Még mindig vannak elérhetetlen települések.

Tombol az árvízhelyzet Borsodban – még mindig óriási a káosz

A Hernád és a Sajó áradása továbbra is gondot okoz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: a víz településeket zár el, utakat áraszt el; a Halmaj és Hernádkércs közötti útszakaszt meg tudták nyitni vasárnap délelőtt.

A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt vasárnap hajnalban le kellett zárni, ezért a forgalmat az Alsózsolca-Felsőzsolca-Gesztely-Hernádnémeti útvonalra terelik – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel. Hozzátette: ez azt is jelenti, hogy Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton.

A Hernád áradása miatt továbbra is teljes útzár van érvényben több útszakaszon.

A Sajó áradása miatt vasárnap a kora reggeli órákban Kesznyéten és Sajóörös között szintén teljes útzárat vezettek be, a folyó magas vízállása miatt még mindig nem lehet közlekedni a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszán, a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőúton, illetve Muhi és Köröm között. Ott a komp sem közlekedik.

Pécsi Norbert Sándor az MTI-t vasárnap délelőtt arról tájékoztatta, hogy megnyitották a Halmaj és Hernádkércs közötti mellékutat, így Kiskinizs már elérhető.

Forrás/Kép: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A propinál is elgondolkodhatnának, már nem először, a szenzáációs cím használatának tekintettében. Semmilyen káosz sincs. A természet, jelen esetünkben a Sajó és a Hernád igénybe vettte a száámára kijelölt utat. Velezd és Kaza közötti út például úgy van kialakítva, hogy a megáradt Sajó akadálytalanul folytassa útját. Még olyan 40 éve a szántások, kukoricás közöttti földúton lehetett az akkor még Leninvárosból a kőhajításra lévő Kesznyétenre eljutni. Az út úgy lett megépítve, hogy ne zavarja a kiöntött Sajót. Szentandrást egy áradáásnál máár 100 évvel ezelőtt is elvágta a Hernád a külvilágtól. A faluban élőknek ez nem meglepetés. Őseik nem véletlenül települtek ide.
nezelodo
@lusta: Ennek a szörnyű Sajó és Hernád-menti áradásnak az orvoslására ideje lenne megint 50 milliárdot dobni a Váli völgybe, a first lady szántóföldjeinek védelmére, ahogy 2002-ben is tették
lusta
@nezelodo: Ha Pénztáros Lölő lesz a védelem kivitelezője, lesz az 75 milliárd is. A választók meg kapnak egy kis krumplit és ezzel minden el lett intézve.
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.