Fennakadásokat okozott a közlekedésben és az áramellátásban a Mátra magasabban fekvő területein lehullott jelentős mennyiségű hó – tudatta a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerdán az MTI-vel.

 A közlekedést és az áramszolgáltatást is hazavágta a mátrai havazás
Fotó: MTI/Komka Péter

Nagy Csaba tájékoztatása szerint reggeltől kora délutánig tíz alkalommal avatkoztak be a katasztrófavédelem szakemberei. Kilenc helyszínen kidőlt, illetve veszélyesen megdőlt fák képeztek forgalmi akadályt, vagy azok leszakadt ágai nehezítették a közlekedést, egy esetben pedig épületre dőlt fát távolítottak el a gyöngyösi hivatásos tűzoltók.

Jelezte: Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Mátraszentistván és Bagolyirtás településeken hajnal óta szünetel az áramellátás, ami több mint ötszáz háztartást érint. Az áramszolgáltató munkatársai dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán – tette hozzá.

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a havazás miatt reggel lezárták a Mátraházáról Kékestetőre vezető bekötőutat. A korlátozást azonban az útakadályok eltávolítását követően, kora délután feloldotta a rendőrség. A váratlanul jött télies időjárás miatt – a helyi információk szerint az ország legmagasabb pontján 14 centiméternyi hó hullott – az érintett térségben balesetről nem kaptak hírt – közölte.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Meglepte a katasztrófa védőket a Mátrában októberben lehullott hó, pedig csak felkészülési gyakorlat volt. Sebaj, majd másodszorra, vagy harmadszorra sikerül. Úgy látszik a Vakondi elfelejtette már a pár éve volt márciusi havazást. Egy biztos, hogy nem tanult belőle. Sebaj majd a lelkes lakosság a következőt is megoldja.
simmering73
Bravó. Mi lenne itt, ha még tél is lenne.
advocat
Az a rohadék hó. Csak a gond van vele. Már csak azt kellene megoldani, hogy lehessen hó nélkül sielni. (Bár már megy, de nem az igazi.)
nezelodo
@advocat: Na látod, ha hó nélkül is akkora élvezet lenne, nem menne covidért a szegedi orvosbáró a sógorokhoz, házon belül megoldaná. Mennyi bajtól megóvná a kollégáit és a betegeit!
Pálinkás Pál
vazze...ez aztán jó felkészülés...leesik 15 cm hó és megbénul az élet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.