Az RTL Klub Híradójának birtokába jutott egy kormányzati dokumentum, abban számoltak ezzel a lehetőséggel. 

Az RTL Klub Híradójának birtokába került egy olyan kormányzati munkaanyag, amely szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ október elején már azzal számolt, hogy egy hónap alatt megduplázódik a koronavírus-fertőzöttek száma. Vagyis az október eleji 18-19 ezer aktív fertőzötti létszám november elejére 38-40 ezerre nőhet meg. 

Kormányzati számolás: november elejére akár 40 ezer aktív fertőzött is lehet az országban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Orbán Viktor miniszterelnök még szeptember közepén beszélt a tetőzés várható időpontjáról, akkor azt mondta, a járványügyi szakemberek szerint a járvány második hulláma valamikor december-január táján éri el a csúcspontját.

Az RTL Klub Híradója által megismert kormányzati dokumentum szerint az egészségügyi államtitkárság úgy látja, hogy a novemberben már felfutó járványgörbe ellenére távolságtartással, kézmosással és maszkhasználattal meg lehet tartani az adventi vásárokat és a közelgő ünnepségeket (mint az október 23-ai nemzeti ünnepnap).

Budapesten ugyanakkor a Vörösmarty téri, a Deák téri és a Városháza előtti karácsonyi vásár el fog maradni a biztonság érdekében, a Bazilika előtti vásár szervezői még reménykednek, hogy meg tudják tartani a rendezvényt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha a kormány 40 ezerrel számol, akkor valószínűsíthető ennek a duplája minimum!!!
Gazella
Tök mindegy, hogy mennyi az az annyi!! Már az elsőhullámnál hagyni kellett volna végig söpörni az országon ezt a virust!! Most nem lenne se kapkodás se nyavalya.
Gazella
@Jozefina: sose tudni!! Ugyanis a második tesztelést már bem mondjak be (48 óra) tehát rendesen hamisitanak is! Na meg a propaganda az megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.