Orbán elmondta: nehéz ősz és tél elé nézünk, de az egészségügy állja a sarat.

Nehéz őszre és talán még nehezebb télre számít a koronavírus-járvány miatt Orbán Viktor. A miniszterelnök a brüsszeli európai uniós csúcstalálkozón készült videoüzenetben hangsúlyozta ugyanakkor, hogy

a magyar egészségügy egyelőre állja a sarat, egyúttal azt javasolta az embereknek, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazást.

A kormányfő a Facebook-oldalán péntek délelőtt közzétett videóban kifejtette: Brüsszelben éjszakába nyúló egyeztetéseket folytattak a koronavírus-járvány kezelésének tapasztalatairól.

Egész Európában nehéz a helyzet, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon

- mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta ugyanakkor: a magyar egészségügy európai összevetésben egyelőre jól állja a sarat, "bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben, és bízunk a határvédelmet biztosító rendőreinkben is".

Miután a járvány felszálló ágban marad a következő hónapokban is, "nehéz ősz és talán még nehezebb tél elé nézünk"

- jelentette ki.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy közeleg a síszezon, mindenki tervezi a téli vakációját, ám csütörtök este részletesen megismerve az európai helyzetet

azt javasolja, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat az emberek.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pokróc
versenyt csinál ? Összehasonlítgat ? hol halnak meg többen ? Pofám lexakad :-((((( Óvoda a Kolostorban ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Brüsszel után Graz fele kéne venni az irányt. A kezelőorvosok tárt karokkal várják.
ómió
Egy kis népzsebivel "dazu" pedig még az "efftársi társadalmat is feldobhatná"!
libellle
Nach Angaben des Robert Koch-Instituts (RKI) haben sich in Deutschland 356.387 Menschen nachweislich mit dem Coronavirus infiziert (Stand: 17. Oktober, 0:00 Uhr). Das RKI verzeichnete 7.830 Neuinfektionen - für Deutschland am dritten Tag in Folge der höchste Anstieg seit Beginn der Pandemie.
Die Zahl der Todesfälle stieg um 33 auf 9.767. Als genesen gelten rund 290.000 Menschen, etwa 2.400 mehr als am Vortag. Eine Übersicht der Fallzahlen finden Sie hier. Ergänzend bietet das Covid-19-Dashboard eine detaillierte Darstellung nach Landkreis und Bundesland. Valóben nem mindegy, hogy itt 33 halottat kell gyászolni a 83 millioból vagy és 2400 uj fertözött van. Magyarországon a 8 milliobol 33 halottatés 1000 uj fertözött van. ( ez nem pontos szám)
Oriási az elhalálozás ott. .
human
Szóval Németországban többen halnak meg. Mennyivel is? És azt vajon tudja a doktorminiszterelnökúr, hogy Németország lakossága 8-szor nagyobb Magyarországénál?
libellle
@human: szerintem 10x, mert alig maradt ott esetleg 9 millio polgar.
teuton
Persze, MINDENKI teli siutazasokat tervez, fökent a minimalberböl es közmunkaban foglalkoztatottak a több 100ezer elbocsatott, a minimal- es a rokkantnyugdijasok.
Valamint Nemetorszagban több a halott (eddig kevesebb, mit 10ezer),. Mihez kepest??? Elfelejtette megemliteni, hogy a lakossaga 10x annyi, mint Magyarorszage! De a birkaknak kell a propagandaszöveg, nyelik, mint a C-vitamint... Azt meg sem emlitette, hogy az USA-ban a halottak szama mar 220ezer, a lakossag szamahoz viszonyitva a vilagon a legmagasabb! Negativan csak 3 het mulva fog nyilatkozni, mikor Biden lesz az elnök...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.