Varga Zsolt András úgy érzi, hogy jelölésével és megválasztásával Magyarország fejezte ki a bizalmát felé, amelyet próbál megszolgálni. A volt alkotmánybíró azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy az Országgyűlés hétfőn a Kúria elnökévé választotta.

A Kúrai új elnöke: megválasztásommal Magyarország fejezte ki bizalmát
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és az Országgyűlés elnöke, Kövér László (b) gratulációját fogadja a Kúria elnökének megválasztott Varga Zsolt András volt alkotmánybíró (j) eskütétele után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. MTI/Bruzák Noémi

Varga Zsolt Andrást 135 igen, 26 nem szavazattal választották meg a képviselők titkos szavazáson (az ellenzék nemmel szavazott, illetve távol maradt). Posztját 2021. január 2-tól tölti be.

Mint kifejtette: megválasztása mögött mintegy

huszonnyolc évnyi szakmai munka áll, amelyet mindig egy szakmai közösség részeként végzett.

Hangsúlyozta: próbálja most ezt a bizalmat megszolgálni, de továbbra sem egyedül, hanem a Kúria bíró közösségének tagjaként.

A Kúrai új elnöke: megválasztásommal Magyarország fejezte ki bizalmát
A Kúria elnökének megválasztott Varga Zsolt András volt alkotmánybíró (k) leteszi esküjét az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. Mögötte Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (elöl j-b). MTI/Bruzák Noémi

A következő két és fél hónapban ezért megpróbálja megismerni a Kúria véleményét az intézmény jövőjéről, és maga is megosztja elképzeléseit a bírákkal. Terveit ezután hozza majd nyilvánosságra – tette hozzá.

Az alaptörvény szerint a Kúria elnökét a bírák közül kilenc évre a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés választja; megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

(MTI)

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"A Kúrai új elnöke: megválasztásommal Magyarország fejezte ki bizalmát"

Jézus, ez is valami Matolcsy, Kásler tipusú elmerottyan lesz. Ezeket szereti Orbán, vagy a takonygerincű agyhalott csaholóst vagy az elefánt a porcelánboltban típusú önimádó futóbolondot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
"A Kúrai új elnöke: megválasztásommal Magyarország fejezte ki bizalmát"

Jézus, ez is valami Matolcsy, Kásler tipusú elmerottyan lesz. Ezeket szereti Orbán, vagy a takonygerincű agyhalott csaholóst vagy az elefánt a porcelánboltban típusú önimádó futóbolondot.
kereső
Volt már Magyarországnak egy másik főbirája is, aki Marisvásárhelyen született- bizonyos Tutsek nevű.
Ez a botrány , nem csak a parlamentben- nem Jakab krumplija- hanem egy birói gyakorlat nélküli ejtőernyős "főbiró", akit az országos birói tanács is elutasitott. Ezzel befejeződött a biróságok függetlenségének felszámolása. Takonygerincű, igazi "genetikusan alattvaló", aki orbán isten kegyelméből lett az, ami. Nem Magyarországéból. Köpedelem.
RonaGyuri
na pontosan itt van a gond:
számotokra csak az a Magyarország, aki beléd helyezte a bizalmát és azért tette mert biztos volt venne, hogy meg SZOLGÁLOD!!! =))
Azaz egy ócska pártcsinovnyik vagy, mint a Polt comborád!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Őszinte feltáró vallomás szégyenkezés nélkül

Igen; egy ócska pártcsinovnyik vagy, mint a Polt cimborád!!!

Mint ismert Varga Zsolt András, volt alkotmánybírót az Országgyűlés hétfőn a Kúria elnökévé választotta, annak ellenére, hogy egyértelműen nem felel meg az alkotmány előírásainak. Már azzal sem najlódtak, hogy átírják a törvényt!
A megválasztását követően nyilatkozott az MTI-nek. hogy: úgy érzi, hogy jelölésével és megválasztásával Magyarország fejezte ki a bizalmát felé, amelyet próbál megszolgálni.
Na, nagyon jól látod; pontosan itt van a gond, mert te csak egy ócska pártkatona vagy:
számotokra csak az a Magyarország, aki beléd helyezte a bizalmát és azért tette, mert biztos volt benne, hogy megSZOLGÁLOD!!! =))
justhpeter
Ezekben az Orbán-csicskákban már semmi szégyenérzet nincs.
dr. prédikátor
mi a kurva anyádról hablatyolsz te mocsok bozgor!!!Téged nam a MAGYAR NÉP ÉS NEM MAGYARORSZÁG VÁLASZTOTT MEG HANEM 133 MOCSOK HAZAÁRULÓ NEMZETVESZTŐ SZEMÉT!!! Élükön a NÁCI O1G vel!!!
tudode
Vannak akik soha nem nőnek fel őszülő halántékkal, sőt tar kopin sem
.
---- Baba Ramazuri Nem-De reklámfilm 2019
www.youtube.com/watch?v=-J6t1B8Zrbk
.
Boldogok akik üldözést szenvednek a GAZSÁGÁRT. mert övék a poklok országa!
.
Ámen!
Levendula
Végre a sok baloldali bíró fejéhez kap!
Ugyanis NAGYON sok esetben pártszimpátia alapján történik az ítélethozatal. TAPASZTALAT...
almosd
Szaporodnak a maffia tagjai ,nem megszavazták ,oda rakták.
Gazella
Én nem adtam neked bizalmat elmerottyant!
Qqberci
"megválasztásommal Magyarország fejezte ki bizalmát"

Meg amit a paci himbál!

"Feladatot" kaptál a Fityesztől! Ennyi...
verőce21
Nyugaton már ott gellert kapott a demokrácia. A többségi akaratból kormányt alakító győztes pártok kénytelenek koalícióra lépni egy vadliberális partnerrel.

Mint láthatjuk Németországban és Ausztriában, a jogállamiság felkent védelmezői éppen a jogállamiságot csúfolják meg azzal, hogy álhírekre alapozva mondanak ítéletet Magyarország és más tagállamok fölött...
Gauntlet
nagy tévedés. csak egy bebetonozott elit amely annyira megőrült, hogy a saját maguk által teremtett intézményt (!!!) szállják meg !
Gauntlet
@Levendula: hurrá most fel lehet menteni a sok jobboldalit akiknek mindent szabad !
Pálinkás Pál
kíváncsi vagyok, az a dekázgatós nőstény ezt hogy fogja belemagyarázni a magyar "jogállamiságba"??? mert remélem ezt a fegyvert most nem hagyja ki az ellenzék...jelenteni rögtön Brüsszelnek...
verőce21
A lipsi Johannák, most agyhúgykövet fognak kapni...!
namihami
""Sikerült egy, a haláláig, de a pénzéig biztosan, hűséges hívünket bebetonozni a jólfzető kasztba. Nem baj, higy nem felel meg a követelményeknek. Az ""igazmagyarjaink"" úgyis megnyomják a gombot, rájuk mindig lehet számítani (próbálna másként--haha). Elég kiadni a parancsot.""--adta közre az MTI, kormányzati körökre hivatkozva.
Aki Én
@verőce21: ,,Nyugaton már ott gellert kapott a demokrácia."
Szép, kerek, magyar mondat, tele tartalommal, mély igazságokkal. Leesett a poharad, az zökkentett ki?
Egyébként ha koalícióra kénytelen lépni valaki, akkor az a népakarat. Tudom, neked illipsibolsi csicskának ezt nehéz megemészteni, mert nálunk nem ez van, de mégis.
Magyarországról sosem mondtak ítéletet, sosem kritizálták, csak a gazdádádat teljes joggal. És nem fog senki arra várni a kritikájával, hogy még te is megértsd.
Hazai jogállamban pedig úgy működnek a dolgok, hogy ítélkezési gyakorlat nélkül neveznek ki főcsicskákat. Na, pl ilyenekért kritizálják a kormányt. Persze ezt te nem érted a magad csekély kis képességeiddel.

,,legutóbb a Rákosi-rendszerben fordult elő, hogy ítélkezési gyakorlat nélkül, az ügyészség szervezetéből került valaki a legfőbb ítélkező fórum élére."
Nessy
Drága elnök NERtárs! Tévedni emberi dolog, mondta a sünmalac! Önnek bizalmat szavazott O.V.,Áder, és a hűséges gombnyomogató kormánypárti képviselők.
simmering73
Csak az ország 133 legbátrabb embere bízik benned, hogy úgy táncolsz majd, ahogy ők fütyülnek. Ezt ne feledd.
kereső
Ki volt a 133 legbátrabb hazaáruló mellett a +2 , aki "bizalmat"szavazott ennek a genetikus alattvalónak?
kereső
Ésd továbbra sem vagyok megbékélve a "nemzeti szinű" szájmaszkjukkal. Felháboritónak, és gyalázatosnak tartom, a nemzeti szinek ilyetén történő "használatát"!
colibri
Ez az ember sem érti meg, hogy Magyarország nem egyenlő a fidesszel!
Józsipapa
csak a 135 fő HŐS szavazott rád !!!
A BÍRÓI KAR A JELÖLÉST ELUTASÍTOTTA !!!
A BAJSZOS SZAR ENNEK ELLENÉRE JELÖLT
A TISZTSÉGRE !!!
Már az undorító volt, ahogy a meghallgatáson
a nyelv csapásokkal a legfőbb ügyész urat
emlegetted !!!
NEM VAGY MÁS, MINT EGY MENEKÜLT MIGRÁNS !!!
Nyírfa
Ránézek, és egy puha gerincű, sunyi embert látok. Egy nemzeti tudattal kampányoló erdélyi karrieristát, akinek a hazámban ettől a pillanattól kezdve nagyobb hatalma van mint az anyaországi magyar népnek.
Varga csak egy báb, aki most boldog, hogy jókor volt jó helyen - esetében is megmutatkozik, mennyire relatív a jó fogalma - , de, akit felelőssé tesz az utókor, a történelem, de legelébb a 2022-es választás alkalmával a magyar nép, az Orbán Viktor, Magyarország jelenlegi miniszterelnöke.
verőce21
@Aki Én: Nyugaton már ott gellert kapott a demokrácia, hogy a többségi akaratból kormányt alakító győztes pártok kénytelenek koalícióra lépni egy vadliberális partnerrel. - hogy te is értsd, lipsi Johanna...!
Clavigo
@Shikari: Kaletát is csak ti " simogatjátok " Bugsy...
Clavigo
@Shikari: Nem egy faluból szarmaztok,,Csíkqrvaanyjaból,,,,romania- alsóról ??
csipetke
Csak a címre:- Tévedésben van ez a jóember,nem Magyarország szavazott neki bizalmat,hanem a parlamentben a levegőt rontó fideszesek. De ebből is látszik,hogy ez a f@szi fideszes,hogy azonosítja saját magát,és az őt megszavazó pár tucat embert Magyarországgal. Én tuti nem egyeznék bele egy olyan ember megválasztásába,akit maga poltpéter idomított hosszú évekig elsikálásügyre.
Clavigo
@Shikari: Nem szophatsz le ,bozgor.,, ne lelkesedj !!Próbálkozz a szamaradnál.
Aki Én
@verőce21: Sajnos nem vagy elég intelligens ahhoz, hogy ezt a helyén kezeld. Annyi baromságot hordasz össze, hogy ez már csak a cShikarinak tetszik :)
ómió
Bolsiék meg az utálatukat! Hiába! Ha nincs meg a bolsi "pedigré"...!
sokanvagyunk
Ne akarja, hogy az egész ország beléje helyezze... :)
Aki Én
@ómió: Hát már hogy ne lenne? Hiszen a bolsik választották maguk mellé :)
Pont te nem érzed, a nagy bolsi szagértő?
verőce21
@Aki Én: (13:16) Te "intelligenciára" hivatkozol? Amikor bolond vagy ahhoz, hogy azt megértsd!
Bolondokat csak leugatni lehet, abból értesz te is, Lúzer!
Aki Én
@verőce IQ 21: Rosszul látod,a bolondok ugatni szoktak, ahogy mondod :)
Intelligencia, tudod...
ómió
@Aki Én: Megint összetévesztetted a saját tetübandádat a másikkal? De - remélem - nem Internacionálé-éneklés közben tévesztesz?
ómió
@Shikari: Ennek mániája, hogy a tetves bolsiságát állandóan másokra hazudná! Még miközben a Böszme seggét nyalja, akkor is!
Nessy
@Aki Én: Most olvasom, hogy az Internacionálét énekled! Én úgy tudtam, hogy nem Te, hanem Orbán Viktor volt a Nemzetközi Internacionálé alelnöke! Csak nem foglaltad el a helyét??? Ejnye, ejnye! :-)))
Clavigo
@ómió: @Shikari: Na álljatok neki,,tegyétek egymást tisztába,,gyökerek.
Aki Én
@Nessy: bosszús lett ez az elmebeteg, ostoba, hazug bolsi csicska @ómió: , mert ma is többször szembesítettem a hazugságaival, tájékozatlanságával.
Azt hiszem elég ha annyit mondok, hogy @Shikari: val jól megértik egymást.
Szerintük nem a libsi alelnök, ifjú komcsi, soros bérenc, MSZMP párttitkár apukás, pártjában ügynököket halmozó, komcsi besúgókat rejtve tartó gazdájuk a bolsi, henem aki kritizálja.
Hát, szomorú, de ez van. Ezek beteg emberek.
Nessy
@Aki Én: Tudod, a reklám! Igyál még egy pohárral, és fogd a nyuszira! :-)))
kulabombaafityiszre
Na még egy tehetségtelen,hazudozó, handa-bandázó viktornyák.
Clavigo
Okádok a magyarul is beszélô romántól,ukrántól,,stb.stb.
Gazella
@colibri: pont ezért választottákmeg, mert nem érti a sok mindent.
bencemacska
@Horizont: ma, 08:16
Már az alkotmánybírónak történő megválasztása is alkotmányellenesen /bocs. nem tudom megszokni, hogy alaptákolmányt írjak!/ történt
Erről érdemes meghallgatni/elolvasni Schiffer András hozzászólásait, aki részt vett abban "játszmában"!
bencemacska
Már a belépőjében hazudik!
Összetéveszti Magyarországot az O1G seggéből kikandikáló 135 képviselővel, akiket SZEMÉLYESEN jelölt ki erre a feladatra.
Aki Én
@Shikari: ,,Ezek tetű, szarházi libsik, csak génhulladék és sejthalmaz!"

Pont úgy beszélsz, mint egy szélsőséges arab terrorszervezet, akik elvakult és beteges eszméitől elvesztette realitást, és bármire képes.
ómió
@Shikari: Hát,...ha nem szépítjük, akkor igen!
ómió
@Clavigo: Most másztál ki az efftársi latrinából, bolsi fajtetü. Ne a mocskodat szórd, zuhanyozz le! A "magyarul beszélő romántól, ukrántól" meg okádsz?Pedig önmagadtól kéne!
bencemacska
@Nyírfa: tegnap, 11:51
Nem nagyon áll a "jókor volt jó helyen", mert szvsz már régen kiszemelték erre a posztra!
2016-ban már ezért választották alkotmánybírónak, hogy ne közvetlenül az ügyészi székből üljön át a legfelsőbb bíró székébe.
Nem véletlenül mondott le a Választási Bizottság korábbi elnöke 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori címéről is. Ő készítette elő a helyet, sokan azt gondolták, saját magának. Nem tudom milyen beosztása volt eddig a Kúrián.
legott
Migráncs
Orbán elkezdte a határon túlról áthozni az alárendeltjeit, a hasznos idiótákat, mert már Magyarországon nincsenek elegen.

Orbán Viktor tényleg képes tönkretenni, lenullázni, kiárusítani egy egész országot a hatalomvágy érdekében.

Teljes döbbenet !!!
És teljes döbbenet, hogy erre vannak vevők Magyarországon - egy a tábor a vérkommunistáktól, a III/II-es ügynököktől, a volt MSZMP-sektől kezdve a szélsőjobboldali nácikig.

Fideszes elvtelen, igénytelen, buta paraszt banda - genetikailag.
Csizmás Kond
..látom nem igen akar senkinek leesni, hogy mit is akart mondani...
Levendula
@Gauntlet: Végre a baloldaliakra is rájár a rúd...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.