Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán megjelent felvételen.

Szijjártó felszólította Joe Bident, hogy válaszolja meg korrupciógyanús ügyeit
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter felidézte, Barack Obama elnöksége alatt Joe Biden alelnökként nyolc évig sokat foglalkozott közép-európai kérdésekkel, most pedig a demokraták elnökjelöltje a néhány hét múlva sorra kerülő amerikai választáson.

Hangsúlyozta, a demokraták hivatali ideje alatt a közép-európai országok kioktatása, folyamatos támadása zajlott amerikai részről.

"Mi magyarok a saját bőrünkön éreztük mindezt" – fogalmazott a tárcavezető, majd példaként említette a magyar alaptörvény elfogadását kísérő támadásokat, valamint azt is, hogy az

"amerikai nagykövetség vezetői milyen önfeledt örömmel vettek részt azokon a budapesti tüntetéseken, amelyeket az ellenzék a kormánnyal szemben rendezett".

Emellett emlékezni kell azokra a politikailag rendkívül elfogult véleményekre is, melyeket a magyar ellenzék támogatása és a magyar kormány támadása érdekében hoztak nyilvánosságra – tette hozzá.

Szijjártó Péter felidézte, Joe Biden ebben az időszakban nagyon sokat foglalkozott Ukrajnával, "volt egy olyan időszaka az alelnöki periódusának, amikor kis túlzással többet járt Ukrajnába, mint a Washingtonon kívüli vidéki Amerikába".

"Ez volt az az időszak, amikor a fia, hogyhogy nem az egyik fő ukrajnai energetikai vállalat egyik igazgatói pozícióját töltötte be" – mondta, aláhúzva, ebben az időszakban rendkívül korrupciógyanús ügyek történtek az ukrán energetikai szektorban.

Hangsúlyozta, most Joe Biden

újra szájára vette Közép-Európát és egy kampányeseményen teljesen igaztalan és méltatlan vádakkal illete Magyarországot és Lengyelországot.

Szijjártó Péter szerint jó lenne, ha Joe Biden mielőtt újra Közép-Európával kezdene foglalkozni, megválaszolná, hogy a fia milyen szerepet játszott azokban a korrupciógyanús ügyekben, melyek az ukrajnai energetikai szektorban végbementek.

A miniszter elmondta, arra is választ várnak, Joe Biden milyen módon vetette latba politikai befolyását a fia és a fia által vezetett vállalat nyereségessége érdekében; miért helyezett nyomást az ukrán kormányra és államra, hogy menesszék az ukrán főügyészt, milyen köze volt ennek a menesztésnek ahhoz, hogy teljesen elültek a Joe Biden fiának energetikai üzleteihez kötődő nyomozások.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szíjrágó, most még a pápát is ki kellene osztani, aztán mehetsz a zártosztályra a főnököddel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Egyszerűbb lenne felsoroltatni vele a nem korrupció gyanús ügyeket. Gyorsabban végeznétek.
Yeromos
Ha valaki törvénytelenséget tapasztal, korropcióra vannak bizonyítékai, tegye meg a feljelentést és nem vádasdkodjon. Valami hasonló szöveget szoktak a képünkbe tolni mikor az orbán klán ügyeit firtatják.
nezelodo
Petike, be kell rendelni a nagykövetségünkre, és rendbe rakni ezt a jenkit! Végül is a vezérünkből még nem tudták kiszerelni a vágyat, hogy a világ ura legyen. Addig meg tedd azt amit parancsol a Putinka magyar hangja!
ómió
Biden efftárs tán még Goodfriend efftársat is "újraizzítja"?!
kokopelli
A Joe Biden biztos hogy soha nem fogja megtudni,hogy ki az a "Szarjártó" akárki"!Biztos,hogy már keresik a térképen
Budapestet,ha nem éppen Bukarestet! (;-))
Shikari
@Clavigo: Megjöttél hülyegyerek? :-)))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.