Jobban kellene figyelni a törvényekben „az életvédelemmel összefüggő, lelkiismereti kérdésekre” – mondta Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újraválasztott elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A püspöki kar elnöke szerint súlyos bűn a lombikprogram, le kellene állítani
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Veres András azt is kijelentette, be kellene szerinte szüntetni a lombikprogramot, mert az súlyos bűn.

Elindult ugyan egy változás, de virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele! Az emberi élet továbbadása nem technológia kérdése, hanem két ember, egy férfi és egy nő szeretetkapcsolatát feltételezi, nagyon komoly lelki vonatkozásokkal a háttérben. Vannak a keresztény hit alapján is támogatható gyakorlatok, amelyek bizonyítottan hatékonyak – és nem jár velük a megfogant életek elpusztítása, mint a lombikprogrammal

- fogalmazott.

A püspök az abortusszal kapcsolatban arról beszélt, hogy lehetővé kell tenni, hogy az orvosok lelkiismereti okokból elutasíthassák egy ilyen beavatkozás elvégzését. Mindent meg kell tenni annak érdekében is, hogy ne az abortusz legyen az egyetlen alternatíva az anyák számára, akik nem kapnak kellő segítséget.

Sajnálja, hogy egyre kevesebb a templomba járó, a templomok bezárást pedig egyáltalán nem támogatja.

Semmi körülmények között nem szeretnénk a templomokat bezárni, ezt tavasszal sem tettük. Sőt, lebeszélni sem szeretnénk senkit arról, hogy templomba, közösségi liturgiákra menjen. Látjuk azt utólag, hogy a korábban templomba járók tíz százaléka mostanra tartósan távol maradt, és ez fájdalommal tölt el bennünket

- nyilatkozta Veres.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Te jó Isten! Még a pápa is felvilágosultabb ettől az embertől. Hányadik században ragadt ott az agya?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Ti buta (ál)keresztények, ti tényleg azt hiszitek a muzulmánok, a buddhisták, a hinduk, az ilyen-olyan természeti vallásokban hívők, az ufó-hívők, az ateisták miatt fog elpusztulni a világ - hogy ti vagytok a jók és csak ti tudjátok a frankót, és mindenki más rossz és tudatlan, ezért ők a hibásak?

Van egy rossz hírem és egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem?

Mivel azt állítjátok, hogy ti vagytok az örökösök és csak ti tudjátok jól, ezért "nincs mentségetek" ! Felfognátok végre ennek a jelentőségét a magatok kedvéért?
(a zsidókat most hagyjuk, az egy külön kategória, ők másért fognak a szőnyeg szélén állni végítéletkor)

Nem Jézus, vagy Isten megy nektek először, hanem az emberek, de közülük is elsőként a politikusok, a politikai rendszerek, akikben mindig is jobban bíztatok, mint Istenben.
Kifosztanak, megszégyenítenek, sárba tipornak letaszítanak titeket - álkeresztény papok!

Az emberiség történelmében a legtöbben a kereszténység miatt haltak meg.
(csak arra gondolj, amikor keresztények gyűlölnek, ölnek keresztényeket, ott valami nagy baj van...)
Eladott Ország
@ómió: ma 10:58 ♦ 1945 után kiderült, hogy mindenki antifasiszta volt, és a Budai Önkéntes Ezredben szolgált...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/120841269_913670679039666_358503977899478196_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8tr8mJJAGaUAX-gJY2e&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=3db8ee151ff00ac1f026d7a34b510d7d&oe=5FA85271
Ja és te kivoltál, te fideszes faszszopó seggfej, hogy "efftársozól" , hogy anyádba szakadtál volna hülye barom!
ómió
@Eladott Ország: Tirólatok tuti az "derült ki", bolsi fajtetü, meg hogy "különleges anyagból" - szarból - "gyúrt benneteket" Lenin efftársatok és, hogy még efftársi anyucid is a bolsi latrinába pottyantott, ahonnét a "vörös segíj" mentette ki a mocsokbolsi pofádat!
Lepényleső
...le,- ahogy azokat is akik ítélkeznek úgy emberek felett,hogy fogalmuk arról amit beszélnek nem is lehet?
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.