Lengyelország és Magyarország a végsőkig el fog menni annak érdekében, hogy egyiküket se zsarolhassák az uniós források felhasználása során – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, miután tárgyalt Zbigniew Rau lengyel hivatali kollégájával.

Szijjártó: Magyarországot nem lehet zsarolni az uniós források felhasználása során
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter találkozója Varsóban 2020. október 22-én. MTI/KKM/Király Márton

A találkozón megerősítették azt az álláspontjukat, hogy az uniós források mindkét országnak járnak, mivel a lengyelek és a magyarok is hozzájárulnak az Európai Unió gazdasági teljesítményéhez, s ezáltal az uniós források közös forrásokat – mondta az MTI-nek Szijjártó Péter.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy Varsót és Budapestet zsarolással megpróbálják rávenni arra, hogy akár migrációs politikájukat, akár más politikájukat megváltoztassák.

Közölte, Rauval abban is megegyeztek, hogy a két ország elutasítja az Európai Bizottság új menekültügyi paktumát, amely a tárcavezető szerint ugyanazt az elvet képviseli, mint amit az bizottság az elmúlt öt esztendőben képviselt, és ugyanazokat a hibákat ismétli meg.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Helikopterevics elvtárs, ha nem engednek lopni, az nem zsarolás!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Shikari: hogy beszélsz te orbánról!? nem szégyelled magad?
Qqberci
Helikopterevics elvtárs, ha nem engednek lopni, az nem zsarolás!...
Pálinkás Pál
nem is kell zsarolni, egész egyszerűen befagyasztani a kifizetését..aztán had ugasson a kakadu...magasról letojják...
ómió
Pedig az egyik leghőbb efftársi vágy!
Gazella
Jó lesz ha csendben maradsz kakadu! Ugyanis ha hőbőlögsz se ti kaphátok az EU pénzt hanem az önkormányzatok!! A jogállamiságot meg igenis vissza kell állitani nektek!
Giovanni Alba
@Gazella: De hiszen megmondta a Varga, a Judit, hogy nálunk a jogállamiság a legnagyobb rendben van. Két kérdésem van ezzel kapcsolatban. Amennyiben ez így van -márpedig így kell lennie, mert a sohasem hazudó kormányfő is megmondta- akkor mi ez a patália, hogy nekünk nem jó, ha ehhez a feltételhez kötik a kifizetést? A másik. Ha nálunk a jogállamisággal minden a legnagyobb rendben van, akkor miért mondják ugyanakkor, ugyanazok, hogy a jogállamiság fogalma nincsen egyértelműen definiálva? Azt sem tudjuk, miről van szó, de nálunk nincsen vele semmi gond?
-Papa, tudja maga, mi az a kálium cianid?
-Hogyne fiam, még ettem is.
-De papa, az méreg!
-Akkor nem.
human
A bűnözőket börtönnel fenyegetni gondolom szintén zsarolás a kormány szerint. Mik vannak?!
Clavigo
Jól van Pötyike... Jó uton járunk ahhoz,,,hogy egyszer csak kibasszanak minket az EU- ból... Nem fogod megúszni te sem,,a zsírdisznó gazdáddal együtt,,,te lófejű buziqrva.
silber13
@Shikari: Amennyiben szerelmetes csűti főnöködre gondoltál az akkor telitalálat!
kissé felnőttem
petyike ez a jog, ez neked ostoba zsarolás? ja kit érdekel a véleményed? a fél világgal perlekedsz,kiokítasz mindenkit az sok jót nem szül, mehetsz ám tangazdaságba kapálni ha nem tudsz majd megszokod jóbb mint a köbányász élete
Gazella
@human: saját magukra értették... hisz más illetve maga a nép nem lehet bűnöző.
ómió
@Eladott Ország: Mi az, hogy egy az utad!? Te magad vagy a bolsevik tetügyűjtő! És mondd csak! Rákosi pajtás-efftársad "szent jobbja" még nem ereklye nálatok? Egyik ötéves tervbe se fért bele "kivitelezni"? Nem képes dönteni a KB? Hát, hogy lesz "ebbül" kommunizmus?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.