"Természetesen nem az államtitkár úrról készítünk filmet, bár ezen mi is röhögtünk eleget, hogy micsoda meglepi lenne" – nyilatkozta a hír kapcsán a 444-nek Bayer Zsolt újságíró.

Orbán Balázs nyomában címen készít tévéfilmet Bayer Zsolt, melynek Kálomista Gábor lesz a producere

- írta meg még kedden a 24.hu. A Nemzeti Filmintézet szeptember 8-i döntése alapján 299.999.700 forintos támogatást kapott a MEGA FILM Kft-nél készülő produkció. 

A hír kapcsán a 444 szerdán arról számolt be, hogy a film a XIX. századi, regényes életet élt utazó-író-néprajzos-parlamenti képviselő Orbán Balázsról, a hatkötetes Székelyföld leírása sorozat szerzőjéről fog szólni. 

Természetesen nem az államtitkár úrról készítünk filmet, bár ezen mi is röhögtünk eleget, hogy micsoda meglepi lenne… Orbán Balázs hatalmas munkája, a Székelyföld leírása elég régóta foglalkoztat, elsősorban abból a szempontból, hogy mi változott vajon azóta. Trianon 100. évfordulója elég jó alkalom volt arra, hogy elővegyem ezt a témát

- nyilatkozta a 444-nek az ismert fideszes publicista.

A dokumentumfilm újrajátszott, játékfilmszerű jelenetek segítségével idézi fel a fiatalkorában Keleten utazgató, emiatt a szabadságharcot szabályosan lekéső, majd Victor Hugóval haverkodó, aztán hazatérve a Székelyföldet keresztül-kasul bejáró és arról az addigi legrészletesebb művet író székely nemes életét.

Bayer Zsolt a lapnak hozzátette: 

ezen felül még egy egészen eltérő dokumentumfilmet is tervez forgatni a témában, illetve egy könyvet is ki fog adni. 

A másik filmben néhány, Orbán által is leírt székelyföldi település mai állapotát fogja megmutatni, a könyv pedig Orbán híres munkájának speciális reprint kiadása lesz, Bayer Zsolt által beleszerkesztett friss adatsorokkal kiegészítve.

Forrás: 444

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Már szinte látom a teljes stábot az Oscar-díj átvételénél. A világ összes országa a saját nyelvére fogja szinkronizálni és a forgalmazók már előre verekszenek a jogokért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ez az a film ami sosem fogelkészülni, de a manit zsebre vágják!!!???
csak úgy....
@Jozefina: ne légy pesszimista! mikor a belgrád-budapest között beindul a vonatközlekedés és indítja a fidesz paks II. izét,-na majd akkor ,bayer gyakorlatilag ráér..
evacica
Mi van Zsoltikát fizeti Orbán a sok mocskolódásáért?
ómió
Még ilyet! Pedig a "Vörös Segíj" is erre gyűjtött! Ja, nem! Az Lenin szoborra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.