Italozás után három fiatal egy 94 éves asszony lakásába tört be.

Életfogytig tartó fegyházra ítéltek két vádlottat, aki megölt egy idős asszonyt a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, fiatalkorú társuk pedig 14 év börtönt kapott

– közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője.

A törvényszék a három vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az első- és másodrendű vádlottat az elsőfokú bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte; 30 éves B. Gy. leghamarabb 25 év, a 25 éves bűnsegéd, L. T. 20 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A harmadrendű vádlottat 14 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtották, ő a büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Egy tizenéves részeg fiú és társai kínozták meg az idős pocsaji asszonyt

A három vádlott tavaly július 25-én együtt italozott Pocsajon. Miután mindent megittak, a 17 éves fiú javaslatára betörtek egy 94 éves asszony lakásába, azt gondolva, hogy ott könnyen jutnak értékekhez.

Éjfél után értek a sértett házához, a fejükre maszkot húztak, majd a kerítésen beugrottak.

Az udvaron észrevették, hogy az egyik szobában a televízió fénye világít, ezért várakoztak, majd a ház hátsó részéhez lopakodtak, ahol a leengedett redőnyt kézzel felnyomták és bemásztak alatta. Odabent minden helyiségben szétnéztek, de nem találtak sem pénzt, sem ékszert, ezért kimentek az udvarra. Kisvártatva úgy döntöttek, hogy bemennek abba a szobába, ahol a sértett van és elhozzák azt a gyűrűt, amelyet a harmadrendű vádlott korábban látott az idős asszony kezén.

A sértett a zajra felkelt és sikítva közelített a vádlottak felé. Ekkor a fiú két-háromszor megütötte az idős nő fejét, aki ettől a földre esett. B. Gy. ezután felkapcsolta a villanyt, majd mindhárman átkutatták a szekrényeket, közben a fiú megrugdosta a sértettet a fején, a nyakára taposott és pénzt követelt tőle.

A fiú aztán talált egy pénztárcát,

benne 1500 forinttal, és a rémült asszony ujjáról lehúzott két aranygyűrűt. Mást nem találtak,

így el akartak menni, de észrevették, hogy a sértett még életben van, ezért B. Gy. visszalépett és tovább bántalmazta őt.

Miután elmentek, az asszonynak még volt annyi ereje, hogy értesítse egyik rokonát. A sértettet a mentők kórházba vitték, ott azonban pár hét múlva meghalt.

A Debreceni Törvényszék ítélete ellen az ügyész, a vádlottak és védőik is fellebbeztek. A bíróság a vádlottak letartóztatását a másodfokú eljárás jogerős befejezéséig fenntartotta, de ez a döntés sem jogerős – közölte a szóvivő.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Meglett fiatal emberek és egy kamasz az elkövető.Fellebbeztek?! Soha emberek közé nem engedném, de élete végéig dolgoztatnám az ilyen rohadtakat! Annál nagyobb büntetést nem tudnának adni nekik! :((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
javaslom a pintérségnek,hogy adjanak ki egy totto szelvényt a bünözök genetikai hovatartozásukról mert nagy a találgatás ! heti 50 ft ért mindenki tudná,hogy a cigó-magyar válogatott mit játszott...
Rockxy
azonnal kiköll öket engedni és néhányszor sokmilliós kártéritést fizetni a markukba, nehogy sérüljön a lelki országviláguk!
csak úgy....
@Rockxy: azt tudod,hogy humoristának alkalmatlan vagy?
Pálinkás Pál
vajon miért nem írják le hogy cigányokról van szó??, ... a kérdés költői...bezzeg ha valami csoda folytán ezek közül valamelyik valami pozitív dolgot tesz...a főcímek azonnal öles betűkkel hirdetik hogy CIGÁNY...nos ez hogyan lehetséges???
kereső
De, megnyertük a szabadságharcot!(a szabad pálinkafőzésért) Jövőre adómentes lesz a pálinkafőzés.Had hülyüljön még tovább a magyar.
KisGenyo2
És ezeket sajna nagyüzemben tenyésztik EU szerte...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.