Italozás után három fiatal egy 94 éves asszony lakásába tört be.

Életfogytig tartó fegyházra ítéltek két vádlottat, aki megölt egy idős asszonyt a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, fiatalkorú társuk pedig 14 év börtönt kapott

– közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője.

A törvényszék a három vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az első- és másodrendű vádlottat az elsőfokú bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte; 30 éves B. Gy. leghamarabb 25 év, a 25 éves bűnsegéd, L. T. 20 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A harmadrendű vádlottat 14 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtották, ő a büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Egy tizenéves részeg fiú és társai kínozták meg az idős pocsaji asszonyt

A három vádlott tavaly július 25-én együtt italozott Pocsajon. Miután mindent megittak, a 17 éves fiú javaslatára betörtek egy 94 éves asszony lakásába, azt gondolva, hogy ott könnyen jutnak értékekhez.

Éjfél után értek a sértett házához, a fejükre maszkot húztak, majd a kerítésen beugrottak.

Az udvaron észrevették, hogy az egyik szobában a televízió fénye világít, ezért várakoztak, majd a ház hátsó részéhez lopakodtak, ahol a leengedett redőnyt kézzel felnyomták és bemásztak alatta. Odabent minden helyiségben szétnéztek, de nem találtak sem pénzt, sem ékszert, ezért kimentek az udvarra. Kisvártatva úgy döntöttek, hogy bemennek abba a szobába, ahol a sértett van és elhozzák azt a gyűrűt, amelyet a harmadrendű vádlott korábban látott az idős asszony kezén.

A sértett a zajra felkelt és sikítva közelített a vádlottak felé. Ekkor a fiú két-háromszor megütötte az idős nő fejét, aki ettől a földre esett. B. Gy. ezután felkapcsolta a villanyt, majd mindhárman átkutatták a szekrényeket, közben a fiú megrugdosta a sértettet a fején, a nyakára taposott és pénzt követelt tőle.

A fiú aztán talált egy pénztárcát,

benne 1500 forinttal, és a rémült asszony ujjáról lehúzott két aranygyűrűt. Mást nem találtak,

így el akartak menni, de észrevették, hogy a sértett még életben van, ezért B. Gy. visszalépett és tovább bántalmazta őt.

Miután elmentek, az asszonynak még volt annyi ereje, hogy értesítse egyik rokonát. A sértettet a mentők kórházba vitték, ott azonban pár hét múlva meghalt.

A Debreceni Törvényszék ítélete ellen az ügyész, a vádlottak és védőik is fellebbeztek. A bíróság a vádlottak letartóztatását a másodfokú eljárás jogerős befejezéséig fenntartotta, de ez a döntés sem jogerős – közölte a szóvivő.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Meglett fiatal emberek és egy kamasz az elkövető.Fellebbeztek?! Soha emberek közé nem engedném, de élete végéig dolgoztatnám az ilyen rohadtakat! Annál nagyobb büntetést nem tudnának adni nekik! :((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsó
B. mint Balogh és L. mint Lakatos? Kátrányos helyzetű fiataljaink alkottak megint? Orbán szavazói 1 zsák ingyen krumpli után?
creativehun
Aljas gazemberek! Életfogytigra börtönbe mindet ,hogy ott rohadjanak meg...
Cicamama55
Meglett fiatal emberek és egy kamasz az elkövető.Fellebbeztek?! Soha emberek közé nem engedném, de élete végéig dolgoztatnám az ilyen rohadtakat! Annál nagyobb büntetést nem tudnának adni nekik! :((
csak úgy....
javaslom a pintérségnek,hogy adjanak ki egy totto szelvényt a bünözök genetikai hovatartozásukról mert nagy a találgatás ! heti 50 ft ért mindenki tudná,hogy a cigó-magyar válogatott mit játszott...
Rockxy
azonnal kiköll öket engedni és néhányszor sokmilliós kártéritést fizetni a markukba, nehogy sérüljön a lelki országviláguk!
csak úgy....
@Rockxy: azt tudod,hogy humoristának alkalmatlan vagy?
Pálinkás Pál
vajon miért nem írják le hogy cigányokról van szó??, ... a kérdés költői...bezzeg ha valami csoda folytán ezek közül valamelyik valami pozitív dolgot tesz...a főcímek azonnal öles betűkkel hirdetik hogy CIGÁNY...nos ez hogyan lehetséges???
kereső
De, megnyertük a szabadságharcot!(a szabad pálinkafőzésért) Jövőre adómentes lesz a pálinkafőzés.Had hülyüljön még tovább a magyar.
KisGenyo2
És ezeket sajna nagyüzemben tenyésztik EU szerte...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.