A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán azt közölte, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök szeptemberben abban állapodtak meg, hogy közös járőrszolgálatuk során az intézkedés alá vont gépkocsik vezetőitől – arra hivatkozva alappal vagy anélkül, hogy közlekedési szabálysértést követtek el – pénzt kérnek, és cserébe eltekintenek a szabálysértési eljárás kezdeményezésétől vagy a helyszíni bírság kiszabásától.

Az ügyészség október 19-én egy összehangolt akciót hajtott végre: motozást, kutatást, illetve szemlét tartottak, és az elkövetőktől 40 bolgár levát, 75 román lejt, továbbá 165 eurót foglaltak le.

Mindkét elkövető gyanúsítotti kihallgatása megtörtént, egyikük a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, míg a másik rendőr nem tett vallomást. A terheltek szolgálati jogviszonya lemondással megszűnt.

Az elkövetők terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a büntetési tétel felső határa – figyelemmel a halmazati szabályokra – 12 év – áll a közleményben.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@legott: A többi még "dolgozik rajta"!
jesz
@balos: elnézést kérek a "többitől", de ezen a beszóláson bátorkodtam önkéntelenül felröhögni...
lusta
Azt mindenit mekkora fogás! Teljes 40 bolgár levát, 75 román lejt és még 165 eurót is találtak náluk. HATALMAS fogás. Óriási pénzekről beszélünk most. A 28.500 forintos minimálnyögdíjhoz képest ez a 73.153 forint már rengeteg pénz.
tudode
Az nem bántja pl.a főügyészség kényes szaglószervét, hogy
.
---- Daniel Freund: Orbán hatalmát segíti az ellopott uniós pénz
24.hu/kulfold/2020/10/20/daniel-freund-orban-hatalmat-segiti-az-ellopott-unios-penz/
---------------------------------
.
Kár, nagy kár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.