Sokkal súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és kétszer akkora lehet az esély a halálra, ha valaki egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János azt mondta, hogy

ezt csak az influenza elleni oltással lehet elkerülni, ezért a rizikócsoportba tartozók mindenképpen oltassák be magukat.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban arról beszélt: a járvány felszálló ágban van, a következő hetekben is nagyon sok új betegre lehet számítani. A kórházak folyamatosan telítődnek, de jelenleg bőven van még hely a betegek ellátásra – emelte ki.

Hozzátette: a fertőzöttek átlagéletkora egyre idősebb, ezért hamarosan – az első hullámhoz hasonlóan – megint az idős, krónikus betegekre kell koncentrálni.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pokróc
Ha 1 x re kapja el az infit ,kovidot ,ebolát , pestist , leprát és klilukad közben 3 foga akkor az nagyon peches ember . nem ?
cikicakk55
Ezt én is észre vettem. Hétfőn belázasodtam. Próbáltam hívi a körzet orvost,de állandóan foglalt volt,ha kicsengett nem vették fel. 2 napon keresztül rendelési időben próbáltam hívni. Végül szerdán elvonszoltam magam személyesen. Először kaptam hideget-meleget,hogy lázasan,időpont kérés nélkül beállítok. Végül csak fogadtak. Kiderült,hogy hallás alapján is kétoldali tüdőgyuszim van és kezdődő mellhártya gyulladásom. Csütörtökön ki jött egy mentő szűrésre. Akkor mondták,hogy ha kiderül,hogy koronás és influenza vírusos is vagyok,bajba is kerülhetek,de jelenleg kórházba nem vihetnek,mivel még kapok levegőt gépi segítség nélkül is. Eredmény kb 10 nap múlva,addig önkéntes karantén és sűrű imádkozás javasolt,hogy csak az egyij fajta vírusban legyek érintett. Már túl vagyok a rögtön meghalok fázison,a csendes beletörődés állapotában kapkodom a levegőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.