Lengyelország és Magyarország a végsőkig el fog menni annak érdekében, hogy egyiküket se zsarolhassák az uniós források felhasználása során – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, miután tárgyalt Zbigniew Rau lengyel hivatali kollégájával.

Szijjártó: Magyarországot nem lehet zsarolni az uniós források felhasználása során
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter találkozója Varsóban 2020. október 22-én. MTI/KKM/Király Márton

A találkozón megerősítették azt az álláspontjukat, hogy az uniós források mindkét országnak járnak, mivel a lengyelek és a magyarok is hozzájárulnak az Európai Unió gazdasági teljesítményéhez, s ezáltal az uniós források közös forrásokat – mondta az MTI-nek Szijjártó Péter.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy Varsót és Budapestet zsarolással megpróbálják rávenni arra, hogy akár migrációs politikájukat, akár más politikájukat megváltoztassák.

Közölte, Rauval abban is megegyeztek, hogy a két ország elutasítja az Európai Bizottság új menekültügyi paktumát, amely a tárcavezető szerint ugyanazt az elvet képviseli, mint amit az bizottság az elmúlt öt esztendőben képviselt, és ugyanazokat a hibákat ismétli meg.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Helikopterevics elvtárs, ha nem engednek lopni, az nem zsarolás!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Jól van Pötyike... Jó uton járunk ahhoz,,,hogy egyszer csak kibasszanak minket az EU- ból... Nem fogod megúszni te sem,,a zsírdisznó gazdáddal együtt,,,te lófejű buziqrva.
silber13
@Shikari: Amennyiben szerelmetes csűti főnöködre gondoltál az akkor telitalálat!
kissé felnőttem
petyike ez a jog, ez neked ostoba zsarolás? ja kit érdekel a véleményed? a fél világgal perlekedsz,kiokítasz mindenkit az sok jót nem szül, mehetsz ám tangazdaságba kapálni ha nem tudsz majd megszokod jóbb mint a köbányász élete
Gazella
@human: saját magukra értették... hisz más illetve maga a nép nem lehet bűnöző.
ómió
@Eladott Ország: Mi az, hogy egy az utad!? Te magad vagy a bolsevik tetügyűjtő! És mondd csak! Rákosi pajtás-efftársad "szent jobbja" még nem ereklye nálatok? Egyik ötéves tervbe se fért bele "kivitelezni"? Nem képes dönteni a KB? Hát, hogy lesz "ebbül" kommunizmus?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.