Az Orbán-kormány 132 milliárd forintot csoportosított át a koronavírus-járvány miatt.

Egy keddi határozatával 132 milliárd forintot csoportosított át a kormány a koronavírus miatt létrehozott gazdaságvédelmi alapból a költségvetés más soraira. Összesen eddig több mint 2000 milliárd forintot költöttek el az eredetileg 923 milliárdos keretösszeggel indult alapból.

A 132 milliárd legnagyobb része, 115 milliárd a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez került. Pontosabban a „joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése jogcímcsoportban” beruházásokra jut majd.

Plusz egymilliárdot kapott űrtevékenységre a külügy

Tízmilliárdot kap az Innovációs és Technológiai Minisztérium tőkeemelésre, és 5,5 milliárd jut kerékpáros fejlesztésre.

A Központi Maradványelszámolási Alapból kétmilliárd jut a Belügyminisztériumnak infokommunikációs szolgáltatásokra, és 980 millió az Emminek szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatására.

Az általános költségvetési tartalékból 2,4 milliárd forintot csoportosítottak át az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. támogatására.

Egy másik átcsoportosítás miatt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium egymilliárdot kapott űrtevékenységgel kapcsolatos feladatokra.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(portfolio.hu)

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Kérem szépen félő, hogy engem fognak kiküldeni! De visszatérvéskor beszakad a terépcsecső! Mi az hogy nagyon is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Nekünk pont erre van szükségünk! Milyen érdekes minden hülyeségre van pénz, csak az emberek életkörülményének javítására nincs! Ideje,hogy eltűnjön ez a korrupt banda de végleg! Ezek csak az országot teszik tönkre,és a saját zsebüket tömik!
ómió
@csak úgy...: Ismeretlen szó a "nálatok"? Hát, nálatok, bolsevik fajkreténeknél! Így se jön le? Minden reménnyel felhagyni veled kapcsolatban pedig "játszi könnyed"! Meg is tettem!
ómió
@Horizont: Az "ex catedra bolsi anyázás" speciel az efftársaidnak szólt, itt körbe-körbe. Mellre szívtad, fajkretén? És attól kezdve már "efftársi szinten" folytatod? Persze, hogy is folytathatnád, ha közéjük tartozol!
teuton
Aha... Akkor Szargyarto mostantol nem jachtozni fog, hanem közpenzböl ürhajozni???
namihami
Érthető. Ha hatalomban vagy, akkor a haverjaid száma nemhogy nem fogy, inkább szaporodik. Azokat pedig etetni kell.
Na, hát ez történik most (is).
namihami
@Horizont: Ahogy látom, neked hiába beszél az ember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.