Meghalt 48 beteg, 1423-mal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon.

Elhunyt negyvennyolc többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1423 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták:

50 180-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma 1259-re emelkedett, 14 905-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 34 016. Az aktív fertőzöttek 30 százaléka, az elhunytak 39 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 25 203-an vannak, a mintavételek száma 919 481.

Kiemelték: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden arra kérte az embereket, hogy kerüljék a tömegrendezvényeket.

Felhívták a figyelmet arra, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban. Este 11 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A vírus közösségi terjedésének fékezéséért továbbra is azt kérik az emberektől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme.

Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.

A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy más közösségben gócpont alakul ki, a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket – hangsúlyozták.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjék az óvodák és iskolák zavartalan működését. Az operatív törzs jelenleg 64 óvodában és 31 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 176 osztálynál és 17 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Közölték azt is, hogy a kormány – az egészségügyi védekezés fenntartása mellett – további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken dolgozik.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (15 173) és Pest megyében (6387) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (3133), Borsod-Abaúj-Zemplén (2939), Szabolcs-Szatmár-Bereg (2523) és Hajdú-Bihar megye (2413). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (516).

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Dögöljön már meg az összes 70 feletti, hogy megnyugodjál végre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ránézésre ismét az átlag életkor 70 felett...mind súlyos beteg..és ősz van!!! ...mint minden évben ,ilyenkor megugrik a halálozás...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Dögöljön már meg az összes 70 feletti, hogy megnyugodjál végre.
Jozefina
"Szegény" ceciliának napról napra ki kell állnia ezzel az idióta szöveggel!!!???
Közben a kormány: " az egészségügyi védekezés fenntartása mellett – további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken dolgozik."
Ezidáig milyen konkrét intézkedéseik voltak???
Giovanni Alba
@Peller Anikó: Umbert Simonetta : Éjszakai utazók sci-fi
"A könyv fele az első nap, amikor az olasz házaspár betölti a 49. életévét és gyerekeik kíséretében elindulnak új lakhelyük felé. Nem egy boldog utazás ez, a szülők egy az egyben kihagynák, a gyerekek meg nem értik és szégyenkeznek a szüleik miatt.
A második fele már az üdülőközpont, ahol minden „öregre” vár minimum egy hónap gondtalan élet, a szerencséseknek kicsivel több."
Bár, talán inkább Pálnak kellett volna szignóznom.
tudode
Nem csak a 20 éveseké világ!
.
Kikérem magamnak 85. éveen, hogy akkor adiosz!
Váradi Gabriella
@Peller Anikó: Köszönöm szépen! Tavasszal betöltöttem a 70-et de egyáltalán nem érzem úgy és a családom sem, hogy "meg kellene dögölnöm"! Remélem a saját kedves 70 feletti rokonaival, egyéb hozzátartozóival, ismerőseivel is megosztotta ezt a véleményét?! Ha még nem tette volna meg, kérem szóljon a kedves anyukájának, apukájának, nagymamáinak, nagypapáinak, nagynénjeinek és nagybátyjainak, akik még életben vannak, hogy legyenek szívesek 70 felett "megdögleni"! Ha magácska sem akar 70 felett élni, idejében fel kellene kötnie magát - arról nem szólva, hogy akinek ilyen véleménye van az idősebb korosztályról, annak eleve nem sok helye van társadalmunkban! Amennyiben a későbbi évtizedek során mégis úgy döntene, hogy nem szándékozik 70 évesen "megdögleni", kérem jussanak eszébe a 70. születése napján azok a szavak, amiket most itt elcsattantott, mint egy jókora pofont és köpést, és érezze "remekül" magát!
Peller Anikó
@Váradi Gabriella: Puszillak Gabika, és hosszú életet kívánok egészségben, boldogságban.

Nem teljesen értetted amit írtam, főleg nem amiért írtam, de sebaj.
legott
Orbán nem szigorít, mert egy esetleges gazdasági összeomlás véget vetne a hatalmának.
Inkább hagy meghalni egyre több embert.

Régen, egyes kultúrákban feláldoztak egy-néhány embert a jó termésért - és ezt valami szörnyűségesen barbár, embertelen szokásnak tartottad.
Most, naponta tucatnyi embert áldoz fel a törzsi vezető a jó "termésért".
legott
1. Nyáron mit csináltak? Tudták, de nem készültek... Nemhogy nem készültek, de olyan módon lazítottak, ami dilettáns és felelőtlen.
2. Erre adott felhatalmazást a nemzeti "shit" konzultáció? Akkor tényleg annyira hülyék a fideszesek, amilyeneknek mondják őket.

Európában, Magyarországnál csak két országban rosszabb a helyzet.
balos
@Peller Anikó: A se bajon van a hang súly?
kissé felnőttem
nem arról harsogtak hogy itt e legjobb az egészségügyi helyzet? Európában vagy valaki álmodozik még mindig ?
mindenki másképp csinálja? másképp látja és másképp mondja " az igazat mond ne csak a valót "
Nekünk kéne tán szigotitani akár sportkormány is beszerezhető, na nem focisra gondoltam. az már van
lusta
A Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj pocakos zsebcézár szerint mindenkit meggyógyítanak. A napi 40-50 elhunyt pedig nem tartozik a mindenki kategóriába. Hazudott ő valaha is?
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: "

összességében idén sem nagyobb a halálozások száma, mint az elmúlt tíz évben."
ma elkottyantották magukat...ezt az operett törzs mondta...ehhez mit szólsz!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.