Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt állítja, hogy lesz európai minimálbér.

Dobrev Klára: lesz európai minimálbér, a Fidesz ezt nem támogatta
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára csütörtöki, online sajtótájékoztatóján hivatkozásként azt mondta, hogy az Európai Parlament szerdán a kétharmadosnál nagyobb többséggel támogatta az általa kidolgozott foglalkoztatási és szociálpolitikai iránymutatásokat. A politikus úgy fogalmazott: az ajánlásokból hamarosan minden tagország számára kötelező jogszabályok születhetnek.

Hangsúlyozta, arra kérte a bizottságot, hogy haladéktalanul dolgozza ki azt a módszertant, amellyel minden egyes uniós országban meg lehet állapítani, hogy mekkora a tisztességes megélhetéshez szükséges minimálbér.

Fel kell számolni a dolgozók kizsákmányolását, nem lehet megengedni, hogy nyolc órát dolgozó emberek ne keressenek annyit, amennyiből saját magukat és családjukat el tudják tartani

- jelentette ki Dobrev Klára.

Azt is elmondta, a jelentés sürgeti, hogy hozzák létre az európai egészségügyi uniót. Olyan minimumszabályokra van szükség, amelyek garantálják, hogy egy magyar ne kaphasson rosszabb egészségügyi ellátást, mint például egy holland – tette hozzá.

Arra is kitért, hogy az országok közötti különbségek leküzdésének érdekében a mostaninál sokkal többet kell fordítani az oktatásra és szociális kiadásokra, valamint arra is figyelni kell, hogy a szegénységi küszöb alatt élő nyugdíjasok minden tagállamban méltányos nyugdíjat kapjanak.

A politikus végül azt mondta,

felháborítónak tartja, hogy a Fidesz EP-képviselői nem támogatták a jelentés elfogadását.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Csizmás Kond: Mesélj,,mennyit dolgoztál.. ? Csak azért kérdezem,,mert könnyes lett a szemem,,a meghatottságtól... Mit csináltál Romániában,,bocskort gyártottál ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Megint erről volt delíriuma az efftársnőnek? Esetleg Lenin nem jelent meg közben?
evacica
Gratulálok!És, hogy a fidesz nem támogatta az nincs mit csodálkozni!
Maxipocak
@ómió: Az eftársaid éppen kifosztják az Országot és ott ülnek a 133 "bátor" szarházi között, mint o1g meg kövér elvtársad. Állítólag bekeretezve ott van a szobája falán az mszmp-és tagkönyve. No, neki még Koba eftársad is megjelenik.
ómió
@Maxipocak: Lájkoltam a kreténségedet! Ritka "emelkedett"! Aki az országot kifosztotta, bolsi fajkretén, az Böszme efftársadék "elkúrtuk csapata" volt! Nem tudtad? Államadósság 2002.: 8000 milliárd, államadósság 2010.: 22000 milliárd, úgy, hogy a "difi" 14000 milliárdon nem vettek, nem építettek, nem támogattak semmit, senkit, inkább non-stop népzsebeltek, évi 2x-i gázáremeléssel "fűszerezve"! Dugd már ki a fejed a bolsi latrinából! Hátha a hazug mocsolódáson kívül mást is észreveszel!
Maxipocak
@ómió: Kis gyökér. Nézd már meg te díszfideszfasz a valóságot. Te aljageci fidesztálib. A bolsi kövérék pintérék és orbánék fosztják a hazát. Ugyanolyan stupid vagy mint a többi fideszpatkány. Aki nem ért veletek egyet, az csak bolsi lehet. Ti moszkovita ivadékok ugattok. Rohadjatok meg és remélem a jövő nemzedék köpni fog a sírotokra. PaksII és a belgrádi vasúton kívül, még van a listán vagy parsecnyi bűnötök.
ómió
@Maxipocak: A valóságra vagy kiváncsi, "hazafosztásilag", bolsi fajtetü!? Talán kövesd a sorsát annak a több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdonnak", amit az efftársaid a 90-es években "privatizálva" loptak szét (és azok, valahogy nem a "Pintérék meg az Orbánék" voltak) meg annak a 2002-2010. között "keletkezett" 14000 milliárdnyi államadósságnövekménynek, amin az efftársaid semmit nem vettek, semmit nem építettek, senkit nem támogattak, "csak", miközben még népzsebeltek is, "simán eltűnt"! Hátha közelebb kerülsz hozzá és talán még a saját mocsokbolsi lényetek és stupiditásod másra hazudására se érzel akkora "efftársi késztetést"! Amire meg a normál magyar máris köp "jövő nemzedék nélkül is", az a tetves bolsevik tetübandátok - tudod: amelyiknek a mantráját tolod(!) - meg te és a magadfajta aljadékai!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.