Az orvosok 60 százalékát érintheti a másodállások engedélyhez kötése, mondta Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke a Népszavának. Ez mégis csak a második pont azon a listán, amit az orvosok elfogadhatatlannak tartanak a béremeléssel együtt meghozott törvényből. A felsorolást a kirendelés lehetősége vezeti, vagyis hogy az orvosok legfeljebb két évre áthelyezhetők lesznek más, orvoshiánnyal […]

(Forrás: olkt.net, toma33 által)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
beérett a dilettantizmus...a lopós féreg horda elintézi teljesen az országot...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
beérett a dilettantizmus...a lopós féreg horda elintézi teljesen az országot...
tudode
A hosszú barátság alapja a pontos elszámolás!
.
Drága árat fizetnek az orvosok, és az ország azok miatt, akik elvesztették hitelüket már a székházmutyiKÁNÁL, még járvány közepén is hadicseleznek!
.
Kénytelen az ország olyan büdöske virágot szakolgatni, amelyet 10 éve leszakított, bevéve a süket dumájuket!
.
Bajban ismerszik meg az ember, és a kormánya is!
Béla333
Nyilván nem a dilettáns, hozzá nem értő, amatőr döntések miatt romlik rohamosan az egészségügy helyzete, hanem a gonosz, ellenséges orvosok miatt!
Nemsokára kiderül, hogy ki is a nép legnagyobb ellensége...???!!!
human
Milyen beteg embernek kell lenni ahhoz, hogy egy világjárvány idején még ilyen aljas húzásokkal éljen egy miniszterelnök? Ez már a gonoszság szintje.
csak úgy....
lázadnak az orvosok,lázadoznak a pedagógusok,lázong egy csomó diák...
csak a jól és túl dotált buksi fideszes nem lázong,mert azt hiszi övék a világ.
Nessy
@csak úgy...: van az pénz, (krumpli, zöldség) amiért a bigott hívek térdet, fejet hajtanak O.V. és kormánya előtt!
Eladott Ország
Félkatonai szervezetet csinálnak az eü-ből, ezzel aztán minden esetleges későbbi sztrájknak, bárminek elejét veszik. A meglévő állomány lehet, hogy belemegy ebbe, de akik majd ezt követően állnának munkába, azok lehet hogy nem ezt az országot választják majd. Az meg hiú ábránd, hogy hazajönnek az orvosok, a bérfeszültségről meg nem is beszélve, mert nem lesz ápoló és egyéb kiszolgáló személyzet.
csipetke
Azt hitte orbán,hogy az orvosok is úgy működnek,mint a csicskái? Most legalább kiderült a számára,hogy nem mindenki táncol úgy,ahogy ő fütyül. Az orvosok már azon is felháborodtak,(jogosan),hogy ők nem katonák,és nem lehet őket átvezényelni. Ez a legújabb heppje orbánnak,ez a hadi-retorika?Most nem ment vele sokra.Ráadásul az eü-s szakdolgozók több mint negyede tervezi,hogy átmegy valamelyik magánkórházba, külföldre,vagy elhagyja a pályát. Márpedig az orvosok a szakszemélyzet nélkül nem tudnak dolgozni.Ez a "marhanagy" béremelés,amit orbán 5 perc alatt döntött el,teljesen átgondolatlan volt. A kamarának 3 órát adtak,hogy átnézzék,és eldöntsék,hogy elfogadják-e. Aztán volt meglepi orbánnak,és a sleppnek,hogy nem jött össze a mutatvány.
cikicakk55
Azért a kezdeti túlígérgetés,ahogy telnek a napok egyre kevésbé vonzóak. Először 100% fizetés emelés azonnal,az orvosoknak. Majd kiderült,hogy nem azonnal,csak januártól és nem 100% csak először 80,majd 70,most már csak 60% januártól. A maradékot 2023-ig fogják bevezetni.A másik,hogy ezzel hatalmas káoszt okoznak a szakápolók és szaknővérek és az orvosok közt. Orbán arra hivatkozik,hogy a személyzetnek azért nem emelnek,mert 2 év alatt 70%-ot emelnek.Én a második emelésnél beküldtem a fiam bérpapírját a 444-nek. Fillérre annyit kaptak,mint az emelés előtt. Mind a 3 emelésnél ugyan annyit vontak el( műszakpótlék,ágy melletti pótlék, Caffetéria megvonása.) tehát a két év alatt semmit nem növekedett a bérük. A kormány csak a felét közli annak amit tesznek. Az orvosok nővérek,ápolók nélkül nem létezhtnek,de fordítva is igaz. Valós papíron is kimutatható béremelések kellenének, és minden stikli nélkül. Jelenleg az aneszteziológusok indultak neki a világnak,már pedig a lélegeztető gépekhez az Ő tudásuk elengedhetetlen. A lélegeztető gép nem infúzió,hogy bekötöm és akkor pár óráig megy minden magától. Itt percenként kell az oxigént szabályozni,függően a beteg saturációjától. Nem véletlen,hogy egy lélegeztető géphez is értő nővér csak két beteget láthat el egy műszak alatt. Hazánkban összesen 2000 olyan alkalmazott van,akik értenek ezekhez a gépekhez. Attól,hogy a kormány azt hazudja,hogy mindent kézben tartanak,csak a káosz és a fejetlenség van.
Nessy
@csipetke: Én egyet nem értek! Az, hogy O.V.olyan mint a Hupikék törpikék Hókuszpókja, akinek életeleme, hogy ott ártson ahol tud, nem ujdonság. De állítólag van egy egészségügyért felelős miniszter, annak orvos álomtitkára, hetvenhét szakértője. Senki nem merte kimondani, hogy ez a törvény így ahogy van, nettó baromság? Hogy többet fog ártani, mint használni? Az hogy O.V. a MOK vezetőiből majmot csinált, már csak hab a tortán.
csak úgy....
@Nessy: mer valaki viktorral entyem-bentyem ? orbánnak van európában a leg jobb bólogató legénysége, az értelmük szerint sk. válogatta öket,mint anno hamupipöke ,mikor hirtelen királynö szerett vóna lenni.
Nessy
@csak úgy...: A mellékelt ábra szerint tökéletesen igazad van.
vacsi
Édesapám orvos volt, a felszabadulás utáni években végzett. Akkor természetes volt, hogy oda helyezték - mint a többieket is -, ahol szükség volt rá. Igaz, kapott egy szolgálati szobát, amíg kapott egy bérlakást. Ő sem örült ennek a helyzetnek, de nem volt apelláta - és végül megszerette, ott öregedett meg.
csak úgy....
@vacsi: Ok! de gondolom ,már nem a bérlakásban "tengette" a nyugdijas éveit.
vacsi
@csak úgy...: De, abban! Sajnos, nem élt sokáig. Egyébként ő mondogatta, hogy "a jó orvos akkor is meggyógyít, ha nem adnak neki pénzt, a rossz orvosnak meg hiába adnak". Én azóta is ehhez tartom magam.
csak úgy....
@vacsi: kalapom emelem Édesapád elött!
Nessy
@vacsi: Tiszteletem Édespádnak így utólag is! Az ötvenes években még nem volt divat a hálapénz! Egy tábla csoki,egy szál virág. A 10 dkg kávé már nagy szó volt nekünk asszisztenseknek!
csipetke
@Nessy: 14:53 Nem hiszem,hogy orbánt különösebben érdekelné bármiféle szakértő véleménye.Elég régen egyedül dönt mindenről. Esetleg Varga Mihály kérdezte meg,hogy lesz-e rá pénz. Kásler,a demens vénember pedig csak azért van ott,hogy eggyel többen legyenek.Ő aztán minden,csak nem szakértő.De orbánnak nincs is szüksége szakértőre,egy diktátor mindig mindent sokkal jobban tud,mint bárki más.
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok