Elhunyt egy 39 éves tanár koronavírusban, a szakszervezet pedig határozott intézkedéseket sürget az újabb tragédiák elkerüléséért. Az is előfordul, hogy egy fertőzött tanár kórházba kerül, az iskolában pedig úgy zajlik tovább a tanítás, mintha mi sem történt volna.

Tanárok kerültek az intenzívre, de a hatóságok nem tesznek semmit, a minisztérium szerint minden rendben van

Iskolánkban két kolléganő covidos lett a tesztelés után. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járt az iskolában, kikérdezte az intézményvezetőt, majd elmentek. Nem volt kontaktkutatás, a tanáriban a megbetegedett kolléganő mellett ülő kollégát meg sem kérdezték, hogy van. Senkit nem küldtek karanténba, minden megy tovább, mintha semmi sem történt volna.

A Pedagógusok Szakszervezetéhez (PSZ) érkezett visszajelzésben szereplő egyik pedagógus ezt követően értesüléseink szerint kórházba került, az iskolában azonban ezután sem történt semmiféle intézkedés, nem került egy osztály sem karanténba, illetve nem teszteltek senkit – írja a 24.hu.

A portálhoz eljutott információk alapján több koronavírus-fertőzött tanár van jelenleg is kórházban, és közöttük vannak, akik intenzív osztályra kerültek.

Ez egy orosz rulett, bárki bármit mond

– mondta lapunknak Totyik Tamás, a PSZ alelnöke az iskolákban tapasztaltakról. Ahogy a korábbi cikkünkben idézett történetek mutatják, szerte az országból érkeznek jelzések, hogy miután koronavírusos esetre derül fény egy iskolában, elmarad a kontaktszemélyek felderítése, így persze azok tesztelése is.

A felmérés még azelőtt készült, hogy kiderült, múlt szombaton koronavírusban elhunyt egy 39 éves tanár az egyik vidéki kórházban. Noha a 444 által idézett zárójelentés és a halottvizsgálati bizonyítvány is alátámasztotta, hogy a pedagógus a járvány áldozata lett, a hivatalos statisztikában csak pénteken jelent meg a férfi, mert Müller Cecília országos tiszti főorvos közlése szerint a népegészségügyi központba bekérték a kórházból az iratokat, hogy igazolják, valóban a vírus áldozata lett a pedagógus.

A PSZ az elhunyt tanárról szóló hírekre reagálva azt közölte,

ennek a tragédiának nem lett volna szabad megtörténnie,

és határozott intézkedéseket követelnek a hasonló esetek elkerüléséért.

Az oktatási tárca azonban egyelőre nem tűnik nyitottnak a változtatásra, legalábbis csütörtök esti közleményük erről árulkodik, ebben a többi között azt írták:

nyugodtan folyik a munka az iskolákban és az óvodákban.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az érintett iskolákban a pedagógusoknak kellene önkéntes karanténba vonulniuk. És mindaddig ottt lenni, amíg el nem végzik ingyenesen a tesztet rajtuk. Ez a saját és a tanítványok érdeke is. Cecilia , a törzs úgy sem fog semmit tenni az érdekükben!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
tegyük már hozzá...olyan tanár hunyt el "covidban"...aki cukorbeteg volt, magyarul immunrendszere nulla!!! talán nem kéne őket olyan helyzetbe hozni,hogy találkozhassanak a járvánnyal!!! /veszélyeztetettek szigorú karantén,míg a járvány le nem fut/!!! de továbbra is csak azt látom hogy aggastyánok poroszkálnak az utcákon mindenfelé...és ráadásul a vírusfanok által hasznosnak hitt maszkok nélkül...ami nem érdekel,mindenki azt csinál amit akar...csak akkor ne legyen rinya hogy fertőződnek az öregek!!! a tanárok meg nyugodtan sztrájkolhatnának, ha nem megy be tanítani senki..akkor nem lesz iskola sem,nem lehet fertőződni!!! ennyi..
tudode
Úgy tűnik a szakma tudatában van a járványhelyzettel, de őfélesége döntésére várnak, aki az elhunytakra fúKUSZÁL, annak tudatában, hogy van elég lélegeztetőgép, bedugják a falba, és jön a levegő, követve a konzultálók akaratát, a gazdagságnak működnie kell!
.
-----Közel félmilliárdos osztalék: nagyon bejött Mészáros Lőrincéknek a paksi távhő-biznisz.
mfor.hu/cikkek/vallalatok/kozel-felmilliardos-osztalek-nagyon-bejott-meszaros-lorinceknek-a-paksi-tavho-biznisz.html
.
!!!
Jozefina
Az érintett iskolákban a pedagógusoknak kellene önkéntes karanténba vonulniuk. És mindaddig ottt lenni, amíg el nem végzik ingyenesen a tesztet rajtuk. Ez a saját és a tanítványok érdeke is. Cecilia , a törzs úgy sem fog semmit tenni az érdekükben!!!
Jozefina
"tizenkét új fertőzést azonosítottak a kilencmilliós Csingtao város egyik kórházában, ahol behurcolt koronavírusos eseteket kezelnek. A városvezetés viszont a következő öt napban a város teljes lakosságát leteszteli."
444.hu/2020/10/12/kinaban-egy-komplett-kilencmillios-varost-tesztelnek-le-ot-nap-alatt
simmering73
@Pálinkás Pál: "aki cukorbeteg volt, magyarul immunrendszere nulla!!! "
A te tudásod nulla. Csak fröcsögsz itt hülyeségeket.
"Bár a cukorbetegség nem gyengíti le az immun-védekező rendszert, sajnos a fertőzéseknek való fokozott kitettséggel minden cukorbetegnek számolnia kell. A lassabb sebgyógyulás, a nehezen múló, gyakran visszatérő gombás bőr- és körömfertőzés nem csak kellemetlen, hanem súlyos szövődmények melegágya lehet."
www.cukorbetegseg-kezelese.com/cikkek-a-cukorbetegsegrol/cukorbetegseg/a-cukorbetegek-immunrendszere-mas/
Nessy
@Jozefina: A nálunk közölt adatoknak egyre kevesebb köze van/lesz a valós tényekhez.
Nessy
@Pálinkás Pál: Egészséges ember nincs, csak rosszul kivizsgált beteg! Erre is lehet alapozni egy teóriát.
Pálinkás Pál
@simmering73: hiába ragozod...meg linkelsz ide marha cikkeket...a lényeg ez...idézet a linkedből.."sajnos a fertőzéseknek való fokozott kitettséggel minden cukorbetegnek számolnia kell. "...és ezt hívhatod bárhogy attól még tény marad...tudom milyen a dolog ,mert anyám cukorbeteg, amilyen seb rajtam két nap alatt begyógyul,azzal ő hetekig kínlódik!!! ergo cukorbetegnek sokkal jobban kell vigyáznia magára!!!
simmering73
@Pálinkás Pál: Na látod. Én is cukibeteg vagyok (2-es) és bár gyogyival 6 alatt van a cukrom, a sebgyógyulás nálam is necces. Senki nem riogat senkit. Itt az a baj - ahogy tegnap a tévében is beugatott egy fiatal nő, hogy leszarja a maszkot -, hogy rajta úgy megy át a vírus, hogy meg sem érzi, de átadhatja tudtán kívül egy olyan embernek, akinek az immunrendszere pocsék és az belehal a vírus okozta szövődménybe. És akkor azt mondják, na ugye hogy meghalt, hisz cukorbeteg volt. Csak azt nem teszi hozzá senki, hogy nem kellett volna meghalnia a koronavírus idején, ha az a másik ember nem felelőtlen. És ez az ember a te anyukád is lehetne.
simmering73
@Shikari: Akkor ne hörögj itt bozgor, menj dolgozni. Naplopó.
Pálinkás Pál
@simmering73: mintha valami olyat mondott volna a fősámánotok a szlávik...hogy a maszk véd...akkor mit aggódsz?? felveszed és semmi bajod nem lehet...és nagy a gyanúm hogy igazak azok a kutatások hogy ezen a szaron már átesett az emberek többsége észrevétlenül...ami a másokra vigyázást illeti...szerinted az a megoldás hogy a jelentős kisebbség miatt a többség élete végéig szájkosárral járjon??? nem az lenne a megoldás hogy akikre veszélyes a vírus azok a valagukon maradnak amíg ki nem jön a vakcina???, /hatásossága kérdéses/... az áldozatok száma elenyésző a többi kórsághoz képest...nem rakom most ide őket ,mert teljesen felesleges...de egy példa ...még AIDS-ben is bő 250 ezerrel többen haltak meg idén mint koronában...azt a kutya nem vette észre, mert nem az folyik a csapból...nézz utána mennyien halnak meg hepában...arról sem üvölt a sajtó naponta...tudomásul kéne venni, ez egy olyan kórság ami bizonyos emberekre halálos lehet, mások röhögve ,észre sem veszik...talán akkor nem egyformán kéne kezelni őket...nem gondolod,??
Nessy
@Pálinkás Pál: ha egy idős közvetlen hozzátartozód kapná el a fertőzést, neki is előadást tartanál a halottas ágyánál, hogy maradt volna a valagán, de egyébként is az egyéb betegsége miatt úgyis meghalna?
Pálinkás Pál
@Nessy: Képzeld az anyám idős...és a valagán marad, mert intézem a dolgait...mert rám nem veszélyes a covid!!! de azért pár éve nem láttalak ennyire aggódni, pedig olvashatnál...
www.napi.hu/magyar_gazdasag/otezer_magyart_vitt_el_az_influenza_januarban_megsem_nepszeru_az_oltas.632435.html
Nessy
@Pálinkás Pál: Pár évtized egészségügy, jó pár év hospice önkénteskedés mellett máskép áll az ember a halálhoz. De azért legalább embertársaimra próbálok vigyázni, kortól függetlenűl.
Pálinkás Pál
@Nessy: Hiába mondod...mindenkire nem vigyázhatok...kissé röhejes hogy nagykorú, választásra jogosult emberre nekem kelljen vigyázni,hogy ne menjen olyan helyre ami a halálát okozhatja??? Ez a ti bajotok hogy érzelmi alapon kezeltek egy járványhelyzetet...ugyan mi kifogásod van az ellen hogy a veszélyeztetetteket pár hétig karanténba zárni,ellátásuk mellett, amíg a járvány átfut azokon akiknek nem árt,és kimúlik alany híján?? erre egyikőtök sem tud felelni...egészségügyis voltál, akkor tudod...a fertőző osztály miatt sem zárták le az egész kórházat...,.ezen kéne gondolkodni...és változatlanul várom a választ bárkitől...ha egy kisgyermekre nem veszélyes ,akkor egy egészséges felnőttre miért is??? amíg ezt valaki tudományosan el nem magyarázza,addig had legyek szkeptikus!!!
Nessy
@Pálinkás Pál: Szép ötlet a karantén, csak éppen az esetek nagy részében nem kapnak még táppénzt sem. Még a fertőző osztályon megbetegedett egészségügyi dolgozónak is igazolni kell ,hogy ott kapta el a vírust, amit majd valahol egy íróasztal mellett valaki "kivizsgál", és dönt. Itt akkora a káosz döntés szintjén, hogy még szagény vírus is beleszédűl, hát még egy földi halandó.
Pálinkás Pál
@Nessy: Erről nem én tehetek...de...a nyuggereknek nem igazán kéne szerte széjjel kószálniuk, ők akkor is megkapják a pénzüket ha otthon ülnek.../abba nem menjünk bele hogy mire elég../...és be kéne látni...ezek az eddig hozott intézkedések egy szemernyit sem befolyásolják a járvány lefutását...csak hát nehéz lenne bevallani hogy eddig végig ökörségeket csináltak!!! és mivel mai napig rengeteg ember beveszi ezt a marhaságot...még jó hosszú ideig el fogják húzni...a hatalomnak könnyebb ha a lakosság fél valamitől...erre most tökéletesen megfelel az emberek többségére alig valami veszélyt jelentő covid 19...
Lepényleső
Talán nincsen elfelejtve a kockás ing viselete,- semmilyen esetre?
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 07.20

Van, amiben igazat is adok neked, magam is kerültem már konfliktushelyzetbe éppen idős - nálam idősebb - emberek által, akik a péküzlettől a lottózóig bárhová bemennek maszk nélkül, még álldogálnak is kicsit melletted, nézelődnek, láthatóan nincsenek képben. És egyet értek, hogy a tanároknak sokkal határozottabban kéne ebben a helyzetben viselkedniük, sztrájkba lépni , függetlenül a kormányzat utasításaitól.
Az a kijelentésed azonban, mely szerint rád nem veszélyes a vírus, többrendbelileg érthetetlen. Először is, nem vagy sérthetetlen. Bármikor, bárhol megfertőzhet egy tünetmentes covidos. Lehet, hogy tüneteid neked sem lennének, de hazavinnéd édesanyádhoz, és szétszórnád mindenkinek, akivel jártadban-keltedben találkoznál, ráragasztanád arra, amit megfogsz, a pénzt, a telefonodat, a kilincseket, ajtófogantyúkat, az üzletek polcait és a polcon lévő termékeket.
Másodszor: tudomásul kell venni, hogy az önmagunkért viselt felelősséggel védjük a közösséget is, ez az alapja a kollektív felelősség kialakulásának.
Nagyon rohansz a covid felé, szerintem, lassíts. Egyébként most távozott egy négyéves kisfiú , aki elkapta a vírust.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 11.02

Én is nyugger vagyok, és egyre feszültebb attól a tudattól, hogy nem mászkálhatok kedvemre, mint a járvány előtt, amikor napi szinten intéztem ügyes-bajos dolgainkat, a bevásárlásokat, jártam a várost, és gyalogoltam sok-sok kilométert, persze, elsősorban nem a benzingőzös belvárosban. Ennek a hiánya határozottan rontja az ellenálló-képességemet, felszedtem néhány kilót, és kedélytelenebb vagyok, ami nagyon ellentmond a természetemnek.
Nagyon bántó, ahogy a nyuggerekről beszélsz, lekezelően, általánosítva.
tudode
Előfordulhat, hogy a "birodalom" visszavág azzal, hogy a 250 éves ÁNTSZ-t alászerveztette őfélesége az EMI fennhatósága alá
.
------ Komoly gondok forrása az ÁNTSZ szervezeti átalakítása
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/komoly_gondok_forrasa_az_antsz_szervezeti_atalakitasa
.
""" 2012. szeptember 28.
.
Esetenként az ország járványügyi biztonságát is veszélyezteti az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legutóbbi szervezeti átalakítása, amelynek keretében a szolgálat egy részét népegészségügyi szakigazgatási szervként (NSZSZ) a kormányhivatalok fennhatósága alá helyzeték.""" (,,,,)
-----------------------------------------
.
Nem nagy ügy, mert őfélesége a halottak számát figyeli ...
,
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+j%C3%A1rv%C3%A1ny+halottak&oq=Orb%C3%A1n+j%C3%A1rv%C3%A1ny+halottak&aqs=chrome..69i57.8202j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------------
.
Morbid!
Nessy
@Nyírfa: Én is ettől szenvedek. Viszont már hallottam fiataloktól megjegyzést, hogy maszkot viselek az utcán: Nézd, hogy félti az életét! Van még hely a temetőben.
Most, hogy jön az esős ősz, így amikor nincs otthon a fiam, átsétálok hozzá (a folyosón szembe lakik velem) , és "sétálok" egy félórát a futópadon. Mindketten letöröljük magunk után a foganytúkat, meg a beállító panelt.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: nincs igazad...egy szóval nem bántom a nyugdíjast...de szerinted az rendben van,hogy mivel te nem mászkálhatsz szabadon, azért én menjek szájkosárral a boltba? bármennyire is nem mondják ki...egészséges,nem öreg embert nem fenyeget a covid. kb a lakosság 15-20 %-ra jelent veszélyt.. a saját érdeketekben kéne otthon maradnotok...! én nem leszek se szegényebb-se gazdagabb attól hogy te az utcákon kószálsz...de az már érint hogy adott helyeken../pl bolt/ én szívom vissza a több széndioxidot, ami nem egészséges...ez tény..amit mérésekkel igazolni lehet...hordjon maszkot aki akar...lehet olyat kapni,ami valóban kiszűri a vírusokat.
Nyírfa
@Nessy: Már nyáron felvetettem a fiamnak, hogy mi lenne, ha beruháznánk egy szobabiciklit, mert rettenetesen hiányzik a folyamatos mozgás, ráadásul a sok itthonléttől fokozatosan elkényelmesedem, ami , belátom, egyéni probléma. Szóval, csak annyi volt a válasz, hogy: és hová tennénk? És tényleg. Csak jó volt ábrándozni, tervezgetni kicsit.
Fiatalok még nem tettek rám megjegyzést, de én már többször kértem őket, hogy próbáljanak távolságot tartani. Annyira unom, hogy nekem kell mindenre figyelnem mások helyett is, ez az állandó készenléti állapot hosszú távon igencsak stresszeli az embert.
A fiam megint home office-ben dolgozik, a munkahelye csak azokat engedi bejárni, akik gépkocsival közlekednek. De, hogy mennyire nem játék ez a vírus, kora este hívta egy kolleganője, hogy holnaptól ő is otthon lesz, mert az egyik gyermeke osztályában megjelent a covid.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: az a 4 éves kisfiú beteg volt...amúgy meg kb 20 éve még lázas sem voltam...még az ennél sokkal több áldozattal járó 2014-es flu járvány alatt sem...és nem azért mert otthon gubbasztottam...és már annyiszor mondtam...leszarom ezt a hisztit,csak adatokat közlök...de valamelyikőtök mindig megtalál.../6 éves kor alatti gyermek miért nincs veszélyben?...neki nem kell maszk...gondolom ha veszély lenne,erre is kitalálnának valamit../
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 20.55

Tudod, olvasva téged, arra gondoltam, csak ezzel az emberrel ne találkozzam, ha mégis kimerészkedem az utcára.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Pali, mi az, hogy valamelyikünk mindig megtalál? :) Ad1: tiéd az első komment, tehát bárki mondhatja, hogy a Pali már megint itt terjeszti a teóriáját. Ad2, ha már írsz, akkor ne sértődj meg azon, hogy arra érkeznek reakciók. Ad3 A cikkek alatti kommentfolyamban elmondjuk, ami a begyünket nyomja. Te, én, ő, mi.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ezzel nem hatsz rám...egy járványhelyzetet..,,mert szerintetek ez az...nem lehet érzelmi alapon kezelni...helyesebben lehet,csak akkor semmi értelme... AIDS...ismerős?, idén bő negyedmillióval többen haltak meg benne,mint a covidban...nem láttalak itt aggódni érte!...csak nem azért nem aggódsz,mert téged nem érint?, akkor nekem miért kéne aggódnom a korona miatt?
Pálinkás Pál
@Nyírfa: én adatokat közlök...ráadásul hivatalos adatokat...ami a magyar korona oldalról,és nemzetközi hivatalos oldalakon ellenőrizhető...arról nem én tehetek hogy a tények, meg az operett törzs kommunikációja homlokegyenest különbözik...eddigi kommentjeim alatt semmi olyat nem írtam le,ami hivatalosan nem igazolható...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 21.18

Nem tudom, mire válaszolsz a fentiekkel. Azt sem tudom, hányan fertőződtek, és hunytak el AIDS-ben világszerte, nyilván Afrikában fordul elő a legnagyobb számban.
Ha kiderül, hogy a honfitársaink jó része látens AIDS-es, akkor jövök aggódni. Ebben a pillanatban súlyosabbnak ítélem meg a droghelyzetet, a társadalmi problémáinkat, a klímaválságot, de, ha Te veszélyesnek ítéled a honi vagy európai AIDS-fertőzések alakulását, akkor, kérlek, hiteles forrásból hozzál részletes információkat.
Nessy
@Nyírfa: A fiam is akkor vette, amikor elköltözött itthonról. Akkoriban naponta mentem sétálni,mert kissé "összementek" a nadrágjaim. Aztán évekig nem volt rá szükségem, de most muszáj, mert "lekötnek" az izmok, aztán pár hét, és nem tudok lemenni a lépcsőn.
Ők eljárnak a kollegáival, mert gépeket üzemelnek be, szervizelnek pl. kórházba, üzemekbe, vállalkozásoknál. Az meg nem megy home office. Igyekszünk nem találkozni.
Nyírfa
@Nessy: Nagyon nehéz lehet, hogy ott is van a fiad, meg nincs is.
Igazából haragszom magamra, mert tornázni tornázhatnék, csak kéne helyet csinálni, nekidurálni magam, de úgy szeretek gyalogolni, fák között, ég alatt, hogy meg vagyok sértődve, és mozgás helyett nyalogatom a sebeimet, és bánatomban gesztenyepürét hozok a cukrászdából. 4 kilót híztam, utálom! :)
Nyírfa
@Pálinkás Pál: @Pálinkás Pál: Köszi, holnap ránézek.
Nessy
@Nyírfa: Sajnos 20 percre vagyok hitelesítve. A gerincem, meg a térdem nem bír többet. Nagyon irigylem a gerinctelen embereket!
Nyírfa
@Nessy: " Nagyon irigylem a gerinctelen embereket!" :) Jó poén, de azért nem hiszem. :)
Nyírfa
Nem ez a nap volt a legjobb, és még csak hétfő van...:) Jó éjt mindenkinek!
Nessy
@Nyírfa: Szép álmokat, mosolygós reggelt! :-))
Namely
Beteg a tanár. Ok, akkor zárjuk be az összes kollégát, az összes diákot, azok családját, azok minden barátját, azok családját, barátait, szomszédait, stb.
Tényleg nagyon hasznos intézkedés.
Ahelyett, hogy azokat különítenék el, akikre veszélyes ez a cicanátha.

"A portálhoz eljutott információk alapján több koronavírus-fertőzött tanár van jelenleg is kórházban, és közöttük vannak, akik intenzív osztályra kerültek."
És a nagynéném szomszédjának a postásának a bátyjának a fogorvosa mesélte, hogy igenis tele van a kórházak intenzív osztálya haldokló tinikkel, fiatalokkal, tanárokkal, kiskutyákkal, fókabébikkel, báránykákkal, és korábbi kétkedőkkel, akik most a lélegeztetőgép árnyékából üzenik mindenkinek, hogy "megbánták"!

"A PSZ az elhunyt tanárról szóló hírekre reagálva azt közölte, "ennek a tragédiának nem lett volna szabad megtörténnie, és határozott intézkedéseket követelnek a hasonló esetek elkerüléséért."
Mozogjatok többet, szedjétek a vitaminokat, cigit/piát abbahagyni, étkezzetek egészségesen. Ha ennek ellenére valami bajotok lesz, az NEM a társadalom/Kormány/nácik/zsidók/stb hibája, hanem a szervezeteteké. Igazságtalan és demagóg dolog mindenért, mindig másokat hibáztatni.

Legközelebb ha náthás leszel, remélem nem a Kormányt veszed elő.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: ok. 12. 22.06

Nem feledkeztem meg róla, csak vagy kedvem, vagy időm nem volt. :)
De, ami késik, az vagy múlik, vagy nem. :) Jó, vicceltem. Részben. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.