Varga Zsolt András úgy érzi, hogy jelölésével és megválasztásával Magyarország fejezte ki a bizalmát felé, amelyet próbál megszolgálni. A volt alkotmánybíró azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy az Országgyűlés hétfőn a Kúria elnökévé választotta.

A Kúrai új elnöke: megválasztásommal Magyarország fejezte ki bizalmát
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és az Országgyűlés elnöke, Kövér László (b) gratulációját fogadja a Kúria elnökének megválasztott Varga Zsolt András volt alkotmánybíró (j) eskütétele után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. MTI/Bruzák Noémi

Varga Zsolt Andrást 135 igen, 26 nem szavazattal választották meg a képviselők titkos szavazáson (az ellenzék nemmel szavazott, illetve távol maradt). Posztját 2021. január 2-tól tölti be.

Mint kifejtette: megválasztása mögött mintegy

huszonnyolc évnyi szakmai munka áll, amelyet mindig egy szakmai közösség részeként végzett.

Hangsúlyozta: próbálja most ezt a bizalmat megszolgálni, de továbbra sem egyedül, hanem a Kúria bíró közösségének tagjaként.

A Kúrai új elnöke: megválasztásommal Magyarország fejezte ki bizalmát
A Kúria elnökének megválasztott Varga Zsolt András volt alkotmánybíró (k) leteszi esküjét az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. Mögötte Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (elöl j-b). MTI/Bruzák Noémi

A következő két és fél hónapban ezért megpróbálja megismerni a Kúria véleményét az intézmény jövőjéről, és maga is megosztja elképzeléseit a bírákkal. Terveit ezután hozza majd nyilvánosságra – tette hozzá.

Az alaptörvény szerint a Kúria elnökét a bírák közül kilenc évre a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés választja; megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

(MTI)

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"A Kúrai új elnöke: megválasztásommal Magyarország fejezte ki bizalmát"

Jézus, ez is valami Matolcsy, Kásler tipusú elmerottyan lesz. Ezeket szereti Orbán, vagy a takonygerincű agyhalott csaholóst vagy az elefánt a porcelánboltban típusú önimádó futóbolondot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Shikari: Hát,...ha nem szépítjük, akkor igen!
ómió
@Clavigo: Most másztál ki az efftársi latrinából, bolsi fajtetü. Ne a mocskodat szórd, zuhanyozz le! A "magyarul beszélő romántól, ukrántól" meg okádsz?Pedig önmagadtól kéne!
bencemacska
@Nyírfa: tegnap, 11:51
Nem nagyon áll a "jókor volt jó helyen", mert szvsz már régen kiszemelték erre a posztra!
2016-ban már ezért választották alkotmánybírónak, hogy ne közvetlenül az ügyészi székből üljön át a legfelsőbb bíró székébe.
Nem véletlenül mondott le a Választási Bizottság korábbi elnöke 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori címéről is. Ő készítette elő a helyet, sokan azt gondolták, saját magának. Nem tudom milyen beosztása volt eddig a Kúrián.
legott
Migráncs
Orbán elkezdte a határon túlról áthozni az alárendeltjeit, a hasznos idiótákat, mert már Magyarországon nincsenek elegen.

Orbán Viktor tényleg képes tönkretenni, lenullázni, kiárusítani egy egész országot a hatalomvágy érdekében.

Teljes döbbenet !!!
És teljes döbbenet, hogy erre vannak vevők Magyarországon - egy a tábor a vérkommunistáktól, a III/II-es ügynököktől, a volt MSZMP-sektől kezdve a szélsőjobboldali nácikig.

Fideszes elvtelen, igénytelen, buta paraszt banda - genetikailag.
Csizmás Kond
..látom nem igen akar senkinek leesni, hogy mit is akart mondani...
Levendula
@Gauntlet: Végre a baloldaliakra is rájár a rúd...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.