Távozásra szólította fel a közéletből Donáth Annát az igazságügyi miniszter a Hír TV szombati adásában, mert a momentumos EP-képviselő, "ország-világ előtt letagadta, hogy rendszeresen informális egyeztetéseket folytat Vera Jourova bizottsági alelnökkel a magyar jogállamiság" ügyében.

Ha Donáth Anna valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor a "lebukás" után azonnal távozik a közéletből – közölte Varga Judit.

Elmondta: Donáth Anna kiszivárgott videója bizonyítékul szolgál arra, hogy az ellenzék a kormány koronavírus-járvány elleni döntései ellen "uszítottak".

"Amikor a magyar kormány és a magyar emberek közösen azon dolgoztak, hogy a koronavírus-járvány következtében minél kevesebb ember élete kerüljön veszélybe és minél kevesebb magyar ember veszítse el a munkáját, akkor az ellenzéki európai parlamenti képviselők Brüsszelben és Budapesten is, egy előre megírt forgatókönyv alapján, a brüsszeli érdekeket képviselték, és álhíreket terjesztve a magyar kormány veszélyhelyzetben hozott döntései ellen uszítottak" – jelentette ki a miniszter.

Varga Judit megdöbbentőnek nevezte, hogy Donáth Anna kettejük szeptember 29-ei nyilvános vitáján letagadta a Vera Jourovával folytatott egyeztetéseit.

Tette ezt "miközben a most nyilvánosságra került felvételen büszkén számolt be arról, hogy mind Jourovával, mind Judith Sargentini utódjával folyamatos kapcsolatban áll és folyamatosan instruálja őket a magyar ellenzék politikai céljainak elérése érdekében" – hangsúlyozta.

Varga Judit szerint Donáth Anna nyilvánosságra került mondatai nemcsak rá és a Momentumra, valamint a magyar ellenzéki pártokra nézve rendkívül kínosak, hanem "lebuktatják" Vera Jourovát is, aki pénteken tagadta egy cseh napilapnak adott interjújában, hogy a jogállamisági jelentés kapcsán közvetlenül egyeztetett magyar ellenzéki politikusokkal.

A most "lebukott" momentumos képviselőtől hallottak alapján mindenki számára egyértelmű, hogy milyen forgatókönyv szerint, Vera Jourova és balliberális brüsszeli szövetségesei milyen álhírek alapján támadják Magyarországot, illetve, hogy kik álltak a koronavírus-törvény idején indított, "soha nem látott erősségű összehangolt támadássorozat mögött" – mondta.

"Szégyen, hogy egy világjárvány okozta egészségügyi válsághelyzet idején a magyar ellenzék tagjai így jártak el. Ha a Momentum EP képviselője valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor egy ilyen lebukás után azonnal távozik a közéletből" – jelentette ki Varga Judit.

Donáth Anna korábban a Facebookon azt írta, hogy márciusban, amikor a magyar kormány éppen a felhatalmazási törvény elfogadtatásával "küzdött" a hazai és nemzetközi porondon, Vera Jourová többször kikérte a véleményét mint Magyarország egyik megválasztott EP-képviselőjéét.

"Vera Jourovával egy pártcsaládhoz tartozunk, és mindketten egy igazságos, emberséges és biztonságos jogállamért dolgozunk" – közölte az EP-képviselő.

(MTI)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mi köze van Varga Juditnak vagy a maffia bármely más tagjának ahhoz, hogy ki kivel beszélget, vagy akár egyeztet?
Semmi köze hozzá!
Orbán sem árulja el, hogy miért döntött ténylegesen egy olyan üzlet mellett, amit csak ő akart meg a Putyin.
Vagy hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítése miért jó Magyarországnak, kivel és miben egyezett meg ezzel kapcsolatban.
Vagy a legfrisebb: miért is vettünk 300 milliárdért 16 ezer lélegeztetőgépet? Ki egyeztetett a maffia tagok közül és kivel?
Úgyhogy ne pattogjon itt egy bűnöző szindikátus tagja, hogy ki mit is csináljon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Istenem, ha mégis távozna a közéletből, kin gyakorolná ez a hívő keresztény KISZ titkári gyülekezet a karakter gyilkolászást ezután? Szerencsétlen fürkészek úgy szaladgálnának és tülekednének a lehetséges áldozatok után, mint Kínában a használhatatlan szuszogógépek megszerzésért!
kulabombaafityiszre
@durbincs: október 13., 21:05
Felfogom hogy hülye vagy a fene a kurva anyádat.
Csibi
@Eladott Ország: Van némi igazság abban, hogy a meggyőzés nehéz dolog!
Idióta embert meggyőzni arról, hogy idióta, NEM LEHET!
Nem is próbálkozom, hogy meggyőzzelek!
csak úgy....
@durbincs: te fizeted a gyerektartást a kis muki után?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.