Nagyinterjút adott a 24.hu-nak Pálinkás József, aki a napokban jelentette be, hogy új pártot alapít.

Orbán volt minisztere szívesen lenne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje
Fotó: MTI/Soós Lajos

Pálinkás korábban Orbán Viktor államtitkára volt már az első Fidesz-kormányban, 1998-ban oktatási miniszter lett, később pedig országgyűlési képviselő. Majd a Magyar Tudományos Akadémia elnöki tisztségét töltötte be 2008-2014 között.

A politikába visszatérő Pálinkás a lapnak azt mondta, amennyiben más pártok is támogatják a jelöltségét,

nem zárkózik el attól, hogy megmérettesse magát, és esetleg ő legyen Magyarország következő miniszterelnöke.

Frissen alapított pártjáról is beszélt, Pálinkásék egyelőre tizenketten vannak, de már sokan jelezték, hogy csatlakoznának az Új Világ Néppárthoz. Az elsők között lépett be a volt SZDSZ-es külpolitikus Szent-Iványi István, Lantos Gabriella egészségközgazdász és a volt LMP-s Ábrahám Júlia, rajtuk kívül Fekete László, Stelli Kiss István, a volt MDNP-s Radnai Ferenc, Horváth Tamás író, Reichert János publicista, a volt KDNP-s Sós Károly, Szládek István vállalkozó és Borsi Endre is ott van már.

A párt mottója, hogy nem soha meg nem térülő presztízsberuházásokba, piramisokba akarnak befektetni, hanem

az emberbe, az oktatásba, az egészségügybe és a technológiába. 

Pálinkásék részt kívánnak venni az ellenzéki listaállításban, és osztják azt a nézetet, hogy minden körzetben egy kihívója legyen a kormánypárti jelöltnek.

(24.hu)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Horizont: Pénzt, paripát, fegyvert. Ha párt, akkor kap valami közpénzt támogatásként, nem? Annyira ismerős a helyzet a sok kis kamupárttal, annyira szánalmas és annyira sok pénz tűnt el a választások után felszívódott aspiránsokkal. A lényeg az, legyen egy papírmasé figura olyan vállalásokkal, amelyek hiánya miatt a rezsimet ekézik. Közben erősíteni kell az Összefogás elleni lejárató hadjáratot, mindegy milyen képtelen hazugságokkal, a kártérítést, sérelemdíjat kifizetik közpénzből, a bíróság helyreigazítás iránti határozata meg az idők homályába vész. Főleg, hogy mire ítélet születik, a terhelt már köddé lész. Ügyes - csettintene Kohn bácsi. Felháborító pofátlanság - mondom én. Tisztességes kormányzás helyett átlátszó hatalmi játszmák - mondja a józan ész. Felfordulás, felfordulás, bármerre nézek - mondja a gyomor.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: "Annyira sosem szabad hinni senkinek és semmiben hogy az lelki problémát tudjon okozni. " és ezt pont te mondod cirmi,aki orbánon kívül az istenbe sem hisz!? vicces ...
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem tudom mid van de nálad sokszor ki szokott borulni a bili...:)...az is pedig valami hasonlóra vezethető
vissza. :)
...és jómagam...láttál te engem hisztizni ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...önismeret...ezen kár vitatkozni mert mindegyikünk jobban ismeri önmagát mint a másik...vagyis az egyforma.
...és nekem az a hiszti amikor valaki nem akarja a másik véleményét elfogadni de haragszik ha az övét visszautasítják...vagy ha nem pont ez is de valami ilyesmi...
cikicakk55
Megkezdődtek a kamu pártok felépítései. Mire 2022-es választáshoz érünk,lesz vagy 40 ilyen kamupárt,melyek mögött nincsenek emberek,de arra jók,hogy töredék szavazatokkal belapátoljon a kormány egy csomó szavazatot. Nem kellenek új pártok. A jelenlegiek fogjanak már végre össze és tényleg a választásokra egy-egy induló legyen. Ne legyen 7-8 induló a Fidesz ellen,csak egyetlen egy,olyan akikben megbíznak az emberek. Persze ha lehetséges fedhetetlen előéletű legyen az illető,mert a Borsodi független minden volt,csak nem becsületes. Azzal,hogy bocsánatot kért,még nem felejtődött el a rasszista kijelentése. Még is azt mondom,hogy még így is reménykeltő volt,hogy alig valamivel nyert csak a Fideszes ex Polgármester lánya.
Eladott Ország
@cikicakk55: tegnap 14:33 ♦ A szerencsi időközi országgyűlési választáson utólag az is kiderül, hogy 3-5 ezer forintot is adtak egy szavazatért. Eleinte 3 ezret, majd a vége felé 5 ezer forintot és személygépkocsival hordták a szavazókat. Az igénytelenebb népcsoportoknak, meg élelmiszer csomagokat osztottak. A polgármestereket megfélemlítették, lesték ki megy szavazni, aki nem ment annak nyista közmunka jár majd. Akinek volt okostelefonja annak a szavazólapot le kellett fényképezni, úgy járt a pénz, a többieket figyelték. A lefizetett választók száma jóval meghaladta amivel nyert az "örökösödési törvény" általi Zsófika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.