Sürgősséggel dönt hétfőn az Országgyűlés néhány újabb járványügyi szigorításról – értesült a Népszava.

Szigorít a kormány: háromszorosára nőhet a bírság a karanténszabályok megszegéséért, és van más is

A lap úgy tudja, az intézkedések „több területre is kiterjednek majd”, konkrétumról a maszk viselésének szabályaival kapcsolatban értesültek:

itt várhatóan szélesebb körben és súlyosabban szankcionálhatják majd, ha valakin nincs védőmaszk és olyan helyen tartózkodik, ahol ezt viselni kell.

A 24.hu vette észre, hogy  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken benyújtott törvényjavaslata szerint a karanténszabályok megsértése esetén

a helyszíni bírság legmagasabb összege 50 ezer forintról 150 ezer forintra nőhet.

A bírság azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával megállapított újabb jogsértések esetén is kiszabható. Az azonos napon elkövetett jogsértések miatt kiszabható bírság legfeljebb 600 ezer forint lehet.

A javaslat emellett

kötelezővé tenné a mobilos karanténapplikáció használatát azok számára, akiknek van erre alkalmas eszközük.

Ez jelenleg önkéntes alapon működik.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága tisztifőorvos asszony! A javaslatának a forditottja megoldhatóbb. Adómentesen főzhető nem sokára családtagonként 86 liter házipájinka, csecsemőt is beleértve. Míg a zölség, gyümölcs árak már az egekbe vannak,. de annak, és az alapvető élelmiszereknek az adóját még csökkenteni sem hajlandó bőlcs vezérünk! A vitaminok sem olcsók! Teccik tunni, sok százezren élnek ma munkanélkül, mert a három hónap alatt nem hogy munkát nem találtak de nőtt a számuk. Vannak minimál nyugdíjasok, 28500 havi nyugdíjból, közmunkások kb. 60 - 70 ezer forintból családostól. Ugyan a körülöttünk lévő országok támogatják a munkanélkül maradókat, nálunk jön a "munka alapú társadalom" című nagy eposz Orbántól,kézzel fogható támogatás helyett!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Drága tisztifőorvos asszony! A javaslatának a forditottja megoldhatóbb. Adómentesen főzhető nem sokára családtagonként 86 liter házipájinka, csecsemőt is beleértve. Míg a zölség, gyümölcs árak már az egekbe vannak,. de annak, és az alapvető élelmiszereknek az adóját még csökkenteni sem hajlandó bőlcs vezérünk! A vitaminok sem olcsók! Teccik tunni, sok százezren élnek ma munkanélkül, mert a három hónap alatt nem hogy munkát nem találtak de nőtt a számuk. Vannak minimál nyugdíjasok, 28500 havi nyugdíjból, közmunkások kb. 60 - 70 ezer forintból családostól. Ugyan a körülöttünk lévő országok támogatják a munkanélkül maradókat, nálunk jön a "munka alapú társadalom" című nagy eposz Orbántól,kézzel fogható támogatás helyett!
Nyírfa
Elfogyott a pénz, Zsolti, hogy gigabírságokat terveztek? Talán, ha nem fosztottátok volna ki az államkincstárt, jutna mindenre.
Még a járvány megfékezésére is. Ha már itt van.
Nessy
@Pegero: Semmit. Az MDF piac messze van. Egyébként meg melyik karantén szabály be nem tartását szankcionálják? Hazánk nagyjai kósza - faszálnak szerte a világba, de nekik nem kell hazaérkezve karanténba vonulni. A betegek jó részénél el sem kezdik a kontakt kutatást, tehát senki nem kerül karanténba. Biznak a jó szerencsébe, mint a szegedi rektornál aki pozitív teszttel operált és hivatalosan senkit nem fertőzött meg. Aki szólt érte, az viszont megjárta, mert aonnali hatállyal kirúgta! Az ős káosz maga a rend volt ahhoz, amilyen ellentmondó, értelmetlen, sokakra nem vonatkozó rendeletek születnek nap, mint nap. A vírus már megrendelte a virág kosarat kormányunk előrelátó, felkészült tagjainak.
legott
Nem emiatt terjed a fertőzés, és nem emiatt halnak meg sokan.

Erre kaptatok felhatalmazást a nemzeti shit konzultáció révén?
Már megint mennyi pénz elégetve a semmiért...
Nessy
@Pegero: Köszönöm a kedves felajánlásodat! Anno volt szerencsém a Heine Medinhez, az ázsiai influenzához, hepatitiszes betegekhez, meg egyéb kedves bacikhoz, vírúsokhoz. Nem igazán tudtak "elvarázsolni".
Nessy
@Pegero: Szép álmokat, mosolygós reggelt!
division
A magam részéről ismét bevezetném az online oktatást, az idősek idősávját, a maszkviselés hanyagolását pedig még jobban büntetném. Az üzletekben szigorúan kellene figyeltetni azt is, mennyire képesek betartani az emberek a 1,5 méteres távolságot, de még jobb lenne az, ha csak megadott számú vásárló lehetne bent egyszerre, pont mint a gyógyszertárakban, postákon.
Yoda69
Nem vigyorogna igy kretén semjén, ha az erdőben találkozna ősszé egy vadkannal.
De ez a buzeráns, csak rénszarvasokat tud kiloni helikopterből.
Gazella
Tömjén s a többi segges élen a pávatáncossal példát mutathatna az állandó maszkviselésről. Másik az applikáció marhaság a telefonon lófaszt nem ér .. nem olvasom a sok hazug álstatisztikátokat.
Gazella
Pénz+pénz+pénz+pénz+ a zsebünkbe még több pénzt!! Tömjénke.. megsimogatja buksimat a táncoska!! Pénz+pénz+pénzecske!!!
justhpeter
Semjén a kormány újabb "ezredese" aki csak fenyegetni tud. A sunyi és csak a pénzre menő, alattomos jogszabályok benyújtója, aki csak ehhez ért.
vacsi
A Nagy Rénszarvasvadászon miért nincs maszk?!
sokanvagyunk
Mit keres ez a fotó (címe: "A vadász és a tükörképe") a cikk mellett?
Pálinkás Pál
Ugye azzal mindenki tisztában van hogy járványügyi szempontból semmi szigorítás nincs...szimplán emelték a bírságokat...meg hoznak pár olyan rendelkezést hogy a hatóságok könnyebben tudják szívatni az embert!!!
Csizmás Kond
@Nessy: Ahogy a pálinkafőzés engedélyezett úgy a zöldségtermelés is...sőt arra nincs kvóta adva...
Lepényleső
Erre képesek;büntetni,adóztatni szakadatlan,hihetetlen mértékeket öltve? Hiszen a 2/3-on túl,- a többségnek
a féléves jövedelme amit egy napra büntetésre meghatározott? Ez a vélhetően adóforintokból meggazdagodott
vajon ismeri a számokat,na nem az ortodox féléket,hanem amivel minket súlytogat?
Nessy
@Csizmás Kond: Pálinkát sem főzünk itt a városban, de zöldséget sem igazán tudunk termelni az ablakpárkányon pár virágcserépben. Viszont mire mindenki megszedi magát mire a piacra kerül, megfizethetetlen lesz.
Egyébként én az adóról írtam, nem az engedélyezésről. Lehet, hogy a szürkegazdaságból beszerzett "folyékony gyümölcs" olcsóbb lesz mint a friss? Mert családtagonként 86 liter szép mennyiség egy hat tagú családnál.
tudode
Mér nem pattognak mint a nukkel bolha!
.
Netán a papi bányában lévő boszorkánykonyhában főzik a feketelevest!
Gazella
@division: :D igazan ?? Tudod te hányan gekszenek igazándiból két megyét véve a lélegeztetőgépen?? Nem! Sőt!! Úgy megjátszák, hogy nem is covidos a beteg.!
jesz
ma reggel a piacon mindenki az elvártak szerint viselte a maszkot...

...na persze akadt egy ellenálló, akinek a zsebében lapult, nem akarta feltenni, mert a sok hülye bedőlt a riogatásnak, ő viszont nem. A biztonságiak mondhattak neki valami meggyőzőt, mert mégis feltette.
Nessy
Roppant egyszerű! A vírus tagadóknak jelöljenek ki külön vásárlási idősávot! Azonkívűl írjanak alá egy nyilatkozatot, hogy a járvány nem létezik, megbetegedés esetén lemondanak a járvánnyal kapcsolatos kezelésekről, gyógyszerekről, lélegeztésről. Valamint a szövődmények utánkövetéséről.
Csizmás Kond
@Nessy: ...nézd, ha valakinek gyümölcsöse van az miért ne főzhetne belőle pálinkát ?
...és adózás...miért kéne adózzon ha nem kereskedik vele ? a sajátját legyen joga mindenkinek úgy felhasználni ahogy azt ő akarja...persze sokfelé lehet csűrni meg csavarni de azt ne irigységből tegye senki.
Nessy
@Csizmás Kond: Miután nem szeretem a töményt, a pálinkát meg végképp, nem is "irigykedek!" Bár azért egy négy tagu család esetében 350 l. pálinkát családon belül elfogyasztani, szép teljesítmény. De én az adóról írtam. Miért lenne ördögtől való az unió legmagasabb ÁFA kulcsát minden élelmiszerre, gyümölcsre, zöldségre mondjuk 5 %-ra csökkenteni?
Csizmás Kond
@Nessy: ...most épp zöld diólikört kóstolgatok...és áfa...ez nem a felvásárlási áfára értendő hanem a saját készitményei után fizetettekre. Ma a zunióban ki van átkozva a kisüsti...miért ne lehetne fenntartani úgy hogy az maradjon meg a hagyományok szerint kisüstinek és a termelő ne kelljen megvegye a szeszből előállítottat ?
Nessy
@Csizmás Kond: Pálinka témához nem tudok, nem is óhajtok hozzászólni. Maradok a gyümölcsnél, nem folyékony formában.
Csizmás Kond
@Nessy: pedig ép abban találtál kifogást...:)
Nessy
@Csizmás Kond: A folyékony és az eredeti gyümölcs adó különbözetét kifogásoltam.
Csizmás Kond
@Nessy: ...milyen adó ;...ha én magam állítom elő ...én termelem...miről beszélsz ?
division
@Gazella: Nem tudom hányan"gekszenek" igazából lélegeztetőgépen, ahogy azt sem, ennek most mi köze volt ahhoz amit írtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.