Orbán is a helyszínen van, kezdődhet a tárgyalás.

Orbán Viktor óriási tárgyalásra érkezett Brüsszelbe – Erről lesz szó a fontos EU-s csúcsértekezleten

Megkezdődött csütörtökön Brüsszelben az Európai Unió kétnaposra tervezett csúcsértekezlete. Az állam-, illetve kormányfők tanácskozásának középpontjában az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatok illetve a klímavédelem áll. A találkozó napirendjére került még a koronavírus-járvány és az EU Afrikával való kapcsolatainak kérdésköre is.

Az első munkanapon az uniós vezetők megvitatják az Egyesült Királyság kilépéséről rendelkező megállapodás végrehajtását, valamint az EU és a brit fél közötti leendő partnerségről szóló tárgyalások aktuális állását. Figyelmet fordítanak arra, milyen előkészítő munka szükséges minden forgatókönyv esetén, de különösen abban az esetben, ha a kereskedelmi kapcsolatokról, az átmeneti időszak végéig, december 31-ig, nem születik megállapodás. Charles Michel az Európai Tanács elnöke a csúcsra szóló meghívó levelében nyomatékosította, hogy a következő napok meghatározóak lesznek a tárgyalások kimenetét illetően: "az EU megállapodást akar Nagy Britanniával, de nem minden áron"

A tanácskozáson szóba kerül az is, milyen eredményeket sikerült elérni annak a célkitűzésnek a teljesítésében, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon. A tagállami vezetők megvitatják az Európai Bizottság által javasolt új célértéket, amelyek 55 százalékos kibocsátáscsökkentést szorgalmaz 2030-ig bezárólag. A tagországoknak az év végéig döntést kell hozniuk a következő tíz évre kitűzött célokat illetően, így tanácskozás alkalmat biztosít azon részletek meghatározásához, amelyek lehetővé teszik a decemberi megállapodás elfogadását.

A brüsszeli értekezlet résztvevői az afrikai országokkal való kapcsolatokról is tárgyalnak, egyebek mellett a kereskedelemre, a fejlesztésre, a biztonságra és stabilitásra, a migrációra, valamint a terrorizmus elleni küzdelemre összpontosítanak majd.

A vezetők áttekintik továbbá az Európában egyre romló járványügyi helyzetet, a bevezetett intézkedések uniós szintű koordinálását, és az oltóanyag közös uniós beszerzésével kapcsolatos fejleményeket.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Vajon hány tíz/százmilliárdnyi országunknak szánt pénzt hagy ott Orbán, csak azért, hogy a maffiacsapata lopkodását ne vizsgálják ki?
Mocskos hazaárulók!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Frissiben

ugye nem kell mondanom melyik portál főoldaláról másoltam ide:

„Donáth Anna Gyurcsány Ferenc tehetséges őszödi tanítványa

Varga Judit: A HVG interjújában az elkövetőből áldozat lett

Arcátlanul támadta Varga Juditot egy balos ügyvéd

Varga Judit: az ellenzék kottájából játsszák a brüsszeli támadásokat

s egy kép ami többet ér ezer szónál

(magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/10/+otf/848x476/z44VLtSKvAsolFjp6Z4lHE5PVF9WRVJZX1NFQxACTXp+SIqV20aReBvSGwO62__pwvJOVpEmylKYCTJTZOK4aXGG9prZC3FIHBV3aIA==/DMTI20201015008.jpg)

A pufi elszántan harcba indul, kár hogy arra a mellékhelység van! =))
dr. prédikátor
remélem ezt a szemét mocsok NEMZETVESZTŐ HAZAÁRULÓ TÖMEGGYILKOS O1g MEGINT JÓL SZÁJBAVERIK BRÜSSZELBEN!!!
Jozefina
@RonaGyuri: a cím is már úgy lenne helyes: Óriási Orbán viktor, óriási tárgyalásra érkezett, ahonnét óriái győzelemmel fog távozni. Mégis kis hazánk ennyit megérdemelne!!!
ómió
Efftársilag tán "óriási", amúgy meg csak a szokásos!
kokopelli
@Jozefina: ...amennyiben az induláskor már tudta,hogy hol,és miről lesz szó? Igaz,hogy mindegy! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.