Szétrepedt a 245 millióért épített vadonatúj kerékpárút.

Augusztus 31-én kellett volna átadni az új kerékpárutat Kötegyánban, ám a polgármester csak három héttel később beszélt arról a sajtónak, bajok vannak a 245 millió forintért elkészült úttal. A beruházást nem vették át, csak saját felelősségre használható, de már javítják – tudta meg a magyarnarancs.hu.

Még az előző önkormányzati ciklusban nyert 245 millió forintot a kötegyáni önkormányzat a Békés megyei önkormányzat által koordinált, de EU-forrásból megvalósuló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében kerékpárút építésére. Erről elsőként az idén februárban beszélt a megyei lapnak a kötegyáni polgármester, Hajdu-Szűcs Mária Kornélia (Fidesz-KDNP). Ekkor elmondta, a beruházás keretében Kötegyán belterületén, 270 méteren az úttest mindkét oldalán kerékpársávot alakítanak ki. Emellett a település külterületén, 1661 méteren 2,25 méter széles kerékpárutat építenek. A kivitelezés határideje augusztus 31. volt.

Az EU-forrásból épülő bicikliutat tehát összesen kevesebb mint 2 kilométerre tervezték, a tenderen a gyulai székhelyű Rowell Terra Kft. lett a befutó. A Rowell egy műszaki tanácsadó cég, a kivitelezésnél a Gyula környékén közbeszerzéseken taroló Futizo Kft. munkagépeit látták.

Az építkezésbe azonban valahol hiba csúszhatott, ugyanis a betoncsík hosszában végigrepedt még az átadás előtt.

Hajdu-Szűcs Mária Kornélia (Fidesz-KDNP) polgármester szerint azért, mert egy 20 tonnánál nehezebb jármű hajtott az útra.

Én aznap a helyszínre siettem és telefonon értesítettem a kivitelező céget, amelyik nem a Futizo Kft. volt

– mondta a Magyar Narancs kérdésére a polgármester.

Fényképpel igazolható, jól látható nyomok bizonyítják, hogy ráhajtottak a kerékpárútra. Senki a lakosságra nem hárít semmit, itt a tények beszélnek és a bizonyítékok!

– írta a polgármester a lapnak.

A kerékpárutat az önkormányzat nem vette át, két hónappal az átadási határidő után is dolgoznak rajta. A kivitelező értesítette a hatóságokat és lefényképezte a talált nyomokat.

Forrás: Magyar Narancs, 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Bezzeg a kisporolt anyag pénz a polgarmester zsebebe vándorolt...
namihami
Most mi a baj? Hiszen ez is éppen olyan sikeres kivitelezés volt, mint az összes, eddig átadott fideszes építmény. Talán csak a Népstadion építőinek van joga olyan építkezéshez, ahol tonnás darabok szakadnak le? Sz@r munkát végezni minden fideszes havernek állampolgári joga.
ómió
A garanciaérvényesítés legfőbb ideje?!
csak úgy....
István Gyula Németh/ facebook
"Persz ezt a karigeri azért csinála, hogy bebizonyítsa ha valaki lop akkor selejtet kell és tud gyártani! Ez ténykérdés! A bizonyíték helytálló >> nyomás a sittre szarzsák!"
gyula,te normális?
kissé felnőttem
meghasadtt a szive szegénynek, biztosan 7-8 átadót nem kedvelte (szalag nyisszantók )
Lepényleső
Talán így a legegyszerűbb újabb százmilliókkal kitömni a kegyencet ki a munkát végeztette,
hiszen javítani is kell,- már más néven,de a hibákhoz ki az aki jobban érthetne,mint aki készíttette?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.