Továbbra is Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a két legnépszerűbb politikus az ellenzéki térfélen – ismertette a Medián kutatását a hvg.hu.

Márki-Zay Péter a legnépszerűbb ellenzéki politikus
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A felmérés nem csak az ellenzéki szavazók véleményét mutatja, a megkérdezettek reprezentatív mintájába a kormánypártok hívei és a pártot nem választók is beletartoztak.

Bár nem ő a legismertebb, Márki-Zay Pétert az őt ismerők közül 35% tartja népszerűnek. Karácsony Gergely 34%-kal a második. Kettőjüket tehát a szavazókorú népesség több, mint egyharmada tartja alkalmasnak „fontos politikai szerepre”.

Jól szerepel Szél Bernadett és Hadházy Ákos független, illetve a jobbikos Jakab Péter is (30% körül állnak), valamint a DK-s Dobrev Klára és a momentumos Donáth Anna is kapott még 25 százaléknál több pozitív „voksot”.

Gyurcsány Ferenc és Tóth Bertalan a középmezőny aljára került, megelőzi őket a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László. Népszerűség szempontjából az utolsó helyre az LMP-s Kanász-Nagy Máté került, az utolsó előttire pedig Szanyi Tibor, az ISZOM mozgalom vezetője. 

(hvg.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerintem nem arról van szó, hogy a többpártrendszer valami rossz dolog lenne. Pusztán amit az elmúlt 30 évben láttunk (talán pár évet leszámítva) az a pártpolitizálás legallja volt. Ezért az emberek az új arcokban jobban tudnak hinni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pegero: Sehol nem említettem Jakab Pétert, eszembe sem jutott. A parlamenti "politizálást" meg hagyjuk! Arra más jelző illenék!
verőce21
A balliberális Soros kolbász itt is csödöt mondott, hiába, még MZ/X is kevés, nem sikerül megdönteni a magyar kormányt. Az emberek meg vannak elégedve a Fidesz-KDNP vezetésével.

Ez a 36 db lipsi akarnok itt, pedig üdögélhet, írogathat a magányában...
karma1
@Horizont: Hat igen, az a szar algoritmus mar a 0 es az o kozott is kulonbseget tesz, ezert engedi be a szar trollokat,...Es aki nem veszi eszre ezt, az beszopja, hogy Eladott Orszag meghibbant, azert irogat. Mikozben meg nem...:)
karma1
@Elad0tt 0rszág: Piti vagy, szora sem erdemes. Borulj le Mekka fele naponta 5-szor, hogy @Horizont egyaltalan par szora erdemesitett! Itt meg a trolljaink pucajaban is van annyi ver, hogy sajatmaguknak valasszanak nickname-t. te meg olyan piti es sotet vagy, hogy erre SE vagy kepes. Ha legalabb egy csotanyt tennel fel az avatarod helyere... Bar szegeny csotanyokat nem kene megalaznom...
karma1
Karacsonyt el kell felejteni mint miniszterelnokjeloltet - mar 2018-ban is raeroltettek es mar akkor sem akarta - es mar MOST is kijelentette, hogy nem akar. Budapestnek pont o"ra' van szuksege, hagyjatok ot beken!
Marki-Zay-jal meg csak annyi a pici problema, hogy amikor a 6 vezeto part esz nelkul az osszefogasra torekszik, akkor o ezzel parhuzamosan megalapitja a sajat mozgalmat az MMM-et (mar el is felejtettem, hogy az elso ket M mit takar, a harmadik a Mozgalom) , kijelenti, hogy Gyurcsany miatt nem akar belepni az osszefogasba (majd ezt a kovetkezo heten korrigalja, hogy Gyurcsany NELKUL nincs osszefogas), de roviddel ezutan kijelenti, hogy o kesz a miniszterelnokjeloltsegre, csaxoljanak neki idoben,... Es hat persze akarhogy nezzuk, o a fideszbol fuggetlenedett... Eleg nehezen hiszek el barmit is egy ex-fideszesnek. Leteznek megtert baranykak - veluk van tele a Biblia, dehat az is egy mesekonyv...:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.