Szarka Gábor közölte azt is, nem lezárásról, hanem az őszi szünet előrehozásáról van szó.

Nem lezárásról, hanem az őszi szünet, egy szabadság előrehozásáról van szó

- mondta Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja az SZFE épületeinek kiüríttetéséről megjelent hírekre reagálva pénteken a közmédiának.

Szarka Gábor arra a sajtóba is bekerült péntek reggeli belső utasításra reagált, amely szerint este hat óráig az egyetem létesítményeit valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia.

A fővárosi önkormányzat felajánlására, amely szerint épületet biztosítanának az SZFE hallgatói és oktatói számára, az kancellár azt mondta: érdekes felvetésről van szó, ez egy alternatív választási lehetőség azoknak, akik nem szeretnék azt az egyetemi modellt követni, ami a modellváltás során létrejött.

Hozzátette: hivatalos megkeresést ezzel kapcsolatban az egyetem nem kapott, nem tudják, hol lenne ez a helyszín és ott mi folyna.

Ha azonban igaz ez a felvetés, akkor elképzelhető, hogy az lesz a megoldás, hogy akik ezt folytatni szeretnék egyetemen kívül, azok ott tudják folytatni

- fogalmazott.

Hozzátette:

azt mondták az egyetem polgárainak, hogy döntsenek, mert az egyetem ezt a fajta tanköztársasági modellt innentől kezdve az egyetem keretein kívüli magánkezdeményezésnek tekinti.

"Ha ez így, csomagban átmehet egy másik helyszínre, az nekik is egy jó kimenet" – jegyezte meg.

Elmondta: tudnak arról, hogy a modellváltás jogszerűségével kapcsolatban alkotmánybírósági beadvány és a miniszterelnöknek szóló levél is született. Álláspontjuk szerint ami történt, az jogszerű, ezzel kapcsolatban félelmük nincsen, várják az Alkotmánybíróság döntését.

Az egyetem kiüríttetéséről szóló hírekre reagálva hangsúlyozta: nem kiürítésről, hanem az őszi szünet előrehozásáról van szó. Úgy gondolja, hogy a helyzet megérett erre, miután az intézményben semmilyen vezető nincs, aki a folyamatokat ellenőrizze, döntéseket hozzon a legmagasabb szinten.

Hozzátette: az őszi szünet előrehozásával az volt az elsődleges cél, hogy a szabadság előbb kezdődjön. Hangsúlyozta: azért is fontos ez a pár nap – azon kívül, hogy el fogják végezni a fertőtlenítést és egyebeket – mert szükség van az időre, hogy mindenki egy kicsit lenyugodjon, a hallgatók, a dolgozók, a tanárok és a vezetőség is.

Ebből a kicsit pszichotikus állapotból a hallgatók kimozogjanak, hazamenjenek, beszélgessenek a szüleikkel, egy kicsit nyugodjanak meg, és próbáljanak meg olyan döntést hozni, ami nem a saját intézményük elleni különböző lépésekre vonatkozik

- mondta.

Kiemelte: az egyetem elhagyásáról nem közleményt jelentettek meg. Egy rektori utasítást adtunk ki, amelynek volt egy kancellári kiegészítése a végrehajtásával összefüggésben – mondta, hozzátéve: nem kellett sok idő, hogy ez kikerüljön a sajtóhoz, holott ezek belső ügyek. Egy szabadság előrehozásáról van szó.

Mindenkire ráfér a pihenés

- jegyezte meg.

Arról is beszélt, hogy a vezetők csak akkor szándékoznak az egyetemre bemenni, ha meghívják őket valamilyen tárgyalásra vagy egyeztetésre.

A hallgatók a blokádot fenntarthatják, csak felmerül a kérdés, hogy ki ellen – mondta kérdésre válaszolva.

Forrás: MTI, 444

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Na nem úgy van az!!!
.
----- SZFE élőlánc: Berlinben szolidaritási tüntetés kezdődött a budapestivel párhuzamosan
.
merce.hu/pp/2020/09/06/elkezdodott-az-elolanc-alakitasa-budapesten-amivel-az-szfe-privatizalasa-ellen-tuntetnek/berlinben-szolidaritasi-tuntetes-kezdodott-a-budapestivel-parhuzamosan/
.
Hírös embör mérges embör, mert nagyot akart a szarka, de nem bírja a farkas koma!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
A Demokrácia, a jogállam mióta pszichikus?
#OutSzarka !!!
advocat
Nagyon régen jártam egyetemre. Akkor - mintha - nem lett volna őszi szünet. De múlik az idő, és az ember már a régi dolgokra sem emlékszik.
human
Eddig is tudtak beszélni a hallgatók a szüleikkel.
Az meg legyen egyértelmű, hogy a diákok vannak otthon az épületben és nem a folyton arcot váltó kuratórium és talpnyalói. Attól még, hogy jogszabályokat kreálnak hozzá még etikailag nem lesznek jogosultak bármire a helytartó urak.
kulabombaafityiszre
Ez az embere még egy normális adag szarnak sem jó,hiszen a neve is szar-ka.
namihami
Az (orbáni) eszetlen parancs kiadva.
Jobbr a át és jöjjön a körlet rendezett elhagyása? Ehhez van a ""kultúrszakember"" szokva? Persze, hiszen már egyetemet is vezetett. ÍGY!?!?!
tudode
Na nem úgy van az!!!
.
----- SZFE élőlánc: Berlinben szolidaritási tüntetés kezdődött a budapestivel párhuzamosan
.
merce.hu/pp/2020/09/06/elkezdodott-az-elolanc-alakitasa-budapesten-amivel-az-szfe-privatizalasa-ellen-tuntetnek/berlinben-szolidaritasi-tuntetes-kezdodott-a-budapestivel-parhuzamosan/
.
Hírös embör mérges embör, mert nagyot akart a szarka, de nem bírja a farkas koma!
Nyírfa
Pszichotikus...meg nem lezárás...ha Szarka ezredesként is így muzsikált, akkor a katonaságnál is csak többen voltak vele.
A dilettantizmus csúcsa. Nincs még paródia róla?
advocat
@Maria24s: Anyád? Az öreg szopósribanc? Jól van. Nem hiányzik a fogsora? Bár így nem tud harapni.
Jozefina
Direkt most csinálja Szarka a balhét. Orbán így akrta. Ő most Brüsszelben harcol, így majd mondhatja, hogy semmi köze az egészhez., csak legyen, aki ezt elhiszi!!!
solidedge
Milyen cinikus a rohadék. Soha vissza nem mehetnének a hallgatók.Ez egy senki, aki a hatalommal a háta mögött úgy látszik mint ha valaki lenne.
legott
Pszichotikus állapotban a fideszesek vannak - egy a tábor, a náciktól a kommunistákig, a pedofiloktól a buzi papokon át a nőket nem tisztelő, verő, magalázókig, a mély szegénységbe élő nyomorultaktól a kőgazdag nyomorultakig - egy brutális identitásválságba kergetve, kergülve elvtelenül (mert ezeknek nincsenek elveik sem, akkora identitásválságban leledzenek) a kis nagy vezírük által.
És még csak nem is értik...
Ezek semmit nem értenek!
ómió
A full bolsi anarchia "kicsit pszichotikus"? Csak neeem?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.