Egy indiai állampolgár migránsokat akart jogellenesen Ausztriába szállítani.

Négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály székesfehérvári osztályának információi alapján – a soproni rendőrök a 85-ös főúton, Pereszteg belterületén 2020. október 23-án 3 óra 55 perckor megállítottak egy osztrák honosságú személygépkocsit – olvasható a Győr-Moson-Sopron MEgyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

"A járműben az indiai sofőrön kívül négy, magukat szír állampolgárnak valló külföldi férfi utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A rendőrök a 33 éves sofőrt elfogták, és az utasokkal együtt a Soproni Rendőrkapitányságra előállítják.

Az egyenruhások a migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

- áll a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Mi ez, ha nem "internacionalizmus"? A "proletár" javából!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.