott Ország
@stitsaco: @Maria24s: A bárca azt jelenti, hogy nemi és egyéb fertőző betegsége nincs. A bárcás kurva az tisztességes volt. Volt a bárca bitorló kurva. Ők valakinek a bárcáját kölcsön kérték. Tehát lehetek nemi betegek is. Ezért a bárca bitorló kurva az egy szemét kurva volt.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118303740_3334237313292750_7942245345389798020_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=u0LQdimrZQ4AX-k2Xz1&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=e891da05e2a5746370b5f1fa9fad049a&oe=5F844AAF
1904 TÜRELMI BÁRCA KÉJNŐ RÉSZÉRE
static.darabanth.com/images/9/4/940442.jpg
Bárcsak minden ilyen grafikon mögött ilyen idomok rejtőzködnének
csaladhalo.hu/wp-content/uploads/imagecache/inline-kep/cikk/2013/10/uid-11/8_8.jpg
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: ma, 06:31 ♦ EGY BÁTOR EMBERNEK LÁTSZÓ TÁRGY GOLYÓ ÁLLÓ MELLÉNYBEN TESZT ŐRREL egy intenzív osztályon. A gecó' az megadja a módját nehogy fertőzést kapjon, és ne tudjon tovább lopni!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/92953233_2656506774581337_2884808994466037760_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=825194&_nc_ohc=G1kueKLiDG4AX9S5GlN&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=3c41b236911fdadfb3f6780fb88c5e8d&oe=5F8799CD
vacsi
@Nyírfa: Igen, ezzel én is így vagyok! Sőt, már a nagyszüleim is így voltak - mégsem történt semmi!
Nyírfa
@Gazella: tegnap, 19.02

A legrémesebb álmok is véget érnek , mert a "szervezet" önvédelemből ébresztőt fúj.
ómió
Nem mond igazat? Még mindig? Pedig a "bolsevista Magyarország" pulpitusról "hírdeti"! Még mindig!
ómió
@Eladott Ország:Akkor ezért gyanús a "bolsi tehetség"?! Pedig hazudozásban (lásd Athina Híradó), lopásban, aljasságban igazán egészen "kimagasló"! A "szépségeiről" meg már szó se essék!
ómió
@Eladott Ország: Előbb talán interjuvold meg (poszthumusz) a "világtörténelemben" a tetves efftársaid által legyilkolt 100 millió áldozatot! Aztán jöhet az Athina Híradó "válasza"!
ómió
@Eladott Ország: Látom, az Athina Híradó "válasza" már itt van. És az interjú, az efftársi "megkövetés"? Elmaradt, mint a marxi kommunizmus?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.