Nagyinterjút adott a 24.hu-nak Pálinkás József, aki a napokban jelentette be, hogy új pártot alapít.

Orbán volt minisztere szívesen lenne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje
Fotó: MTI/Soós Lajos

Pálinkás korábban Orbán Viktor államtitkára volt már az első Fidesz-kormányban, 1998-ban oktatási miniszter lett, később pedig országgyűlési képviselő. Majd a Magyar Tudományos Akadémia elnöki tisztségét töltötte be 2008-2014 között.

A politikába visszatérő Pálinkás a lapnak azt mondta, amennyiben más pártok is támogatják a jelöltségét,

nem zárkózik el attól, hogy megmérettesse magát, és esetleg ő legyen Magyarország következő miniszterelnöke.

Frissen alapított pártjáról is beszélt, Pálinkásék egyelőre tizenketten vannak, de már sokan jelezték, hogy csatlakoznának az Új Világ Néppárthoz. Az elsők között lépett be a volt SZDSZ-es külpolitikus Szent-Iványi István, Lantos Gabriella egészségközgazdász és a volt LMP-s Ábrahám Júlia, rajtuk kívül Fekete László, Stelli Kiss István, a volt MDNP-s Radnai Ferenc, Horváth Tamás író, Reichert János publicista, a volt KDNP-s Sós Károly, Szládek István vállalkozó és Borsi Endre is ott van már.

A párt mottója, hogy nem soha meg nem térülő presztízsberuházásokba, piramisokba akarnak befektetni, hanem

az emberbe, az oktatásba, az egészségügybe és a technológiába. 

Pálinkásék részt kívánnak venni az ellenzéki listaállításban, és osztják azt a nézetet, hogy minden körzetben egy kihívója legyen a kormánypárti jelöltnek.

(24.hu)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Soha nem értettem ...nem ciki így ajánlgatni magát valakinek?
Jó lett volna ha mint az MTA elnöke szembement volna a hatalommal.
Nem tette meg! Akkor most mi a francot akar?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Csizmás Kond: Szerintem neked valami más elképzelésed van a hisztiről.
Nem szoktam hisztizni. Kieresztem a gőzt és ha valaki belém áll gonosz sunyi módon annak megválaszolok nem úrinő módon. Ennyi. Semmilyen bili nem borul ki. Kieresztem a dühömet és a felháborodásomat a döbbenetemet. Kieresztem a gőzt még egyszer, remélem meg tudod érteni amit írtam. Te szeretsz mindenkire, rám is olyanokat aggatni amiről halványlila gőzöd sincs és nem is ilyen, olyan az illető. Magadra is pazarolj egy kis energiát:) Önismeret, önkritika :))))
Csizmás Kond
@Horizont: ...önismeret...ezen kár vitatkozni mert mindegyikünk jobban ismeri önmagát mint a másik...vagyis az egyforma.
...és nekem az a hiszti amikor valaki nem akarja a másik véleményét elfogadni de haragszik ha az övét visszautasítják...vagy ha nem pont ez is de valami ilyesmi...
Horizont
@Csizmás Kond: hát ez csak marad ilyesmi...de nem az.
cikicakk55
Megkezdődtek a kamu pártok felépítései. Mire 2022-es választáshoz érünk,lesz vagy 40 ilyen kamupárt,melyek mögött nincsenek emberek,de arra jók,hogy töredék szavazatokkal belapátoljon a kormány egy csomó szavazatot. Nem kellenek új pártok. A jelenlegiek fogjanak már végre össze és tényleg a választásokra egy-egy induló legyen. Ne legyen 7-8 induló a Fidesz ellen,csak egyetlen egy,olyan akikben megbíznak az emberek. Persze ha lehetséges fedhetetlen előéletű legyen az illető,mert a Borsodi független minden volt,csak nem becsületes. Azzal,hogy bocsánatot kért,még nem felejtődött el a rasszista kijelentése. Még is azt mondom,hogy még így is reménykeltő volt,hogy alig valamivel nyert csak a Fideszes ex Polgármester lánya.
Eladott Ország
@cikicakk55: tegnap 14:33 ♦ A szerencsi időközi országgyűlési választáson utólag az is kiderül, hogy 3-5 ezer forintot is adtak egy szavazatért. Eleinte 3 ezret, majd a vége felé 5 ezer forintot és személygépkocsival hordták a szavazókat. Az igénytelenebb népcsoportoknak, meg élelmiszer csomagokat osztottak. A polgármestereket megfélemlítették, lesték ki megy szavazni, aki nem ment annak nyista közmunka jár majd. Akinek volt okostelefonja annak a szavazólapot le kellett fényképezni, úgy járt a pénz, a többieket figyelték. A lefizetett választók száma jóval meghaladta amivel nyert az "örökösödési törvény" általi Zsófika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok