Befejezte a munkát a katasztrófavédelem a Pannonia Bio Zrt. dunaföldvári etanolüzemében, ahol péntek reggel ipari baleset történt.

A katasztrófavédelem szombat este azt közölte az MTI-vel, hogy a délutáni órákban átfejtették a tartályból a veszélyes anyagot. Hozzátették, hogy a klórgáz szivárgását sikerült megszüntetni, a katasztrófavédelmi mobil labor és a tűzoltóegységek befejezték munkájukat a helyszínen.

A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit – írták.

A cég korábban azt közölte, hogy egy 6 köbméteres tartályban tárolt 4500 liter hipóhoz eddig tisztázatlan okból 400 liter salétromsav keveredett, aminek következtében jelentős mennyiségű klórgáz szabadult fel, és többen rosszul lettek az üzem területén.

Elhárították a dunaföldvári gázmérgezést: 28 embert vittek kórházba

Az esemény az üzem 47 munkatársát érintette, akik közül 28 embert szállítottak kivizsgálásra kórházba, hármat közülük megfigyelésre bent tartanak – közölte a társaság.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy a balesetben tizenhárman súlyos, tizenöten könnyű mérgezést szenvedtek. A gázmérgezés tünetei között volt torokkaparás, könnyezés, köhögés és nehézlégzés. A sérülteket ellátásra, illetve megfigyelésre a dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházba szállították.

(MTI)

(Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.