Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán megjelent felvételen.

Szijjártó felszólította Joe Bident, hogy válaszolja meg korrupciógyanús ügyeit
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter felidézte, Barack Obama elnöksége alatt Joe Biden alelnökként nyolc évig sokat foglalkozott közép-európai kérdésekkel, most pedig a demokraták elnökjelöltje a néhány hét múlva sorra kerülő amerikai választáson.

Hangsúlyozta, a demokraták hivatali ideje alatt a közép-európai országok kioktatása, folyamatos támadása zajlott amerikai részről.

"Mi magyarok a saját bőrünkön éreztük mindezt" – fogalmazott a tárcavezető, majd példaként említette a magyar alaptörvény elfogadását kísérő támadásokat, valamint azt is, hogy az

"amerikai nagykövetség vezetői milyen önfeledt örömmel vettek részt azokon a budapesti tüntetéseken, amelyeket az ellenzék a kormánnyal szemben rendezett".

Emellett emlékezni kell azokra a politikailag rendkívül elfogult véleményekre is, melyeket a magyar ellenzék támogatása és a magyar kormány támadása érdekében hoztak nyilvánosságra – tette hozzá.

Szijjártó Péter felidézte, Joe Biden ebben az időszakban nagyon sokat foglalkozott Ukrajnával, "volt egy olyan időszaka az alelnöki periódusának, amikor kis túlzással többet járt Ukrajnába, mint a Washingtonon kívüli vidéki Amerikába".

"Ez volt az az időszak, amikor a fia, hogyhogy nem az egyik fő ukrajnai energetikai vállalat egyik igazgatói pozícióját töltötte be" – mondta, aláhúzva, ebben az időszakban rendkívül korrupciógyanús ügyek történtek az ukrán energetikai szektorban.

Hangsúlyozta, most Joe Biden

újra szájára vette Közép-Európát és egy kampányeseményen teljesen igaztalan és méltatlan vádakkal illete Magyarországot és Lengyelországot.

Szijjártó Péter szerint jó lenne, ha Joe Biden mielőtt újra Közép-Európával kezdene foglalkozni, megválaszolná, hogy a fia milyen szerepet játszott azokban a korrupciógyanús ügyekben, melyek az ukrajnai energetikai szektorban végbementek.

A miniszter elmondta, arra is választ várnak, Joe Biden milyen módon vetette latba politikai befolyását a fia és a fia által vezetett vállalat nyereségessége érdekében; miért helyezett nyomást az ukrán kormányra és államra, hogy menesszék az ukrán főügyészt, milyen köze volt ennek a menesztésnek ahhoz, hogy teljesen elültek a Joe Biden fiának energetikai üzleteihez kötődő nyomozások.

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szíjrágó, most még a pápát is ki kellene osztani, aztán mehetsz a zártosztályra a főnököddel...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
elképesztő arrogancia, még akkor is az lenne, ha a jelenlegi esélyek fordítva lennének! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja és ha már korrupció elsőbb válaszoljon a nála felmerűlt nagyszámú kérdésre!!! =))
Qqberci
Szíjrágó, most még a pápát is ki kellene osztani, aztán mehetsz a zártosztályra a főnököddel...
vitriol
Nincs ennek gyereke, akivel gyakorolhatná a felelősségre vonást?
volvós
Kis buzi köcsögpetya !! Ne tedd magad nevetségessé,
ott Amerikában csak kiröhögnek és [email protected] téged a fajNERtársaiddal együtt !!!
Clavigo
Szij- yachtos Pötyike,,,,,,lassan minden normális ország rajtad meg a Gazdaállatodon röhög...
Szeparepa2
Hahaha de röhejes... röfög a bacilus...
sveikukac
Nem szájártónak kell szégyellnie magát, hanem azoknak, akik ezeket a bornírt, gőgös, önnon tévedhetetlenségükbe beleszédült országrablókat megválasztották, és még továbbra is hatalomban tartanák!!!
Giovanni Alba
@sveikukac: Igazad van. Petyának akkor kellene szégyellnie magát, ha lenne lelkiismerete, lenne gerince, lenne értékrendje, és nem őfényessége mondaná meg neki, hogy mikor mit tegyen. Egy kesztyűbábnak valóban nem szükséges tartozéka a szégyenérzet.
balos
Ezt a férget még az emberevők is marabúknak hagynák!
Giovanni Alba
Bravó, ez igen!! Hihetetlen politikai érzékenységgel és előrelátással haragítjuk magunkra az elnökségre esélyes amerikai politikust, már csak a régi ismeretségre tekintettel is. Amennyiben ő lesz a választások nyertese, vajon fogunk neki gratulálni? És ki? A főni telefonon, és addigra petya már parkolópályán lesz? Vagy a fejét ezüsttálcán visszük engesztelés gyanánt? Szeretünk mi a tűzzel játszani, olyan hercig érzés eleven parazsat a fejünkre gyűjteni. Mert érzésem szerint ha veszít is a választáson Joe Biden, a befolyása nem fog számottevően csökkenni, hazánkról a véleménye sem fog megváltozni. Meglesz ennek a hepciáskodásnak a böjtje.
grincss
@vitriol: Biztos van, de más csinálta, mert még ahhoz is hülye!
csak úgy....
@Rockxy: Ein Adler fängt keine Fliegen. :)
kissé felnőttem
a saját tutajozásodat ilyennel leplezed?adriás kikötőből ne szólj másokra,etikátlanság de inkább hallgattál volna Bölcs sosem leszel .
kissé felnőttem
@csak úgy...a sas nem kapkod legyek után
teuton
En meg felszolitom a szargyartot -igy, kisbetüvel!-, valaszolja meg azt a kerdest mielött a pofajat barmilyen gyanusitgatasban kinyitja, miert lettek a szülei a milliardos korrupcios ügyben büntetlenek, miert tarthattak meg a milliardokat??? Masokat börtönre es hatalmas karteritesekre iteltek, EGYEDÜL a szargyarto szülei usztak meg!
Azonkivül kivancsi vagyok a nyivakolasara 3 het mulva, mikor Biden elnök lesz...
justhpeter
@teuton: Amikor Biden elnök lesz, onantól 4 évig biztosan nem látják az ovális irodát.
Gazella
Ejnye kakadu! Te egy kis senki vagy az amerikaiak szemében... Egy kis pötty.
csak úgy....
a pötyi,már nem csak európát tartja rettegésben ! :) reszkess biden ha elnök leszel! :)
Nessy
@csak úgy...: Külügyérünk kóstolt egy kis pájinkát, oszt hol az macska!
Józsipapa
petike !!! előbb a nyári hajókázásról kellene
számot adnod !!! meg a Questor ügyről is
mondhatnál valamit...mert polpot péter
nem nagyon akarja tarsolyt leültetni !!!
lusta
Az már csak hab a tortán, Hogy Szíjj Ártó Panama Pubit a magyar bíróság jogerősen elítélte panamázásért. És még ő van felháborodva!
solidedge
És hogy nyomatékot adjon a kijelentésének, készültségbe helyezte a magyar haderő gerincét képező kerékpáros szakaszt.
gina
Pont ez a becstelen pondró mond ilyeneket, elöszőr ő számoljon el a becsteleb, korrupt dolgairól, a saját portád elött sepregess te vizfejű undor
RonaGyuri
A hazaárulás minősített esete

Szijjártó: Joe Biden válaszolja meg korrupciógyanús ügyeit!

Bár a köznyelv szerint a külügyeseket diplomatáknak szokták nevezni kevés ékesebb bizonyítéka van ennek tévedés voltára, mint a mi derék külgarázdánk. Nagyon kevés olyan bunkó helyet tudok elképzelni még nálunk is, ahol a legócskább kocsmából ne dobnák ki ordenáré stílusa miatt. A stílus, a hangnem és a mondandó vonatkozásában egyaránt mélyen az elfogadható színt alatt marad. Most nagyon úgy tűnik, hogy sikerült még magát is alul múlni.
www.facebook.com/watch/?v=732659147331283

Igen nem többet és nem kevesebbet engedett meg magának, mint útszáli stílusban rontott neki az alig három hét múlva esedékes amcsi elnökválasztás jelenleg utca-hosszal vezető esélyesének. Ami lássuk be még akkor sem igazán jó omen, ha valami csoda folytán Trump folytathatja, de a DOS (United States Department of State)-nál nem futszalos majmok ugrabugrálnak.
Mint ismert Trumpnak van terve, a távozása esetére:
twitter.com/i/status/1317263811737432064
Felmerül a kérdés, hogy ennek a szaros bunkónak is van???
Ráadásul a dolog igazi poénja, hogy azzal vagdalkozott, hogy „Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni”!
Mondja mindezt az a szaros tróger, aki számos kisebb nagyobb disznósága mellet az utóbbi idők két legdurvább korrupciós ügyének volt főszereplője:
máig sem válaszolt egyetlen kérdésre sem a hajókázással kapcsolatos kérdésekre,
hasonlóképp sűrű köd takarja az elképesztően drágán, indokolhatatlan mennyiségben beszerzett kétes minőségű kínai eszközök ügyét is.
tudode
Elgondolkoztató az, hogy Joe Bilden, akiről az amerikai elnökválasztási vita kapcsán hallhatunk, már akkor kritizálta őfélesége. a jogszabályoktól eltérő, közjogilag érvénytelen "megalkotását", valami olyan rémálomban élhet, hogy nem tudja felfogni, hogy csupán, vele együtt egy galeri vezetgeti az országot azon úton, amely a semmibe vezet!!!
.
Félelmetes ha a Fidelittas őfélesége agymosodája, és képes Szijjártóhoz hasonlóan kilúgozni az általa becserkészett fiatalok szükrállományát:
.
-------Orbán Viktor üzenete a fiataloknak
www.youtube.com/watch?v=E6FfbAU6XtE&t=107s
.
Nem zavarja a becserkészett fiatalokat, hogy csupán eszközök annak kezében, aki "hadicsellel" becserkészte az országot, és kézzel, lábbal könyökkel, pofagolóval, mintha nem történt volna semmi, nem is miniszterelnökként mit merészel megtetetni például a SZFE-sekkel illegitim sarzsival, annyi bűnt elkövetve saját hazája ellen, amelyre nem volt példa a honfoglalás óta, dióhéjban
.
-----Orbán Viktor nem miniszterelnök
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
-
Tragédiája az országnak az, hogy a Costa Nostra típusu maffiák garázdálkodnak az országban --- állami szintre emelve!
kereső
Toporzék sértegeti az "amerikai népet"?
simmering73
Egyszerűbb lenne felsoroltatni vele a nem korrupció gyanús ügyeket. Gyorsabban végeznétek.
Yeromos
Ha valaki törvénytelenséget tapasztal, korropcióra vannak bizonyítékai, tegye meg a feljelentést és nem vádasdkodjon. Valami hasonló szöveget szoktak a képünkbe tolni mikor az orbán klán ügyeit firtatják.
nezelodo
Petike, be kell rendelni a nagykövetségünkre, és rendbe rakni ezt a jenkit! Végül is a vezérünkből még nem tudták kiszerelni a vágyat, hogy a világ ura legyen. Addig meg tedd azt amit parancsol a Putinka magyar hangja!
ómió
Biden efftárs tán még Goodfriend efftársat is "újraizzítja"?!
kokopelli
A Joe Biden biztos hogy soha nem fogja megtudni,hogy ki az a "Szarjártó" akárki"!Biztos,hogy már keresik a térképen
Budapestet,ha nem éppen Bukarestet! (;-))
Shikari
@Clavigo: Megjöttél hülyegyerek? :-)))))))))))))))))))))))))
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok