A Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése „befejezettnek tekinti” az SZFE blokádja kezdetén létrehozott, a fenntartó kuratóriumot és az általa kinevezett rektorhelyetteseket illegitimnek tartó hallgatói „tanköztársaságot”, és a napokban nyilatkoztatni fogja az egyetem összes hallgatóját és dolgozóját, hajlandóak-e a jövőben együttműködni az új vezetéssel – közölte az SZFE két frissen kinevezett rektorhelyettese, és Szarka Gábor kancellár kedden kiadott közleményükben.

Közleményt adott ki kedden a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése, Szarka Gábor kancellár és Novák Emil megbízott általános rektorhelyettes, valamint dr. Zalán János megbízott oktatási rektorhelyettes. Ebben azt írják: hiába próbálkoztak október negyedikétől a 8 pontos ún. válságkezelési csomagjukkal, a hallgatók elutasították azt, és minden egyeztetési kísérletüket is, ezért a vezetés a mai nappal az ún. „tanköztársaságot" befejezettnek tekinti.

Annak infrastrukturális és pénzügyi feltételeit nem biztosítja. Amennyiben a ‘tanköztársaság’ a mostani bejelentés ellenére sem fejezi be tevékenységét, úgy az SZFE azt immár az Egyetem keretein kívül működő, magánkezdeményezésű szerveződésnek tekinti, képviselőjeként pedig a további tájékoztatásig az azt meghirdető Upor Lászlót és a hallgatókat képviselő Csernai Mihályt tekinti

– írják. A közlemény szerint az egyetem minden munkavállalóját, oktatóját és hallgatóját levélben keresik meg a következő napokban, hogy a „nevüket is vállalva nyilatkozzanak a kialakult helyzetről, az SZFE vezetésével való együttműködési szándékukról."

Az egyetemi egységek fokozatosan visszaállnak a régi működési rendre, erről az egyetem kancellárja, Szarka Gábor az üzemeltető segítségével gondoskodik. Megjegyzik, kiállnak az

egyetemi autonómia Alaptörvényben rögzített értéke mellett. Miután az SZFE Szenátusa a modellváltáskor saját elhatározásból, és minden külső kényszer nélkül mondott le, ezzel a cselekedetével önmaga sodorta veszélybe az Egyetem autonómiáját

Ezeket az elveket figyelembe véve orvosolják majd a Szenátus autonómiát sértő lépéseit, és legkésőbb 2021. január 30-ig megtartják a szenátusi választásokat, írják.

A közleménnyel párhuzamosan Szarka Gábor kancellár saját kommünikét is kiadott, „munkajogi” felelősségre vonással fenyegetve az egyetemfoglalókkal együttműködő munkavállalókat:

A fenti döntés értelmében a mai nappal minden együttműködést megtiltok az egyetemfoglalókkal és támogatóikkal. Ezzel kapcsolatban minden munkavállalótól elvárom a kellő határozottságot, de megkérem Önöket, hogy ezzel összefüggésben semmilyen fizikai kontaktusra ne kerüljön sor, ezt minden esetben kerüljék, az esetleges provokációra ne reagáljanak. Azon munkavállalók, akik a tájékoztató ellenére továbbra is együttműködnek az egyetemfoglalókkal vagy a magukat a „tanköztársaság” képviselőinek valló személyekkel a továbbiakban munkajogi felelősséggel tartoznak

- írja. Hozzátéve, az egyetem épületeiben (a gyakorló helyszínek kivételével) megtiltja kép és hangrögzítő eszközök használatát, és elrendeli „az irodahelyiségek és egyéb munkavégzési és oktatási helyszínek munkaidőn, illetve oktatási tevékenységen túli zárását”. Az üzemeltetés dolgozóit arra kéri, „a létesítmények működési rendjét sértő cselekményekről készítsenek jegyzőkönyvet”.

„Bízom benne, hogy együttműködésükkel hamarosan helyreállítható az Egyetem normális oktatási és működési rendje” – zárul Szarka bejelentése.

Forrás: Telex, 444

Címlapkép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Mónus Márton

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Hozzátéve, az egyetem épületeiben (a gyakorló helyszínek kivételével) megtiltja kép és hangrögzítő eszközök használatát, és elrendeli „az irodahelyiségek és egyéb munkavégzési és oktatási helyszínek munkaidőn, illetve oktatási tevékenységen túli zárását”. Az üzemeltetés dolgozóit arra kéri, „a létesítmények működési rendjét sértő cselekményekről készítsenek jegyzőkönyvet”."

Érterttük, ezredes elvtárs! Tűzparancs mikor lesz?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hát igen...ez várható volt. ezután jön még csak a java, mert kiderül, ki kivel van, és mi is az igazi érdeke
silber13
@Shikari: Ne is álmodozz ilyesmirő lte nyomoronc! Nem lesz semmiféle elszámoltatás legfeljebb téged számoltatnak el eddigi vielt dolgaidért!:-))))))
csak úgy....
@Shikari: akkor most,hogy is van azzal a jogállammal?
egy jogállamban nincs ,nem lehet olyasmi,hogy elszámoltatás!
de nagy ökör vagy te tibim..
csak úgy....
@Shikari: a csürhe meg te vagy! egy tudatlan senki proli aki nem jár melózni és itt unatkozik!
csak úgy....
@Shikari: tibim,te egy tolakodó seggnyaló !
Qqberci
"Hozzátéve, az egyetem épületeiben (a gyakorló helyszínek kivételével) megtiltja kép és hangrögzítő eszközök használatát, és elrendeli „az irodahelyiségek és egyéb munkavégzési és oktatási helyszínek munkaidőn, illetve oktatási tevékenységen túli zárását”. Az üzemeltetés dolgozóit arra kéri, „a létesítmények működési rendjét sértő cselekményekről készítsenek jegyzőkönyvet”."

Érterttük, ezredes elvtárs! Tűzparancs mikor lesz?...
simmering73
@Shikari: Mi kezdődik bozgor? Holnaptól mész melózni? Ennek örülsz, faszkalap.
tudode
Megismétlem!
.
Inkább az új vezetésnek kellene elrebegni, hogy mi a szándéka a néma focistának kódis korában:

------- Szegény Dzsoni és Árnika. Orbán Viktor jelenetei.
www.youtube.com/watch?v=p0MW9k-0aXU&t=2s
----------------------------------
.
Nem azé, csak azé!
Micsoda csapat!
Nyírfa
Csak ne adják fel! Nem kell engedelmeskedni, a főváros mellettük áll, és az ország , a világ számos pontján nyilvánították ki a szolidaritásukat, a segítőkészségüket.
Tovább, Fiatalok, Tanárok és Alkalmazottak, mert nem tudnak veletek mit csinálni! Milyen undorító, hogy jelentéseket akar íratni, egyenként nyilatkoztatva megosztani őket, a diákságról feltételezni a fizikai atrocitást, ezzel is megpróbálva egymás ellen fordítani az alkalmazottakat és a tanulókat - holott az erőszak maga az orbáni rendszer és működtetői.
Ki kell titeket hányni, ezredes, nem rátok bízni a jövő nemzedékét.
RonaGyuri
ártunk és qurmányunk nem véletlenül vette ki az ország nevéből a köztársaságot!!! =))
Gyurka80
@Nyírfa: Csak a régi slepp áll mellettük, azért meg nem kár.Mennek a levesbe.
csak úgy....
@Shikari: akkó bíz tosztak a jogállamnak és az eu. píznek is!
te még nyomorba döntöd a fideszt..
Gazella
Tisztelegj!!! /hadsereg/... mint írtam korábban rendőr és katona állam lett!
Nyírfa
Őszintén szólva mosolyogtam, olvasva, hogy nagy mellénnyel bejelentette, a mai nappal vége a tanköztársaságnak.
Az a helyzet, Szarka Gábor, hogy nem vethetsz véget annak,amit nem Te hoztál létre. Közöd nincs a színművészethez, ott hatalmad nincsen, sem becsörtetni, sem katonás rendet vágni, sem jogod, sem társadalmi felhatalmazásod nincsen. A hangnemed, a választott stílusod árulkodik arról, mire számíthatnának a gyerekek, maga az egyetem.
Nonszensz, hogy ilyen alakok akarnak irányítók lenni ott, ahol a demokrácia, a szabadság, a világra való nyitottság alapfeltétel.
grincss
@Shikari ma 14:57
Anyád picháját látsz bele a dologba olyat, amit nem kéne?
Bugris muzsik!
Gauntlet
mi az, elfogyott a türelem úthenger-társulat? 2010 óta nem ez az első amit meg akartok szállni !
justhpeter
Az ezredes úr hibázott amikor ezt a feladatot elvállalta és most az egyetemen átgázolva szeretné a nimbuszát emelni.
Remélem nem fog menni neki.
Namely
@Qqberci: " Tűzparancs mikor lesz?"
Amikor a ballib kerül hatalomra és tiltakozni merészel valaki. Akkor majd kilövik a szemüket is.

@Nyírfa: "hogy nem vethetsz véget annak,amit nem Te hoztál létre"
tehát ha én 50 emberrel elfoglalom a Várat és ott kikiáltom a Tőzsdei Köztársaságot, akkor annak senki nem vethet véget?
"Közöd nincs a színművészethez, ott hatalmad nincsen, sem becsörtetni, sem katonás rendet vágni, sem jogod, sem társadalmi felhatalmazásod nincsen. "
Van ott hatalma. Kinevezték, és hülye volt, hogy eddig engedte. Én azonnal kitettem volna őket onnan, és mindenkit kirúgtam volna, aki a jogsértésben résztvett.
"mire számíthatnának a gyerekek, maga az egyetem. "
Az ott hőzöngő túlkoros ovisokra gondolsz. akik azért, mert nem minden úgy történik, ahogyan ők szeretnék, azonnal hisztizni kezdenek? Nos, ők nem gyerekek, de abban igazad van, hogy úgy viselkednek, ahogyan egy neveletlen gyerek teszi (és én a 4 éves lányomtól sem tűrném el).
"Nonszensz, hogy ilyen alakok akarnak irányítók lenni ott, ahol a demokrácia, a szabadság, a világra való nyitottság alapfeltétel. "
Elég furcsa, hogy a demokráciát emlegeted, mikor egy olyan ügyet támogatsz, ahol nem kérdeztek meg minden hallgatót, törvénytelenül elfoglaltak épületeket, és ezt még meg sem tudták magyarázni.
A szabadságot pedig ne keverd össze az anarchiával.
Sámannus
@Namely: Agyatlanka ha valaki újítani akar, ne egy közösség ellen tegye. A pohos mostanában rendre olyan dolgokat művel, amivel identitás zavarát akarja másra kényszeríteni.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 16:14
Eltévesztetted a házszámot ezzel az ukránozással,te román korcs.
Ez a dagadt ukrán zsidisznó vidnyát illeti.
creativehun
@Namely: Anarchiának én azt nevezném amikor a fidesz által kézivezérelt tömeg autógat gyújtogatva randalírozott a fővárosban és behatolt a tv székházba. Az,hogy te mit tűrsz el a kislányodnak és mit nem a te dolgod..Sajnálom szegény gyereket !
csak úgy....
@Namely: "hogy nem vethetsz véget annak,amit nem Te hoztál létre"
tehát ha én 50 emberrel elfoglalom a Várat és ott kikiáltom a Tőzsdei Köztársaságot, akkor annak senki nem vethet véget? "
fölöttébb idióta példa,jobb lett vóna trianonoznod...
Giovanni Alba
@Namely: Hát ... te se vagy százas, így, a beírásodból ítélve.Te azonnal kirúgtad volna őket onnan? Az egyetemi polgárok tiltakoznak eddigi demokratikus jogaik lábbal tiprása ellen, mert eddig beleszólhattak saját sorsuk irányításába, de eztán kuss legyen nekik, és ezért te, te nagyon okos, neveletlen gyerekeket látsz, hisztiző óvodásokat. Minden, érted minden döntési jogkört kivettek a szenátus kezéből, a diákokat megmunkálandó nyersanyagnak látják, és te azok ellen ágálsz, akik ezt nem tűrik el? Szerinted az lenne a jó, ha parancsszóra, fejüket lesunyva, térden csúsznának a nyakukba ültetett hatalmasságok elé? Felnőtt emberekről beszélsz te idióta, felnőtt, választó és választható állampolgárokról, akik művészetet tanulnak. Nagyon sajnálatos, hogy ezt nem éred fel ésszel. Valószínű, hogy 1848 tavaszán is lázadozó taknyosoknak láttad volna a felkelőket, hiszen egy vándorszínész hergelte őket. Elgondolkodtál te már ilyesmin?
De mit is beszélek itt, te és a gondolkodás, Makó vitéz és Jeruzsálem. A rektornak hatalma nincsen, csakis az a dolga, hogy az egyetem működéséhez az anyagi és tárgyi feltételeket biztosítsa. Az ezredes nagyon elvétette a lépést, most nem laktanyaparancsnok, óriási szereptévesztésben van. Az egyetemi polgárok nem a beosztottai, nem az alárendeltjei. Meg tudod te ezt érteni? A végére egy kérdés, ha a 4 éves lányod elmondja mit akar, te megtagadod, ő elkezd toporzékolni, mit teszel? Mert ugye nem tűröd el. Két hét szobafogság? Zárka? Kaloda? De egyet ne felejts el (az ezredesnek eszébe se jutott) itt szabad, felnőtt, nagykorú állampolgárokról beszélünk, nem óvodásokról.
csak úgy....
@Giovanni Alba: mibe fogadunk,hogy nem érti ? makacs dolog ám a fideszes logika..
Eladott Ország
A művelt világban az egyetemek autonóm területek. Oda még a rendőrség is csak akkor léphet be, ha az egyetem hívja vagy mondjuk gyilkosság történt, vagy terrorcselekmény. Nem arról van szó, hogy rokon, család, haveri kör foglalta el az egyetemet, /mint nálunk az országot/ hanem mivel autonóm terület, saját maguk választhatják meg a tisztségviselőiket. Nem műkörmösöket és benzinkutasokat akarnak, hanem tanárokat, színművészeket. Ez a rátelepedés az egyetemre, hozzáértők nélkül olyan, mintha egy traktoros akarna műteni az orvos helyett. A többi egyetem is csatlakozhatna, mert később rájuk is sor kerül. évente csak 1-2 egyetemre teszik rá a mocskos mancsukat, hogy a többi ne álljon melléjük, pedig rájuk is sor kerül.Pl: CEU, Corvinus, NKE. Bűnösök közt CINKOS, aki néma. Nagyon IGAZ ez a mai, még független egyetemek és felsőoktatási intézmények VEZETŐIRE. Ez SZÉGYEN és remélem, ezt ők is érzik!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/120962223_1718516321683447_3550882091910838488_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=KqyrAReMVdEAX8nakLg&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=dbbbd948b3b14db2f8edcdbf65305275&oe=5FA5B7AD
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119564986_1666691433494973_1414063662857268129_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=825194&_nc_ohc=TmFkqj5mEFgAX-4--9D&_nc_oc=AQkyFyJaow2LTghFR4Bdvn2vToI15X039BRsFJfFs9mk0ub6-xXlT7FbBs24wHxJWJE&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=22f28280056abd3b71130be411aa84a6&oe=5F9E8784
Giovanni Alba
@sgl ;csak_ugy Köszönöm az együttérzést. Be kell vallanom, hogy ennek a ... mindegy, szóval neki címeztem, de nem neki szántam a beírásomat. Arra gondoltam, hogy az itteni gondolkodók felfigyelnek rá, elgondolkodnak és ha még válaszolni is mer, akkor ezen majd jókat derülünk. siki, meg a nagykalapos, nadrágnélküli ideszalad, nagy bátran bekiabál valami ordenáré baromságot, aztán vihorászva elszalad. Hozzájuk csatlakozott némely alkalmi alkalmazott. Remek ujjgyakorlat a gépeléshez, és nagyszerű alkalom a fogalmazási technikámat javítanom. (jelzős szerkezetek, szóismétlések lehetőség szerinti elkerülése, idegen szavak provokatív használata stb.) Mivel veletek egyetértek, a hozzászólásaim is csak enyikék lennének : Igazad van, helyes, én is így gondolom. No de ebben hol az élvezet?
Köszönöm hölgyeim és uraim, hogy végighallgattatok.
grincss
@Namely: Lásd fentebb Shikarinak szóló válaszom második sorát! :-)
silber13
@Shikari: Ne félj, ai tehetséges,azt diploma nélkül is leszerződtetik a színházak. Sok olyan színészt ismerek, akinek nincs végzettsége a színművészetin. Ami meg akárookozst ileti, regéld mán el, miféle kárt okoztak tanulók? Kár lefeljjebb önnon maguknk okozhattk mivel nem volt tanítás.
surdilloFUJT
@Shikari: Az erdélyi barnamedve hágjon meg te agyatlan fidessnyalonc!!!
Qqberci
@Namely: "mindenkit kirúgtam volna, aki a jogsértésben résztvett. "

Kezdhetted volna az ukrán migránccsal meg a kurvatóriummal, aztán folytatni az ezredes elvtárssal...
surdilloFUJT
@Shikari: nektek és a maffiózó fidessvezéreknek lesz olyan elszámoltatás,hogy fegyházban fognak min.10 évig rohadni a vagyonelkobzásuk-család is természetesen,sőt a rokonság haveri kör,strómanok is---!!!Akkor majd meglapul a mostani nyaloncok gyülevész bandája!!!
surdilloFUJT
@Shikari: anyádmajma,mars vissza Romániába a pásztorok közé,aztán bubulhatod a kecskéidet!!!
tudode
Prbóbálta volna azt megtenni a tudás várával, és a színművészetivel a múlt századnál megállt párttitkár Blaha Lujzával, akik echos szekérrel szórták a művészetet!!!
.
Ha így folytatódik még a wécés nénik felügyeletét is militarizáltatja, az könnyítve magán, aki fideszes, a többi az menjen ki ment, aztán mosson!
.
---- Jegy a Nemzetibe – Ekhós szekérről
.
24.hu/fn/gazdasag/2002/02/06/jegy_nemzetibe_ekhos_szekerrol/
----------------------------------
.
Nem volt nekije ólomkatonája sem, kiélheti magát, miközben fordítottan ül a szürke lován, és nem Brüsszel
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+ford%C3%ADtva+%C3%BCl+a+lovon&oq=Orb%C3%A1n+ford%C3%ADtva+%C3%BCl+a+lovon&aqs=chrome..69i57j33l2.6609j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8-
---------------------------------
.
Ki mi lesz a következő médium a bő 1,5 év alatt!
.
silber13
@Shikari: Az látszik,hogy gőzöd sincs a színházról, színészetről és az egyetemen tanulható tntárgkról különben nem írnál ilyen vadakat!
surdilloFUJT
A "tanköztársaságot"nem a nyugdíjas ezredes fenomén hozta létre!!!
csak úgy....
@Giovanni Alba: én az orbáni célt láttam magam elött mikor olvastalak..,félelmetes!
gyakorlatilag orbán (lassan) egy "háttérhatalom"?
SystemError
Továbbra is kérdés számomra, hogy melyik átlag tahó fidesz szavazó is jár majd színházba?:) Kik és mit fognak oktatni kinek és majd azt ki nézi?:) Egy csomó tahót meg katonákat látunk művészek körül. Mi a cél, hogy majd a művészlelkületű emberekből fostos náci tahó lesz holnapra, mert egy új kismajmot neveztek ki, aki dobolni is tud miközben szopik.?:)
Nyírfa
@sgl: 17.58

Én ezért nem válaszolok. Ha megtenném, lehetőséget adnék arra, hogy teleszórja a felületet a butaságaival, illetve, abba az illúzióba ringatná magát, hogy vitapartnernek tekintem. Inkább nem áltatom. :)
csak úgy....
@Nyírfa: nagyon rossz politika! az idiótákat a saját zsírjukba köll kisütni a baromságaikkal füszerezve!
csak úgy....
@Pegero: ugye,téged egy szovjet közlegény csinát a kedves mamának?
csak úgy....
@Pegero: te ürülsz ha válaszolhatsz valakinek,nem sokan törödhetnek veled..
csak úgy....
@Pegero: te egy született tretyakov képtár .
ha nem lennél bunkó,még nagy müvész,akarom mondani müpénisz is lehetnél..
Clavigo
@csak úgy...: Megint túl dicsérted ezt a csicskagyászt..@Pegero: -t
csak úgy....
@Clavigo: nem akartam elbazni a vadregényes shikaris éjszakáját ..
Namely
@csak úgy...: @creativehun: @Sámannus: bla, bla, bla.

@Giovanni Alba: te viszont megérdemled a tiszteletet, így válaszolok az érdemi felvetéseidre.
"Az egyetemi polgárok tiltakoznak eddigi demokratikus jogaik lábbal tiprása ellen, mert eddig beleszólhattak saját sorsuk irányításába,..."
Viszont az idők változnak. Eddig úgy volt, mostantól viszont úgy döntött az, aki a pénzt adja, hogy nem így lesz. Ez ilyen egyszerű. Aki fizet, az kér dalt. Ők ott tanulók. Amikor a Corvinus padjait koptattam nekem egy dolgom volt: tanulni. Nekik is az lenne.
"Felnőtt emberekről beszélsz"
De nem úgy viselkednek, ahogy felnőtt emberekhez méltó.
"felnőtt, választó és választható állampolgárokról,"
Ezért tart itt az ország, mert minden nagyra nőtt ovisnak választójogot adnak, pedig azt is ki kellene érdemelni, ha mással nem, cenzussal.
"akik művészetet tanulnak"
Már bocs, de a színészet/filmesek egy szórakoztatóipari tevékenység. A művész az, aki a (minőségi) darabot írja.
"Valószínű, hogy 1848 tavaszán is lázadozó taknyosoknak láttad volna a felkelőket"
A kettőt azért ne keverjük. Ott azért nem arról volt szó, hogy egy pár csepűrágó azt hiszi, neki mindent szabad, mert ezt szokta meg.
"Az egyetemi polgárok nem a beosztottai, nem az alárendeltjei. "
De ez fordítva sem igaz.
"ha a 4 éves lányod elmondja mit akar, te megtagadod"
Ha ez nem jó neki és a nevelésének, akkor igen.
"ő elkezd toporzékolni"
Nem kezd el. Ezért sikeres a nevelése. Mielőtt gyerekeink lettek, egy cél lebegett a szemeink előtt (azonkívül, hogy egészségesek legyenek, és legyen min 1 fiú és 1 lány), hogy azokra a visítozó, akarnok kis szörnyetegekre egyik se hasonlítson (amilyenek a szfe "művészei" is lehettek).
"mit teszel"
Most már nincs szükség semmire, a nézésemből látja, hogy mikor vagyok benne a mókában, és mikor nem.

Zárszóként, meg kellene már érteni, hogy ha valakit valamilyen jogszerű sérelem ér, akkor nem kell abból politikai ügyet kreálni.
csak úgy....
@Namely: blab-blab.bla..,szar az egészben,hogy töled sem leszünk okosabbak..
justhpeter
@Pegero: 19:28 Milyen állami pénzről beszélsz ? A mi pénzünkből tartják fenn.
Namely
@csak úgy...: Helyesen TŐLED. Tanulj már meg helyesen írni, ezen kívül a vessző után tegyél közt. Persze nem meglepő, hogy az érvelési képesség hiánya esetedben együtt jár a tanulatlanság egyéb jeleivel is.
Aki Én
@Namely: Azért van baj elég. Demokráciát emlegetsz, de felháborít, mikor demokratikus jogaikkal élnek emberek. Persze a nem fideszes emberek.
Szemkilövetést emlegetsz (egyet mutass), meg felháborodsz mikor valódi rendbontókat állítanak le
-- m.blog.hu/wm/wmarcelblog/postimage/mtv_ostrom_1492160483.jpg --,
de egy csendes, demokratikus ellenállás a bolsi típusú rendszer ellen az már nem fér bele. Hogy fideszesek az éleslőszer használatát igényelték 2006-ban, azt meg sem említed.

,,A tömegbe lövetést hiányolta a fideszes képviselő 2006-ban"
nol.hu/belfold/a_tomegbe_lovetest_hianyolta_a_fideszes_kepviselo_2006-ban_-994151

Nektek agyatlanoknak ez a békés tüntetés, de a mai fiatalokat agyonlövetnétek. Beszarás...:(

24.p3k.hu/app/uploads/2016/05/dfufe20060919065-852x1024.jpg

24.p3k.hu/app/uploads/2016/05/gyurcsany-ferenc-oszodi-beszed-8-800x533.jpg

hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2014/04/D__AS20060919010-1024x678.jpg

hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2014/04/DFUFE20060919063-1024x669.jpg

nol.hu/data/cikk/99/41/51/cikk_994151/46322.jpg
Aki Én
Eltudjuk képzelni mit művelne ez a sok ostoba fideszes, ha ma 2006-ot csinálnának ellenzékiek Budapesten?
Miért ennyire buta ez a szekta?

m.blog.hu/wm/wmarcelblog/postimage/mtv_ostrom_1492160483.jpg
Aki Én
@Shikaratyi: Amióta egyértelművé vált, hogy egy ukrán bolsi pedofil buzi vagy, azóta mindenkire ezt dobod. Abban reménykedsz, hogy azzal majd megszabadulsz a bajaidtól? Neeeem :)
ómió
Legfőbb ideje már valamit kezdeni a bolsevista anarchiával!
Aki Én
@ómió: ...na, látod, pont ez ellen lépnek fel a fiatalok. Végre megjött az eszed.
ómió
@Aki Én: Te ilyen gyakran összetéveszted a saját bandádat a másik oldallal? De azért hazatalálsz még?
ómió
@Shikari: Kiegészíteni lehetne még, de a lényeg benne van!
silber13
@Shikari: Valóban sokan fognak szerződshez jutni még a suli elvégzése előtt és ebben az esetben a tehetség számít nem a seggnyalás, mint Vidnyánszky esetében aki egy közepes mértket éppen csak elérő rendező.
silber13
@Shikari: Hogy kit nyivűnítanak tehetségesnek, azt szakemberek
döntik el és közöttük és közted szakértelem dolgában, nem célfotó dönt.ÉÉrdekes hog a neked nem tetsző tanári gárda szerinted mind liberálasiszta és más ilyesmi. egyébként a kiválasztás nayon hoszú és szakrtelmet kívánó procedúra
Aki Én
@Shikari: @ómió: A ,,libsi csürhe" azt a tömeget foglalja magában, akik nem ostoba orbánisták. Vagyis a túlnyomó többséget.
Ha nem vigyáztok, tényleg lesz itt karantén, meg felelősségre vonás.
Persze akkor majd a magatok fajta hazaáruló, korrupció és hazaárulás párti bolsi csicskák kussolva bujkálnak majd.
Aki Én
@Shikari: Teljesen igazad van, a liberálfasiszták ilyenek.

,,Kövér László: A tolerancia, a másság elviselésének képessége olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie"
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow&feature=emb_logo
Giovanni Alba
@Namely: Haladjunk visszafelé, az is egy módszer. Az egyetem oktatóit, hallgatóit, szenátusát jogtalan sérelem érte, ezért tiltakoznak, külön felhíva a figyelmet arra, hogy a politikai pártokból nem kérnek. Ha politikai üggyé vált, az az ő akaratuk ellenében történt, ezért őket hibáztatni botorság. A gyermeknevelésbe most nem bonyolódnék bele, válaszoltál, nekem ez elég. Hogy helyeslem-e, az most mellékes. Továbbra is állítom hogy 1848-ban az egyik emblematikus hangadó egy általad csepűrágóként aposztrofált kócos vándorszínész volt. Fellázadt, és lázított a rendszer ellen. Nem egy egyetem, hanem egy egész ország önrendelkezéséért. (egy nyikhaj belepofázott a világpolitikába, hát hogy jön ő hozzá?)
Az általános és egyetemes választójogot előzetes államvizsgához kötnéd? Vagy iskolai végzettséghez? A vagyonhoz kötést már átléptük, a származási megkötéseket is. Még olyanok is szavazhatnak országos ügyekben, akik nem itt születtek, nem itt élnek, nem itt adóznak, ellentétben a színművészetis hallgatókkal.
Aki a pénzt adja, ezzel még nem szerez jogot az irányításra. Az államnak, és a végrehajtó szervezetnek, a kormánynak kötelezettségei vannak pl. oktatás, közművelődés, társadalmi élet területén, de a kötelezettséggel nem szerez jogot. Megszabhatja talán az egyházaknak juttatott közpénzek felhasználási módját? Jelenleg a kormány éppen azon dolgozik, hogy letörje, megtörje a még független szervezeteket. Akadémia, egyetemek, és a kriminalizált NGO-kat, ami pusztán annyit jelent, hogy nem kormányzati szervezet, vagyis alulról jövő, széles rétegekre építő társadalmi szervezkedés, ami mindig id szálka lesz az úrhatnám felsőbbség szemében. Pedig egy demokrácia nem ólomkatonákra, hanem szabad és gondolkodó, saját sorsáért felelősséget vállaló állampolgárokra épül.
Eddig így volt, most másként van. Miért is? Mert a kormány elhatározta, hogy a saját akaratát az érintettek beleegyezése nélkül is mindenképpen keresztülviszi? Csoda hogy önérzetes emberek ezen felháborodnak?
Ki...
creativehun
@Namely: Teljesen nyugodt lehetsz...nem kérek a tiszteletedből. Az már persze egy más kérdés,hogy semmi olyat nem írtam amit a szívedre vehetnél...ha még is..az nem az én problémám..sokkal inkább a tiéd! Tudod ..nyugodtan hívj szaros ballibsinek vagy aminek akarsz...pont,hogy leszarom..szemernyit sem befolyásolja a napomat..az azonban tény,hogy az..egyébként egyetemet végzett gyermekeimet..soha nem diktatórikus módon...- majd én megmondom..mert az lesz amit én mondtam- stílusban neveltem..hanem sok,sok szeretettel ,törődéssel,odafigyeléssel...toleranciával. Az pedig..ismétlem..,hogy te odahaza mit tűrsz el vagy épp mit nem ..szerintem senkire nem tartozik..és főképp nem képezi ennek a hírfolyamnak a tárgyát!
Namely
@Aki Én: "Demokráciát emlegetsz, de felháborít, mikor demokratikus jogaikkal élnek emberek."
Nem tudtam, hogy demokratikus jogunk elfoglalni egy középületet.
"Szemkilövetést emlegetsz (egyet mutass)"
index.hu/belfold/2011/10/23/a_gumilovedek_helye/

"meg felháborodsz mikor valódi rendbontókat állítanak le"
Egy idézetet tőlem, ahol ezt tettem.
"de egy csendes, demokratikus ellenállás a bolsi típusú rendszer ellen az már nem fér bele. "
Nem demokratikus jogom elfoglalni egy középületet.

A többi általad írt abból a tévhitedből adódik, hogy fideszes vagyok.

Próbáljátok már megemészteni, hogy aki nem veletek van, az nem biztos, hogy az általatok sátánnak tartott fidesz bérence, csak egyszerűen elege van a komcsi politizálásból, ahol a kis majmok kimennek és tanulás helyett elfoglalják az iskolát.
Namely
@creativehun: Bla bla ver2. Mellébeszélsz újra, és emelt fővel akarsz távozni, leplezve, hogy semmi ellenérved nincs arra, amit először írtam.
Namely
@Giovanni Alba: köszönöm az ismételt intelligens válaszodat.
"Az egyetem oktatóit, hallgatóit, szenátusát jogtalan sérelem érte, ezért tiltakoznak"
Nekem NEM a tiltakozás ellen van kifogásom, hanem a jelenlegi formája ellen. Az, hogy nem értek velük egyet, így jártam, de szerintem nincs joguk ehhez. Mi lesz a következő? Most komolyan, hol van az a határ, hogy azt mondjuk, hogy ezt azért már ne? Ha eljutnak a párizsi Kommün gyújtogatásig?
"Ha politikai üggyé vált, az az ő akaratuk ellenében történt, ezért őket hibáztatni botorság"
Pedig ha pl odament volna a Hungarista Párt, hogy "veletek vagyunk, kitartás" azonnal és minden alkalommal elhatárolódtak volna.
"Nem egy egyetem, hanem egy egész ország önrendelkezéséért."
Na igen, szerintem ez nem azonos fajsúlyú.
"Az általános és egyetemes választójogot"
Én adófizetéshez kötném, tehát az választhat, aki az elmúlt 4 évben pl 3 évig rendelkezett munkahellyel a versenyszektorban.
"ellentétben a színművészetis hallgatókkal."
Ezt sajnos nem értem.
"Aki a pénzt adja, ezzel még nem szerez jogot az irányításra."
De mindenhol azt kellene.
"Az államnak, és a végrehajtó szervezetnek, a kormánynak kötelezettségei vannak pl. oktatás, közművelődés, társadalmi élet területén, de a kötelezettséggel nem szerez jogot."
De mint mondtam, az idők változnak. A politika szerepe, hogy változtasson, ne csak lógassa a lábát 4 évig. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy minden negyedik évben döntsünk, hogy jó volt-e az irány.
"egy demokrácia nem ólomkatonákra, hanem szabad és gondolkodó, saját sorsáért felelősséget vállaló állampolgárokra épül."
Nincs ilyen definíciója a demokráciának. Ez a Fidesz demokráciafelfogása. Egyszer láttam Schiffer Andrással egy nagyszerű interjút pontosan erről (ajánlom, de nagyon idegesítő a kérdezője, valaki a pesti srácoktól, de Schifferért érdemes megnézni).
creativehun
@Namely: Látom nem érted amit írok...szemernyit sem érdekel amit írsz...és pont ugynaennyit befolyásol a véleményalkotásban. Az meg,hogy én honnan távozok emelt fővel..nem a propeller hírfolyamán..és főképp nem rajtad fog múlni. Emelt fővel az távozik aki erkölcsi szempontból a saját maga által felállított normákhoz képest igaznak érzi az álláspontját. Gondolom leesett,hogy jelen esetben én itt emelt fővel távozom..és ebben Te nem vagy befolyásoló tényező!
Namely
@creativehun: Ha nem érdekel, akkor miért írsz vissza? :DDDDDD Azért, hogy úgy tűnjön, emelt fővel távozol.
fck u
mindenkinek nyilatkoznia kell

Nem kell. Lehetni lehetne esetleg, de nem kell. Valójában semmit nem kell, amit nem akarsz.
Aki Én
@Namely: Sajnálom, azt kell mondanom, hogy nagyon buta vagy, nem látod az okokat és okozatokat, tudatosan, vagy oktalanságból kevered a dolgokat, konkrét tényeket hagysz figyelmen kívül.
Próbáljátok már megemészteni, hogy aki nem veletek van, az nem biztos, Sorosista, libsi, bolsi, hazaáruló, csak egyszerűen elege van a komcsi politizálásból, ahol a kis majmok szarrá rabolják az országot, felhergelt bérenceik elfoglalják a komplett fővárost, autókat gyújtanak fel, törnek-zúznak. Majd mikor sajnálatos, de a világon mindenhol megszokott módon egy gumilövedék eltalál valakit a lázongó tömegben, akkor évtizedekig ezt hazudjátok mindenhova, mintha szegény álmában sérült volna meg.
Ugyanakkor ha diákok békésen kiállnak magukért, kiállnak a bolsi típusú rendszer ellen, akkor azok hazaárulók, és a legkülönbözőbb módon ,,eltakarítani" kívánt csőcselék.
Szóval a buta kettős mércéd messziről bűzlik.
És az éleslőszer igénnyel mi a helyzet??? Ezt a kényes részt valamiért átugrottad. A fidesz ma is ezt tenné gyaníthatóan egy 2006-hoz hasonló esetben?
Igazából nem érdekel a véleményed, előre tudom.
Eladott Ország
@Namely: Kinek lőtték ki a szemét, illetve hány embernek? Hányan vakultak meg? Íme a 2006-os illibernyákok nemzeti demokratikus, konzervatív és mélykeresztény tüntetése, és a 2020-as "bolsevik-libsi csürhe" anarchisták tüntetése?
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119262730_320020582614120_1659080678525335988_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=825194&_nc_ohc=OJtW_oT7xO8AX-7yATz&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=99c8a7d97e167952cf543e4294c15205&oe=5F9E4DFC

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.