Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója sem indul egyéni körzetben a 2022-es országgyűlési választásokon, helyette Böröcz László, a Fidelitas korábbi elnöke lehet a kormánypárt jelöltje Budapest 1-es választókörzetében – értesült az Index.

Az Indexnek Hollik megerősítette, hogy nem indul. Mint fogalmazott,

inkább a központi kampányban venné ki részét.

Ebben a választókörzetben Hollik 2018-ban vereséget szenvedett, az ellenzék jelöltjeként az LMP-s Csárdi Antal győzte le. A párt már jelezte, hogy 2022-ben is Csárdit indítanák a körzetben.

Böröcz László is elismerte az Indexnek, hogy valóban szó esett arról, hogy Hollik helyett ő legyen a Fidesz-KDNP jelöltje a körzetben,

erről hivatalos döntést azonban a párt elnöksége hoz majd.

A Fidelitas korábbi elnöke elmondta ugyanakkor azt is, hogy

óriási megtiszteltetés lenne számára, ha őt indítaná a párt a következő országgyűlési választásokon.

Böröcznek egyébként van is helyi beágyazottsága, 2010-től 2018-ig önkormányzati képviselő volt a választókörzet központjának számító V. kerületben. 2018. áprilisában a párt országos listájáról került az Országgyűlésbe, jelenleg a Fidesz frakcióvezető-helyettese – teszi hozzá az Index.

A közelmúltban több prominens fideszes politikus jelentette már be, hogy nem indulnak el egyéniben 2022-ben a korábbi budapesti választókörzetükben: Varga Mihály, Gulyás Gergely és Kocsis Máté is jelezte, hogy inkább a párt központi kampányára koncentrálnának majd.

Forrás: Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TollerBela
Na de kérem, ki az a hollik ? Mit tesz, hogy indítják vagy nem ? Az ilyen alsőrendűt kinevezni szokták, nem megszavazni !
Jozefina
Fosnak a vereségtől és előre meneklnek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.