Sok helyütt történt baleset hétfőn reggel, amely kihat a forgalomra is az utakon, mindenki vezessen óvatosan. Mindeközben Borsodban az árvízhelyzet is nehezíti a közlekedést, sok út van még lezárva.

Az Útinform hétő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Két kamion és egy személyautó ütközött össze korábban az M4-es autóúton a gombai kihajtónál. A 41-es km-nél, Budapest felé mindkét forgalmi sáv felszabadult. A torlódás megszűnőben.

- Az M7-es autópályán a Balaton irányába a 63-as főút csomópontjánál egy műszaki hibás kamion vesztegel, ezzel jelentős fennakadást okoz az autópályán. Mögötte közel 2 km-es a leálló sávon araszoló járműsor.

Útinform: balesetek lassítják a haladást országszerte, Borsodban több út van lezárva az árvíz miatt

Forgalom az M3-as autópályán Mogyoródnál, háttérben a Budai-hegység 2020. október 18-án

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Tamás

- Motorját toló személyt gázolt egy személygépkocsi az 5-ös főúton Dabason. A 45-ös km-nél a vizsgálat idejére a főutat lezárták, a forgalmat helyben terelik el.

- A 37-es főúton két személyautó szemből ütközött össze, Sárospatak és Sátoraljaújhely között. A 67-es km-nél lezárták a főutat, áll a forgalom.

- Az 56-os főúton Szekszárd közelében, az 1-es km-nél két személyautó karambolozott. A fél útpályát lezárták.

- Kamion személyautóval karambolozott az M44-es autóúton Békéscsaba felé, a 92-es km-nél. A sérült járművek a külső sávot foglalják el, mögöttük jelentős a lassulás.

- Erős a főváros felé tartó forgalom. Az M3-as autópályán az M0-s autóúttól befelé araszolás vár az autósokra. Az M7-es autópályán, a főváros irányába Törökbálintnál megtorpan a kocsisor. Torlódásra kell számítani, a 10-főúton az ürömi körforgalomnál, a 11-es főúton Tahitótfalu és Szentendre között, valamint az 51-es főúton, Dunaharasztinál is.

- Sokan haladnak az M0-s autóút déli szakaszán, az M1-es autópálya irányába Szigetszentmiklós és Halásztelek térségében. Az autóút északi szakaszán a 11-es főút irányába az M2-es autóút csomópontjánál, illetve Megyeri hídtól a 11-es főútig kell araszolásra számítani!

- Az M3-as autópályán, Budapest felé Nagyfüged térségében aszfaltoznak. A 88-as km-nél a külső sávba kell sorolni. Vezessenek fokozott figyelemmel!

Korlátozás az M0-s és M7-es autópályák csomópontjánál

Forgalomérzékelőket telepítenek és burkolati jelek festenek ma az M0-s autóút és az M7-es autópálya csomópontjában, ezért az M0-s autóúton az M5-ös irányából érkezők nem tudnak az M7-es autópályára Budapest felé felhajtani. A főváros felé tartóknak tovább kell menniük az M0-on az M1-es autópályáig és azon bejönni a városba.

Ha valaki kihajt az érintett csomóponti ágra, az már csak a Balaton felé tud elindulni, majd Érdnél tud visszafordulni Budapest felé.

Árvízhelyzet Borsodban:

A Sajó áradása miatt lezárták a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszát.

Továbbra sem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőút, ezért Múcsony felé kell kerülni.

A Muhi és Köröm közötti utat, Muhi közelében még árva tartják, ott a komp sem közlekedik.

Kesznyéten és Sajóörös között szintén teljes útzárat vezettek be.

Árad a Hernád is, ami a Novajidrány és a Vizsoly közötti utat árasztotta el, ezért ott nem lehet közlekedni. Encs vagy Gönc felé kerülhetnek.

A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszon sem lehet közlekedni, ezért a forgalmat az Alsózsolca – Felsőzsolca- Gesztely- Hernádnémeti útvonalon terelik. Belső-Bőcs településrész pedig elérhetetlenné vált a forgalom számára.

Hernádszentandrásra már be lehet jutni Ináncs és Encs felől is de Pere irányából még továbbra sem érhető el a település.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.