A kormány célja, hogy a háziorvosok praxisközösséget hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, a helyi ellátás színvonala pedig emelkedjen – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a koronavírus-járvány elleni védekezést irányító akciócsoportok üléseit követően videoüzenetben.

A kormányfő a Facebookra feltöltött felvételen kifejtette, a járvány felfutása jellemezte az elmúlt két hetet, és várhatóan ez jellemzi majd a következő heteket is a nemzetközi trendekhez illeszkedve.

Október végéig tartó előrejelzéseket hallgattak meg, amelyek szerint rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, az átvezénylés pedig folytatódik. Utóbbiról szólva megjegyezte, eddig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltek át, de ha szükséges, ez a szám növekszik majd.

Kiemelte, külön beszámolót kaptak az orvosi kamara és az operatív törzs közötti egyeztetések állásáról, a jövő héten pedig a háziorvosokra vonatkozó új szabályok megalkotásáról folynak majd a tárgyalások.

"A mi célunk az, hogy a háziorvosok praxisközösséget hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, a helyi ellátás színvonala pedig emelkedjen"

- fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette, a kormány ennek pénzügyi feltételeit meg fogja teremteni.

A miniszterelnök közölte, ennek a munkának a befejeztével arra kérik az orvosi kamarát és az operatív törzset, hogy a magán és a közellátás viszonyát tisztázó tárgyalásokat folytassanak.

Orbán: felfutóban van a járvány, jövő héten a háziorvosokról fognak tárgyalni

A miniszterelnök közölte: az iskolai őszi szünetet a szokott rendben, október 23-31. között tartják, a határokon pedig rend van.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ki is volt az, aki már az úton-útfélen hirdetett járványhelyzet idején is a horvát tengerpartra küldte a turistákat?
Mert ""A magyarok boldogtalanok, ha évente legalább egyszer nem láthatják a tengert!""---mondta a fentnevezett agytröszt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ki is volt az, aki már az úton-útfélen hirdetett járványhelyzet idején is a horvát tengerpartra küldte a turistákat?
Mert ""A magyarok boldogtalanok, ha évente legalább egyszer nem láthatják a tengert!""---mondta a fentnevezett agytröszt.
vitriol
Ahol "felfutóban van a járvány" - ott nem rendeznek nagy létszámú találkozókat, meccseket sem!
Gazella
Pont ez beszél!?? Pfff
Amikor kakadu hajókázott, amikor horvátoknál nsgyon jó volt a narancskáknak. Dagadék te Isten nagy barma vagy.
Gazella
Ha üres praxis ne legyen ... sámánokkal töltöd fel a rendelőket?
Orvossal nem tudod, mert az nincs.
Nessy
Egészségügyi rendszer ad hoc átalakítása a felfutó járvány idején! Ehhez már nagyon idiótának kell lenni, de itthon ezek szerint akad egy, kettő!
Yoda69
"A mi célunk az, hogy a háziorvosok praxisközösséget hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, a helyi ellátás színvonala pedig emelkedjen"

O1G! Ha ez a célod, akkor nem a háziorvosokról kell tárgyalni, hanem a háziorvosokkal. Óriási különbség.

Mellesleg előbb pótolni kéne azt a hiányzó par ezer orvost, akik miattatok menekültek el.
justhpeter
A jelek és közöttük ez az eszetlen kapkodás is arra utal, hogy kezd égni a ház a feje felett. Ugyanerre utal az is, hogy az időközi választás napján kezd el ísmét ígérgetni és emlegeti újra, hogy "mindenre van pénz", közben arra sem volt senkinek esze, hogy leüljön és átgondolja ezeket a kérdéseket összefüggéseikkel együtt. Ugyanazzal a "rendőrlogikával" akarnak a háziorvosokkal is tárgyalni ? Mert akkor garantálható a még meglévő, rendben lévő praxiaok bedőlése is. Valóban bolond, aki egy szavát is elhiszi.
simmering73
Felfutás van - mondta. Jó reggelt kívánok miniszterelnök úr.
tudode
Hol él ez az embernek látszó tárgy akkor, amikor annyi üres háziorvosi praxis van, mint égen a csillag:
.
oali.aeek.hu/index.php/praxiskezelo-nyilvantartas/tartosan-betoltetlen-korzetek/11-tajekoztato-a-tartosan-betoltetlen-fogorvosi-korzetekrol#tb-fogorvos
.
Csak nem vonultatja be őfélesége a háziorvosokat is a spécien járó eszével!
csipetke
Nem lehetne,hogy a járvánnyal kapcsolatban szavahihető,hozzáértő ember nyilatkozzon?Mert egyrészt orbán nem ért hozzá,másrészt már azt se hisszük el neki,amit kérdez. A jóslatai már az első hullámnál se jöttek be,most miért kéne hinnünk neki?Tudjuk,hogy rohadtul szeret nyilatkozni,szerepelni,játszani a hozzáértőt,és egyáltalán.-nyüzsögni.Azt is tudjuk,hogy ez már a '22-es kampány része,de már túl sok belőle. És hogy az egészségüggyel kapcsolatban rendszeresen hülyeségeket beszél,az meg bosszantó
Jozefina
Tehát megy a kapkodás, kevés az orvos!!! Most, hogy egyre rosszabb a vírus helyzet trendi lett a nemzetközi folyamatokra hivatkozni!!! Lassan az orvostanhallgatókat fogják kivezényelni!!!??? Az orvos kamara és a törzs tárgyal a háziorvosok helyzetéről??? A kamaráról még elképzelem, hogy szakemberek, de a törzs azz elég kétséges!!!
ómió
Háziorvosok? Akkor számukra se lesz zsebi Böszme módra?
Oposit
Most már kezd beszarni a vajda. Érzi, hogy az eü csőd érintheti a birkái körében is a "népszerűségét".
Pálinkás Pál
Remélem ez a járványhelyzet elsöpör mangalica...lassan már csak olyan intézkedéseket tudsz hozni ami még a birkáidnál is kiveri a biztosítékot!!!
kereső
Felfutóban van a járvány, igy aztán éppen ideje, hogy hozzáfogjunk az egészségügy teljes átalakitásának. Mikor, ha nem most? Normálisak? Nem.Vagy , gazemberek- mert emberek életével játszadoznak.Az orvosi kamarának lehetne annyi esze, hogy most elháritsa ezeknek a kérdéseknek a megoldását. De nem, ők sem. Egyetlen "dolog "nem számit ma az egészségügyben- a beteg ember. Alávaló, aljasok mind.Hogy orbán aljas, és hazug azt tudjuk, na de a kamara- akik arra tették le az esküjüket, hogy gyógyitsanak ehelyett alkudoznak, mint a piaci kofák a járvány közepette.
Gazella
@csipetke: olyan ember nincs akinek hinnénk. Aki nyilatkozna mind a dagadék seggét nyalja. Pont a dagadék szavait mondaná el.
tudode
Ez a lájkvadász arra nem gondol, hogy bármely állam, mint pl. a kínaiak rajta keresztül férnek hozzá mindazokhoz, akik követik őféleségét a facebook-on
.
------ A Nagy Testvér mindent lát és Facebooknak hívják
.
tech.blogstar.hu/2019/02/19/a-nagy-testver-mindent-lat-es-facebooknak-hivjak/69104/
-----------------------------------
.
Arról nem is szólva, hogy beavatottól hitelesebb lenne még a járvánnyal kapcsolatos ismeretek, mint egy magamutogató csodabogártól!
,
Miközben a foci az első, és utána jönnek a többiek, miközben csodákozunk azon, hogy elszabadult a járvány!.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Nem róluk, hanem velük kellene tárgyalni. Nem mellesleg a laikusokat is tájékoztatni kellene, hogy mégis mi folyik itt, mert ők az egészből csak annyit látnak, hogy az orvosokhoz nagy pénzt akarnak hozzá vágni, de ezeknek a dögöknek semmi nem elég. De itt messze nem erről van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.