A szerdai Magyar Közlönyben megjelent a kormányrendelet a nyugellátások és egyes más ellátások 2020. évi kiegészítő emeléséről, amelyre az eredetileg tervezettnél magasabb várható infláció miatt van szükség. A kompenzáció mértéke 1,2% lesz.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A laza kerekítés csak egy apróság

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent a kormányrendelet a nyugellátások és egyes más ellátások 2020. évi kiegészítő emeléséről

Hogy az elején kezdjem október 21.-én!!! Tartok tőle, hogy a NYUFI-sok ezt már hetek óta tudták, hisz van vele nem kevés munka.
De ez a legkisebb gond. Sokkal nagyobb, hogy miért pont ennyi, mármint az 1,2!!
Nos azt most hagyjuk, hogy persze a hétköznapi rögvalóságban megtapasztalható áremelkedés mértéke ennek a többszöröse.
S azt is csak említsük, hogy a derék KSH már évek óta nem számol az un. nyugdíjas kosárral. A számbűvészkedő statisztikusok állítólagos arányszámokkal valós adatelemzés nélkül szélhámoskodnak nyugdíjas inflációnak nevezve.
Az igazi móka azonba a konkrét érték. Az elmúlt hetekben szép számmal hallhattunk/olvashattunk számokat a várható értékről. Erről jut eszemben, hogy az emelés a hivatkozással ellentétben nem várható, hanem valósnak tekintettel érték alapján került meghatározásra. Az általam érzékeltek 0,8 és 1,5 között voltak. Olyan hogy 1,2 nem került eddig elő!!!
Szóval honnan? Csak nem? A tudjuk ki (monták már, hogy: ki ne mond a nevét!), tudjuk milyen nachtkasztniján heverő tudjuk milyen füzetből??? =))
nezelodo
Nyugdíjas társaimnak, tudom javasolni az éleslátásuk javítására, hogy keressenek egy tavaly októberi számlát egy összegyűrt reklámtáska mélyén, és vásárolják meg most ugyanazt, és vonják ki az ideiből a tavalyi számla összegét. Ha erre sem nyílik ki a szemük, tényleg kár a felvilágosításért!
kereső
CSAK A FiDESS!!!Egyébként meg xarjanak sünt - mnb, pénzügyi kormányzat, ksh.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.