Balesetekkel tarkítottan indult a nap, a fővárosba vezető főbb utakon erős a forgalom, néhol már le is lassult az üteme.

Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint az alábbi a helyzet az utakon:

- Erős a forgalom a főváros felé vezető utakon. Sokan haladnak az M3-as autópályán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Lassulásra kell számítani, a 10-főúton Pilisvörösvártól Budapest irányába, a 11-es főúton Tahitótfalu és Szentendre között, a 31-es főúton Maglódnál, valamint az 51-es főúton, Dunaharasztinál is.

Útinform: több utat is lezártak áradás miatt Borsodban, egy települést körbefogott az ár

A megáradt Sajó miatt lezárt út Putnok és Sajóvelezd között 2020. október 15-én

Fotó, címlapkép: MTI/Vajda János

- Telítettek a sávok az M0-s autóút déli szektorán is, de fennakadás nélkül lehet közlekedni mindkét irányban.

- Az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Hatvan térségében egy kisteherautó a belső szalagkorlátnak ütközött. A 63-as km-nél a belső sávot lezárták.

- A 45-ös főúton, Szentes közelében egy személyautó árokba hajtott. A 32-es km-nél a fél útpályát lezárták.

- A 62-es főúton, Székesfehérvár belterületén két személyautó ütközött össze. A 44-es km-nél félpályán halad a forgalom.

- A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Nagylak határátkelőhely kilépő oldalán az erős kamionforgalom miatt 3 km-t meghaladó torlódás alakult ki.

Áradás miatt több utat lezártak Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sajó áradása miatt lezárták a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszát, valamint a közelben, a Sajóvelezdről Vadna felé vezető utat. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre jelenleg csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. Nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőút sem. Múcsony felé kell kerülni. A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak lezárták a Muhi és Köröm közötti utat, Muhi közelében. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.

A Bódva megemelkedett vízszintje miatt a Komjáti és Tornabarakony közötti út egy km-es szakaszát zárták le. Bódvalenke, Tornaszentandrás és Tornabarakony település Hídvágardó felől közelíthető meg!

Árad a Hernád is, ami a Novajidrány és Vizsoly közötti utat árasztotta el, ezért azon lehetetlenné vált közlekedni. Encs vagy Gönc felé kerülhetnek.

Hernádszentandrást körbefogta az ár. Sem Pere, sem Ináncs, sem Encs felől sem lehet ma hajnaltól bejutni a településre.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ez minden áradásnál így van. Ez így volt 100 évvel ezelőtt is. Ha a Sajó tovább érad, akkor a kesznyéteni utat is le fogják zárni.
justhpeter
Hol van most a gumicsizmás Orbán-Pintér páros ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.