Támadás érte a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) honlapját – közölte Szarka Gábor, az egyetem újonnan kinevezett kancellárja csütörtökön az MTI-vel.

Megszólalt az SZFE kancellárja: ezért vált elérhetetlenné az egyetem honlapja

Mint közleményében áll, ez nem az első alkalom; a rendszergazda tájékoztatása szerint

az SZFE honlapjával ez már szeptember elején is megtörtént, de a támadást akkor sikerült elhárítani.

Ez ismétlődött meg szerdán, ami miatt a honlap átmenetileg elérhetetlen. "Kijavításán dolgozunk" – olvasható a kancellár közleményében.

Az egyetem honlapja sajtóinformációk szerint szerda délután óta nem működik.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az egyetemi autonómia védelmében több mint ötven napja tartják blokád alatt az SZFE épületeit. Emellett október elején az egyetem munkavállalói sztrájkot is hirdettek.

Október 13-án az újonnan kinevezett vezetés kikapcsoltatta az internetet az egyetemen. Október 16-án belső utasítást adtak ki, amely szerint este hat óráig az egyetem létesítményeit valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. A hallgatók a rendelkezést elutasították.

Az SZFE oktatói közössége közleményben tiltakozott az előrehozott őszi szünet ellen. Közölték, hogy a rendelkezést semmisnek tekintik, a hallgatókkal egyetértésben zavartalanul folytatják a munkát az egyetem létesítményeiben, a szokásos munkarend szerint.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""támadás érte...""-- csak (persze véletlenül), de azt felejtette el közölni, hogy mindez a kormány utasítása alapján és részéről történt és fog történni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""támadás érte...""-- csak (persze véletlenül), de azt felejtette el közölni, hogy mindez a kormány utasítása alapján és részéről történt és fog történni.
Qqberci
Hazudsz, bokorugró! Nem volt támadás, a BIX lábán nyoma sincs (ami ott van, az nyilvános információ, bárki megnézheti)!... "A domain felszüggesztve" azt jelenti, hogy parancsilag szétcsesztétek!... De a net nem felejt!...

web.archive.org/web/*/szfe.hu
Gazella
A fiatalok soha nem fognak félni tőletek! Ők már olyan generáció aki harcol végsőkig.. már nem fognak leállni szarka marha!
justhpeter
Nagyot változott a világ Szarkával. Ezredesből a NER szégyene lett.
Nyírfa
Hazudozásban máris az éllovasok közé küzdötte magát. Egy életre lejáratódott.
kissé felnőttem
aki korpa közé keveredik ugye azt megeszik . Eddig csak csak volt renoméja, mára elveszett simán leköszönhetett volna de benn hagyják a slamasztikában mert kiállnak mögüle secc pecc.
Clavigo
Én csak azt nem értem,,miért kussol az ország ? Szinte minden társadalmi réteget megszopatott ez a csutkai Bugris... Sehol egy laza sztrájk,,valami szolidaritás szerüség,,a szakszervezetek mély kussban,,stb. Mindenki ennek a Reteknek a szaros valagát nyalja ,talán ??
teuton
Ertem... Ezert kellett katonat odavezenyelni, mert ELÖRE TUDTAK, hogy tamadas lesz... Ennek valami 1939 öszi ize van, ha valaki egyaltalan tanult törtenelmet: Ugye Lengyelorszag tamadta meg Hitlert a lovassaggal..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.