Közleményben tiltakozott.

Tarr Bélát felháborítja, hogy a kormánysajtó az ő filmjével járatná le az SzFE-s egyetemfoglalókat

Közleményt jelentetett meg a Színház Online-on a legendás rendező, Tarr Béla. A művész az ellen tiltakozik, hogy az új, Vidnyánszky-féle kuratórium által rektorhelyettessé kinevezett Novák Emilt úgy mutatta be az Origo nevű kormányszócső, hogy közvetlenül vele hozták összefüggésbe.

Elmondása szerint habár dolgozott Novákkal a Werckmeister Harmoniák című filmen, az operatőr csak három napig volt a forgatáson, és az általa felvett jelenetek közül is csak egyet lehetett használni. Éppen ezért álságosnak tartja, hogy pont ezzel kapcsolatban hivatkoztak rá.

Ezt írta közleményében:

Mivel évek óta nem vagyok olvasója az Origónak, így csak ma jutott el hozzám az alábbi cikkük: https://www.origo.hu/filmklub/20201014-novak-emil.html

Felháborított, hogy Novák Emil a Werckmeister Harmoniák operatőreként tünteti fel magát.

Novák Emillel csak 3 napot forgattunk amiből sajnos csak egy jelenetet tudtunk használni az elkészült filmben.

Menet közben világossá vált együttműködésünk lehetetlensége.

Ennek okait az Ő maradék méltóságának védelmében nem részletezném.

Ezúton szeretném világossá tenni, hogy a Werckmeister Harmóniák fő és meghatározó operatőre Medvigy Gábor volt.

Ezt azért írtam le mert tiltakozom az ellen, hogy filmünket bármilyen vonatkozásban is felhasználják az SZFE megszállására.

Kép: Illyés Tibor / MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
akkor valamire csak jó a filmje..ha erre, hát erre...örüljön az ingyenreklámnak, most legalább megnézik.
Szeparepa2
Nahát ő szegényke még életben van..?
Nyírfa
Méltóságteljes kiállás. Úgy közöl egy tényt, hogy nem köpköd. Nagyon rokonszenves.
Ez az intelligencia, kérem.
Szeparepa2
@Nyírfa: Én is kedvelem, főleg amikor 40 percen keresztül nézegethetek egy parasztházat, ami körül semmi sem történik, csak hétköznapi dolgok, kutyák meg csirkék járkálnak, asszony mos stb... mindezt egy 8 órás filmben, ami nagyjából hasonló kaliberű epizódokból áll össze... Puzsér azt mondta erre, hogy ez az az antiművészet, puszta szélhámosság és csalás, a sznobokból gúnyt űzés... a sznobok persze elalélnek a semmitől, hogy atyaisten a csdálatos Tarr művész úr, micsoda merész, micsoda egyedi, milyen mély a koncepció... épeszű normális ember meg nincs, aki ilyen szemetet végignézne... (ennyi erővel kiülök a parkba és nézelődök bassza meg)... 10 percet bírtam belőle, aztán áttekertem, láttam hogy kb ugyanez végig és azt mondtam, hogy na elmentek a picsába ezzel baszki... (még sorohat formájában sem nézném végig ezt a 8 órát)
Jancsó egyébként nagyon hasonló művésznek álcázott társadalomellenes bűnöző volt... ő is "egyedi koncepciókkal dolgozott" hatalmas sikerrel és jól megélt a nagy kamu semmiből... de még ilyet ő sem mert meg csinálni, hogy 8 óra semmit felvesz és valami random művészi kamukoncepciót hazudik hozzá, pedig a bolsik kegyeltje volt ugyebár...
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Shikari
Vigyázni kell ezekkel mert ha hatalomra kerülnek gyilkolni fognak mint mindig a történelem folyamán. Politikai karanténba kell tenni a gyilkos mocskokat!
ómió
Összefüggésbe hozni őt? Hát, inkább Leninnel, mint a Vidnyánszkyval!
namihami
[email protected] érzés lehet egy kormánynak és teljes adminisztrációjának, amikor sorra derül ki, hogy az ország erkölcsi és szellemi elitjével kapcsolatban állandóan azzal szembesül, hogy nem hajlandó vele se közösséget, se azonos elveket vallani. És ezt még nyilvánosan az orruk alá is dörgöli.
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok