Az RTL Klub Híradójának birtokába jutott egy kormányzati dokumentum, abban számoltak ezzel a lehetőséggel. 

Az RTL Klub Híradójának birtokába került egy olyan kormányzati munkaanyag, amely szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ október elején már azzal számolt, hogy egy hónap alatt megduplázódik a koronavírus-fertőzöttek száma. Vagyis az október eleji 18-19 ezer aktív fertőzötti létszám november elejére 38-40 ezerre nőhet meg. 

Kormányzati számolás: november elejére akár 40 ezer aktív fertőzött is lehet az országban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Orbán Viktor miniszterelnök még szeptember közepén beszélt a tetőzés várható időpontjáról, akkor azt mondta, a járványügyi szakemberek szerint a járvány második hulláma valamikor december-január táján éri el a csúcspontját.

Az RTL Klub Híradója által megismert kormányzati dokumentum szerint az egészségügyi államtitkárság úgy látja, hogy a novemberben már felfutó járványgörbe ellenére távolságtartással, kézmosással és maszkhasználattal meg lehet tartani az adventi vásárokat és a közelgő ünnepségeket (mint az október 23-ai nemzeti ünnepnap).

Budapesten ugyanakkor a Vörösmarty téri, a Deák téri és a Városháza előtti karácsonyi vásár el fog maradni a biztonság érdekében, a Bazilika előtti vásár szervezői még reménykednek, hogy meg tudják tartani a rendezvényt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha a kormány 40 ezerrel számol, akkor valószínűsíthető ennek a duplája minimum!!!
sgl
Na ez így most szart ér, mert tudjuk van egy rakat fertőzött akiken semmi sem jön ki, nem látszik, kevés teszt miatt pedig nem derül ki.
Az már mutatna valamit HÁNYAN BETEGEDNEK MEG ÚGY, HOGY ANNAK FIZIKAI ÉS PSZIHÉS NYOMAI VANNAK, AZAZ kórházi ápolásra szorulnak,de minimum szoros orvosi elletásra.
A másik: hányan kényszerülhetnek max lélegeztető gépre, és akkor ennek a számnak kb a fele számú elhalálozásra.
Gazella
Tök mindegy, hogy mennyi az az annyi!! Már az elsőhullámnál hagyni kellett volna végig söpörni az országon ezt a virust!! Most nem lenne se kapkodás se nyavalya.
Gazella
@Jozefina: sose tudni!! Ugyanis a második tesztelést már bem mondjak be (48 óra) tehát rendesen hamisitanak is! Na meg a propaganda az megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.