Egy 30 ezres körben elvégzett felmérés szerint a szakdolgozók fele a törvény miatt kihátrálna az állami egészségügyből, ijesztően sokan teljesen elhagynák a pályát. . A szakdolgozói kamara elnöke szerint ez nem meglepő. ... Jól érzékelhető az egészségügyi szakdolgozók körében felgyülemlett feszültség az új egészségügyi törvény kapcsán, ami hatalmasra növeli az ápolók és az orvosok közötti - eddig is jelentős - bérkülönbséget - számol be a 24.hu. A törvény leginkább az egészségügyi szakdolgozókat érinti hátrányosan. Míg az orvosoknak csak kisebb hányada közalkalmazott (nagyjából 18 ezer a 48 ezerből), addig a betegek mellett 24 órában szolgálatot teljesítő ápolók közül a legtöbben - a 69 ezer fős összlétszámból mintegy 60 ezren - közalkalmazotti jogviszonyban dolgoznak. A MESZK elnökének számos helyről jelezték, hogy már most érzékelhető a mozgolódás a törvény hatására: a szakdolgozók egy része elkezdte keresni az egészségügyi rendszeren kívüli lehetőségeket.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Orbán már akkor tudta, hogy hazudik, amikor megállapodott a kamarával!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Nem baj, Kásler szerint nem úgy lesz az úgy lesz! Azt hiszi, hogy ezt a "magas bért" más területen nem kapnák meg? Már most is egyre kevesebb a valóban szakképzett szakdolgozó. lehet, hogy van sok főiskolát végzett nővér, de ha nem tudná, azok nem hajlandóak beteget "ápolni". Fürdetni, etetni, tisztába tenni, figyelni a beteget? Ne már! Ő nem ezért tanult. Amit tanult, ahhoz viszont nincs kompetenciája a jelenlegi rendszer szerint. Már megint sikerült eltalálni szarva közt a tőgyét!
nezelodo
Hiába volt a hosszú előkészítő munka, az érintettekkel való hónapokig történt egyeztetés, az érdekképviseletek bevonása, nehogy egyszemélyi döntéssel vádolják a kormányt. A parlamenti pártoknak is hosszú idő állt rendelkezésre, hogy átrágják magukat a tervezeten, mielőtt a megfontolt szavazásra sor került a tisztelt házban. Vagy nem így volt? Ki hitte volna, pedig már attól féltem, úgy elkapkodják, mint a 13. havi nyugdíj visszaállítását!
Jozefina
Orbán már akkor tudta, hogy hazudik, amikor megállapodott a kamarával!!!??
csak úgy....
@Shikari: itt csak te vinnyogsz,reggeltöl-estig és hülyeségeket beszélsz!
Nessy
@Horizont: Még a végén akad olyan idióta is, aki ha leesik az eperfáról, és összetöri magát, megkérdezi a mentőst, meg az ellátó orvost, nővért a párt állásukról, és ha az nem megfelelő számára, lemond az ellátásról.
advocat
Háziorvos barátom - aki csak 1 éve nyugdíjas - mondta, hogy a háziorvos praxisból nem kér. Elmegy nyugdíjba. És nem ő az egyedüli nyugdíjas a "szakmában". Bár erről még csak szó esett, de azért lesz ebből még az idén törvény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.