66 éves korában elhunyt Adorján Gusztáv, a nyíregyházi kórház igazgatója, a hírt Facebookon tudatta az intézmény.

Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv. Döbbenet, csend és fájdalom...

Közzétette: Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – 2020. október 21., szerda

Adorján Gusztáv halálának körülményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de lapinformációk szerint koronavírusos volt.

A szerdai közlésből részletek nem derülnek ki, de a Magyar Narancs korábban arról írt, hogy a kórházi vezető koronavírus-fertőzött volt, közvetlen munkatársai között viszont senki sem.

Arról október 8-án a Magyar Narancs és a 444 cikkezett, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház igazgatója koronavírus-fertőzés miatt kórházi ellátásra szorul, és

olyan súlyos az állapota, hogy a budapesti Korányi Pulmonológiai Intézetbe kellett szállítani.

A nyíregyházi kórház sajtófőnöke akkor azt mondta, a főigazgató felépüléséig az oktatókórház orvosigazgatója, egyben főigazgató-helyettese látja el a feladatait.

A kórház a Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes középsúlyos és súlyos Covid-fertőzöttjét fogadja.

Adorján Gusztáv közéleti szerepet is vállalt, ő volt a nyíregyházi közgyűlésben a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Betegsége miatt a hónap eleje óta nem dolgozott, 66 éves volt.

Forrás: 24.hu, Infostart.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ha már rajta sem tudtak segíteni, akkor a magamfajta miben reménykedhet? Csak a szerencsében.

Nyugodjék békében. Sajnálom, hogy nem élvezhette a nyugdíját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ez már brutális!!! Ezen is látszik, hogy az egészségügy hamvaiban hever!!! De kell nekünk műhold, stadionok, és határon túliak támogatása!!!
SystemError
@Nessy: Ezt most nem mondod, hogy most ez nincs... Elképesztő hány embert öl meg Orbán a látszat kedvéért
vacsi
"Ha az orvosok tudnának segíteni a bajokon, akkor maguk nem halnának meg" - ezt egy orvostól hallottam.
legott
Egyel kevesebb.

(direkt vagyok érzéketlen, rasszista és antiszemita - vágd geci?)
emerencia
A város lakói nagyon megdöbbentek a betegségén és a halálán. Sokan félnek mert ebből az esetből azt a következtetést vonták le, hogy a helyi kórház nincs felkészülve a megfelelő személyi és tárgyi feltételekkel a komolyabb esetekre. Ugyanakkor primitívék mint mindenhol az országban még most sem "hisznek" a koronavírus veszélyességében. Őket nem érdekli, hogy az egyik legtöbb örökítő anyagot mutatnak ki a város szennyvízéből ergo esélyes, hogy sokan fognak a jövőben megbetegedni. A lakásokba még az aggastyánokhoz is maszk nélkül becsengető postások, csomagkihordók, egyéb lakáson belüli maszk nélkül munkát végzők, a boltokban lehúzott arcmaszkkal az értékesítő munkatárs arcába fröcsögők, a munkahelyeken zsúfolt, szellőzetlen öltözőkben embereket összezsúfoló "felelős" vezetők, az irodákban maszk nélkül dolgozók és gyűlésezők mind-mind azt képzelik, hogy rájuk nem hat a vírus, pedig de. Bármelyikünk lehet fertőző és fertőzött egyaránt és soha nem lehet tudni, hogy ki fog olyan súlyos állapotba kerülni, hogy a helyi egészségügy nem tud segíteni rajta. Budapestre (kb.300 km.) valamely jól felszerelt kórházba egy egyszerű halandót nem biztos, hogy el fognak szállítani vagy ha igen megeshet, hogy már későn.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.